Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : wibracje silnika - uwalona poduszka?

maras78
09-09-14, 20:32
dokuczają mi wibracje które przenoszą się z silnika na budę przy wysokim kręceniu 7-8tys
czuje to w podłodze podczas przyspieszania na szczególnie na niskich biegach oraz gdy wkręcę silnik np na jedynce do 7-8tys i przyspieszę delikatnie to cała podłoga wibruje i słychać metaliczne drgania, gdy utrzymuje ta prędkość obrotowa to jest w porządku :confused:
ogólnie wydech sprawdzałem sto razy nic nigdzie nie dotyka itd
odkręcałem poduszki silnika te przykręcone do podłużnic i dalej to samo
została prawa, lewa i tylna poduszka - która może byc winna jak wszystkie wizualnie sa ok :confused:

maras78
10-09-14, 15:15
delete

Labed2007
12-09-14, 00:44
Sprawdź też poduszki skrzyni, u mnie okazało się że rura dolotu stykała się z "czymś"(dawno to było), powodowało to wibracje przenoszone na budę.

kepa416
12-09-14, 01:48
Przy takich obrotach może wszystko wibrować. Wydaje mi się że poduszki silnika powinny dawać się wyczuć na niskich obrotach tak samo choć to może nie mieć reguły raczej trzeba by poruszać przód tył na kanale i patrzeć na poduszki ruszając na sprzęgle i hamulcu przód tył jeden z najlepszych sposobów na sprawdzenie. Z ciekawości prześwietliłbym katalizator czy się nie rozleciał bo ostatnio u mnie był podobny problem tyle że nie w H.