Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Brak prądu (wtyczce) na pompie paliwowej.

qlimax20
05-09-14, 21:24
Witam szukałem wszędzie ale nigdzie takiego przypadku znaleźć nie mogłem. Wiec dzisiaj rano odpaliłem samochód normalnie przejechałem z 5km zatrzymałem pod sklepem. 5min później wracam przekręcam kluczyk i cisza pompa paliwowa nie reaguje. Sprawdziłem bezpieczniki i jeden 15A był spalony wymieniłem i nic, później sprawdziłem przekaźnik i wszystko wygląda ok nawet poprawiłem luty na nim i również nic. Dodam ze z przekaźnika dobiega sluk po przekręceniu stacyjki ale ona nie przekazuje napięcia dalej chyba. Jak można ją sprawdzić żeby stwierdzić ze to faktycznie przekaźnik. lub gdzie szukać przyczyny braku prądu na przewodze zasilającym pompe paliwa??

ma1ster
06-09-14, 09:22
Woltomierz i pomiary robić...

qlimax20
06-09-14, 16:56
Dodam ze dziś sprawdziłem nowy przekaźnik i dalej to samo zasilanie na pompie zerowe moze wina ECU. Aha i dziś zauważyłem ze klamra mocująca akumulator była luźna i dotykała plusa na akumulatorze moze to coś pomoze :D

Bobik
06-09-14, 17:12
Możliwe że masz coś z kompem. Masz kogoś kto by Ci kompa pożyczył na podmianę>?? Kiedyś na forum widziałem temat, w którym gostek opisywał ze jakiś kondensator w kompie się rozlał i mu pompka nie działała. Jak dobrze pamiętam C14 oznaczenie w kompie P06 P28

qlimax20
06-09-14, 17:32
na tej stronce koleś mial identyczne objawy jak ja http://honda-wm.pl/index.php?topic=2134.0 i co sie okazało ze ECU był padnięty hmm oglądałem również ECU ale nic nie zauwazyłem na nim.