PDA

Zobacz pełną wersję : Zewnętrzne plastiki VIII gen.

godles1991
07-09-14, 19:33
Witam, mam pytanie odnośnie zewnętrznych plastików które nie są pomalowane w kolor nadwozia, tylko są po prostu plastikowe..
Czy znacie jakiś sprawdzony sposób/środek do tego aby przywrócić im czarny kolor, ewentualnie może ktoś może polecić jakiś dobry preparat który pozwoli na długotrwały efekt który nie zmyje się po 1 lepszym deszczu lub wizycie na myjni

woPo
07-09-14, 19:37
Meguiar's Endurance Tire Gel - ładnie przywraca czarny kolor i trzyma się kilka tygodni.

artax
07-09-14, 23:38
zwróć uwagę ,ze one wcale nie są czarne tylko antracytowe.Jesli je posmarujesz jakimś czernidłem to po jakim czasie ono zejdzie i bedzie lipa.Ja osobiście smaruje je po kazdym myciu żelem do plastikow Sonax.Żel jest bezbarwny.Daje to efekt bardzo delikatnego połysku(praktycznie mat)
pzdr
p.s.Firma wymieniona wyzej jest jak najbardziej ok.Uzywam ich kosmetykow do nadwozia woski, pasty .Efekt -zadawalający,zwłaszcza przy tak badziewiastej powłoce lakierniczej jaką mają Hondy:mad:

godles1991
08-09-14, 12:36
dużo slyszalem na temat opalarki że opalarką przywracać oryginalny wygląd plastików, ale się trochę tego obawiam zwłaszcza przez powłokę lakierniczą jaką ma honda... dlatego szukam czegoś co jest na prawde dobre i daje zadawalający efekt , i ciągle nurtuje mnie pytanie, czy robić w mat, czy w matową czerń, bo nie lubię gdy takie plastiki świecą się jak ....."psu ..... " heh , dlatego ciągle mnie to zastanawia, i ciekawi mnie coś w sprayu, bo jednak trudno będzie ręcznie doprowadzić do zadawalającego efektu przedni zderzak (dokładnie jego dolną część z tą kratką, jak i również tył...)

buri
27-09-14, 10:23
Podlaczam sie pod pytanie kolegi-czym najlepiej wyczyscic plastiki z tego bialego nalotu? U mnie od jakiegos czau mozna po nich pisac paznokciem i chcialbym przywrocic im ich normalny kolor. Po prostu szczota jakas i sampon wystarczy?

sanvean
27-09-14, 10:56
Ja polecam POORBOY'S WORLD Trim Restorer po paru użyciach plastiki wyglądają na prawdę lepiej.

buri
30-09-14, 13:00
a taki siuwaks od meguiarsa za polowe ceny biednego chlopaka nie zrobi tej samej roboty?

http://allegro.pl/meguiars-gold-class-trim-detailer-do-plastikow-i4630408775.html

do tego myslalem kupic taki aplikator:

http://allegro.pl/meguiars-soft-foam-applicator-pad-aplikator-i4590020064.html

daromc
30-09-14, 22:39
Ja używam silikonu w sprayu.

kvas
30-09-14, 23:34
Winyl w płynie rulez.