Zobacz pełną wersję : Jest sens przekładać dobre uszczelniacze zaworowe?
Witam szykuje głowice od z6 do minime, w niej uszczelniacze są do wymiany a w moim silniku oleju grama nie bierze (lotos 10w40) czyli uszczelniacze są ok to czy jest sens przełożyć te uszczelniacze do głowicy z6 w moim są oem robione jakieś 20kkm temu
motomaniak1988
05-09-14, 00:35
powodzenia zycze jesli chcesz zdjac te uszczelniacze i zalozyc na druga glowice :)
na bank sie uszkodza podczas demontazu.
Nie ma opcji aby zdjać bez uszkodzenia :)
Jak sam bedziesz się bawił to popróbuj, gną się i rozrywają. Tylko nie dawaj jakiemuś mechaniorowi bo Ci jeszcze przełoży:) Pamiętaj o rozdziale na sące i wydechowe.
z z6 zciaglem to tam im nic nie stalo sie w sumi , minime pogania bo uszczelke mi dmucha to bym od razu wrzucil z6 bo pp co 2 razy robić.. i teraz pytanie przy okazji jak założe głowę od z6 na b7 bez przerabiania kompa i podłączenie vteca bedzie to jezdziło? pytam bo nagli a w ciągu miesiąca po 1.5 bym juz kompa przerobił i vitka podłączył bo planować b7 uszczelke itd tylko koszta na darmo jak to ma ze 2 miechy max czekac aż z6 wpadnie
z z6 zciaglem to tam im nic nie stalo sie w sumi
:eek: szacun. Ja musiałem drzeć w kawałki, bo nie chciały zejść.
i teraz pytanie przy okazji jak założe głowę od z6 na b7 bez przerabiania kompa i podłączenie vteca bedzie to jezdziło?
Będzie
o to chodzi jak będzie brać olej to zmienie potem uszczelniacze na aucie... musze teraz na weekend robić bo do roboty autem jeżdze a wszystko mam oprocz uszczelniaczy i przerobionego kompa
Muzyk-Grzes
05-09-14, 11:50
Nie zapomnij wyjąć z bloku D15 zaślepki kanału olejowego VTEC bo nie zadziała.
to to wiem ale zdarza sie *******e nawet zapomniec