Zobacz pełną wersję : jakie felgi do hatchback'a 96r ?
Zastanawiam sie nad kupnem felg 7x16' albo 7x17' tylko nie jestem pewien czy bez przerobki wejdzie ta 17' :( , jak z profilem wtedy i jak ze spadkiem mocy (1.4 /90hp). jakies sugestie?? thx
gumy 205/40R17 albo 195/45R16. kolo wejdzie, ale uważaj na offset (sugerowany 38 )
spadek mocy? cóż... szybszy nie bedzie :D
Jesli macie w stolicy dobre drogi to spoko, ja mam felgi 15" z oponami 195/50 i jak na moje dziurawe miasto to jest na granicy zdrowego rozsądku :)
e tam. kwestia nauczenia sie jezdzic niskim samochodem. sztuka do opanowania - wymaga jedynie praktyki...
jak dla mnie 17 to juz przegiecie w takim samochodzie. Nie polecam. Ja mam 15 i jak jezdze po warszawie czy gdziekolwiek to kierownice trzeba mocno trzymac bo rzuca po calej szerokosci jezdni.
sztuka do opanowania - wymaga jedynie praktyki...
racja - kolejka dla Pati'ego :D u mnie w D14Z2 Ej9 3d jeżdżą 16"x7,5" z gumami 205/45/16 i spadek osiągów jest więcej niż zauważalny. Poza tym przy 7,5" feldze nie obyło się bez mechanicznej obróbki rantów z tyłu... Także uważaj na ET i 7" fele możesz śmiało zakładać nawet w 17". Mi też się 17" marzy, ale pewnie nic z tych marzeń nie wyniknie :? ;)
ok thx ;] a jeszcze jedno pytanko a jesli bym zostal przy 7x16' to czy przy takim rancie(ø56.1, ET 38) kolo bez przerobki wejdzie?
ET ile, bo wszedł Ci emoticon :P
przeca napisalem na poczatku, ze przy feldze 7" szerokiej trzyma sie ET w bliskiej okolicy 38.
napisałem PW jak cie interesuja może moje fele!!
Najlepiej zalozyc felge i sprawdzic czy nie bedzie o coś haczyła.