Zobacz pełną wersję : Układ chłodzenia
Witam
Panowie mam maly problem odnosnie chlodzenia. Wskazowka od temperatury cieczy ostatnio zaczela skakac.
Jadac z predkoscia 150km/h idzie strasznie do gory, ostro zakrecajac tez skacze do gory. Ma dziwne wahania.
Nie wiem co sie dzieje. Wczesniej wskazowka lezala na 1/3 tarczy i praktycznie zero wzrostu, a teraz (wzrost - spadek)
Co moge sprawdzic?
Pozdrawiam
wiesko1261
14-09-14, 19:14
posprawdzaj połączenia przy czujniku temperatury
czy rozbierałeś ostatnio zegary ,wskaźniki ? czasami za mocno dokręcone
sprawdzi stan płynu i odpowietrz układ , i jak wyżej kolega podpowiada termostat
Wtyki sa tam gdzie powinny byc, zegarow nie ruszalem, plyn w normie.
pozdrawiam
posprawdzaj połączenia przy czujniku temperatury
czy rozbierałeś ostatnio zegary ,wskaźniki ? czasami za mocno dokręcone
sprawdzi stan płynu i odpowietrz układ , i jak wyżej kolega podpowiada termostat
a temp. skacze za każdym razem jak przekraczasz 150km/h czy tylko raz się tak stało?
Ostatnio jechalem i zobaczylem jak rosnie prawie na max, jak zwolnilem wskazowka spadla ponizej polowy, przy ostrym zakrecaniu tez podskoczyla.
Dzis jadac tez tak dziwnie wzrastala i spadala (predkosc 120km/h)
a temp. skacze za każdym razem jak przekraczasz 150km/h czy tylko raz się tak stało?
wymień termostat i sprawdź czy wentylator się włącza, u mnie te 2 części powodowały takie objawy jak u Ciebie :)
Wentylator sie wlacza, chyba normalnie dziala.
W tygodniu trzeba ogarnac temat
pozdrawiam
wymień termostat i sprawdź czy wentylator się włącza, u mnie te 2 części powodowały takie objawy jak u Ciebie :)
W takim razie wymien termostat ( nie sa to duze pieniądze) i sprawdz czy nie masz zasyfionej chlodnicy tzn. Czy nie jest brudna
Najpierw sprawdzić czy układ nie zapowietrzony i jest wystarczająca ilość płynu, jeśli jest - wymienić termostat.
Miałem tak samo i winny był termostat.