Zobacz pełną wersję : Nie działają elektryczne szyby 6gen ej/ek
Witam!
Mam taki problem w swoim 6genie hb. Nie działają mi elektryczne szyby. Bezpiecznik pod maską działa, bezpieczniki w środku i przekaźnik również. Do kostki od str. kierowcy w ogóle nie dochodzi prąd natomiast od str pasażera prąd dochodzi ale szyby w ogóle nie reagują. Gdzie szukac przyczyny ?
firstborne
13-09-14, 00:07
Sprawdź przewody, może są przetarte, przełamane bądź włoski wewnątrz przewodu są pourywane. Sam miałem ten problem i okazało się, że w gumowym peszlu między budą a drzwiami przewód jest przełamany i raz prąd dochodził raz nie - zacznij od tamtego miejsca. Poruszaj tym peszlem jednocześnie naciskając przycisk od szyb.
Sprobuj docisnac kostke kierowcy, jak na przycisku z lewej nie bedzie pradu to i druga strona nie ruszy
Powiem tak: u mnie nie działała szyba pasażera w ej9. Nie szło jej ruszyć przelacznikiem od pasażera, ani kierowcy. Okazało się, że włącznik szyby od strony pasażera był zużyty, a dokładniej po zdjęciu plastiku/obudowy z tego przycisku jest blaszka, która była już wytarta i nie puszczala prądu. Polecam sprawdzić :-)
Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka