Zobacz pełną wersję : Szyba kierowcy V gen
Bardzo proszę o pomoc bo sytuacja jest istnie podbramkowa! :mad: Nie działa mi szyba kierowcy od dzisiaj... A problem jest w tym że jest ona otwarta prawie do końca i nie mogę zbytnio się nigdzie ruszyć. Wszystko działało, dzisiaj przeciągnąłem kable z drzwi od centralnego do środka pod kierownicę, założyłem boczek, podpiąłem przełącznik szyb i nic... Nie słychać żadnego dźwięku, bezpiecznik sprawdzałem i niby ok. Dodam że szyba pasażera hula aż miło. Gdzie można szukać przyczyny?
chodzi ci o kostkę przez którą przechodzą kable z drzwi do kabiny? czy o tą kostkę przy przełączniku do szyb w boczku?
O tą przez którą przechodzą kable z drzwi do kabiny.
A szyba kierowcy działa tylko z prawej strony? Czy z lewego panelu też rusza? Bo coś kojarzę, że bez podpięcia lewego panelu, prawa ani drgnie ;]
Eeee szyba kierowcy nie działa. szyba pasażera działa z każdego panelu i od strony kierowcy i od pasażera. Czego w tej kostce mogę się doszukać? Słabo podpięta czy co?
Popieprzyłem, miałem na myśli szybę pasażera, natomiast reszta tekstu jest ok :P
No to w takim wypadku sprawdzałbym raczej to co jest w drzwiach. Sprawdź kostkę, która wchodzi w lewy panel. Możesz wziąć dwa kable bezposrednio do wtyczki silnika i połączyć z 12V to ją przynajmniej zamkniesz na ten moment.