Zobacz pełną wersję : prowadza na boki prz wyrzszych predkosciach
honda civic 1.5 vtec-e 5d 97r
jak jade powyzej 130 strasznie prowadza go na boki glownie przod nie wiem co jest grane.wymienilem amortyzatory ,ustawilem zbieznosc i nic to nie pomoglo.bylem 2 razy na szarpakach i wszystko z przodu i styłu jest sztywno.czy to moze byc wina maglownicy? bo jak ruszam kierownica prawo lewo na postoju to slychac jakies stuki i podczas jazdy po luku do przodu i do tylu i kreceniu kierownica buja autem na boki prosze o rade
to mogą być wykańczające się metalowo-gumowe elementy zawieszenia z tyłu, np. "cukierki". Ja miałem to samo, niby na przeglądzie wszystko było ok, ale po wymianie "cukierków" objawy ustąpiły.
no i jakieś wnioski po ewent. wymianie ????
bo mam podobnie :)
opony wymieni wogule jakie masz rozmary z tylu a zprzodu ?
wlasnie przerzucilem opony z tylu na przod i jest ok.
z przodu mialem 14/65/175 a z tylu 14/65/185 czyli te z tylu byly szersze i to bylo przyczyna
teraz jest calkiem inna jazda
dzieki za porade
wlasnie przerzucilem opony z tylu na przod i jest ok.
z przodu mialem 14/65/175 a z tylu 14/65/185 czyli te z tylu byly szersze i to bylo przyczyna
teraz jest calkiem inna jazda
dzieki za porade
jesli rozmiary mas ztakie jak mowisz to nie tylko jedna para byla szersza ale i profil byl wiekszy!
a tego nie powinno sie robic, szczegolnie jesli masz ABS
no inna jazda ale i tak bym ci radzil zalozyc nowe kapcie moze nie nowe jak niemasz kase ale inne i takie same najlepiej rozmiary z przodu jak i z tylu.Przynajmniej jak ci tak radze.Najrawdopodobnie to bylo przyczyna ze miales zle dobrane rozmiary opon na os ale moglo byc tak ze masz juz nie rowno zbieznikowane te opony
czy jak hamujesz to czujesz, że ci ściąga kierownicę. sprawdź końcówki drążków kierowicy