Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pomoc z demontażem klimy w jajku

Robkoo
06-09-14, 22:00
Witam. Kumpel che się pozbyć klimy ze swojego z6. Elementy, które znajdują się w komorze silnika już zdemontowałem, chciałem zabrać się za środek samochodu, ale nie wiem jak to ugryść. Muszę zrzucić całą deskę żeby wyciągnąć ten element między nagrzewnicą, a dmuchawą ? Panel sterowania nawiewem muszę całkowicie wyciągnąć i rozkręcić, żeby przełożyć przycisk od klimy ?
Z góry dzięki za pomoc.

PlushaQ
06-09-14, 22:05
1. Przycisk od klimy podważasz czymś wąskim i sam wyskakuje.
2. Zdejmujesz schowek i jak popatrzysz, to zdejmiesz parownik (robiłem to nie dalej niż 2 tygodnie temu i się*powiodło) + musisz zdjąć fragment wiązki, który idzie przy parowniku, jeżeli chcesz to sprzedać jako swap klimy).

Robkoo
07-09-14, 00:13
Mam zamiar klime włożyć do swojego jajka, czyli muszę wziąć kawałek wiązki ?
Dmuchawę muszę ściągnąć żeby wyciągnąć parownik ?

reaktor
07-09-14, 00:22
wiązka juz powinna byc w kabinie musisz tylko podłaczyc ta w komorze silnika

PlushaQ
07-09-14, 10:38
@Robkoo - nie musisz zdejmować dmuchawy.
@reaktor - Fragment wiązki, który idzie od dmuchawy do połączenia pod konsolą na dole różni się jedną wtyczką między wersja z klima i wersja bez klimy.

Robkoo
07-09-14, 23:00
no ok to, co mam uciąć kumplowi kawałek wiązki ? Chciałbym przełożyć tak żeby u niego wszystko działało i u mnie tez.
Który dokładnie kawałek wiązki trzeba "uciąć", odłączyć, żeby u mnie działała klimatyzacja ?

PlushaQ
08-09-14, 00:20
Nie wycinasz, tylko odpinasz - po lewej pod tunelem, po prawej zielone wtyczki przy dmuchawie. Voila!