Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z przepustnica- gaz sie zacina

ladycivic
31-08-14, 12:48
Hej, mam problem z moja przepustnica z H22, ktora mam do d16z6, gaz sie zacina, jakby byla minimalnie niespasowana, nie ma to ogromnego wplywu i nic z tym nie robilam, ale milo by bylo gdyby sie nie zacinala :) jakis pomysl co z tym zrobic? papierem sciernym potraktowac? mial ktos podobny problem? pozdrawiam! :)

Kriss91
31-08-14, 12:57
Zacina się tzn? Po odpuszczeniu gazu ma np. 1500obr i stale się utrzymuje? Czy może problem chwilowo ustępuje po kopnięciu pedału gazu?
Problemem może być zbyt mocno napięta linka gazu lub uszkodzone łożysko motylka. W pierwszym przypadku - regulacja, w drugim - wymiana łożyska lub całej przepustnicy.
Oczywiście jest jeszcze szansa, że przepustnica jest mocno zabrudzona, i to właśnie od czyszczenia można zacząć.

ladycivic
31-08-14, 16:04
Po nacisnieciu pedalu gazu problemu w ogole nie ma, przycina sie lekko jak sie odpusci calkowicie gaz i chce sie go znow wcisnac. Ostatnio ja czyscilam przy okazji malowania farba vht i zadnego brudu juz tam nie ma na stowe

Kriss91
31-08-14, 16:50
Rozumiem, że po czyszczeniu wszystko zostało złożone poprawnie (motylek, sprężyna itd) lub wcale nie było rozbierane?
Możesz jeszcze dla pewności wyjąć linkę gazu z wszystkich pomocniczych mocowań, ale obawiam się że jednak czeka Cię zmiana przepustnicy albo chociaż wspomnianego wcześniej łożyska.

skolopendra
31-08-14, 17:06
podkręć delikatnie śrubką ogranicznika klapki przepustnicy i powinno być ok

ladycivic
31-08-14, 19:55
Nie bylo rozbierane, wiec nie ma mowy o zlym zlozeniu ;p zobaczymy, mam nadzieje ze to samo lozysko, dzieki chlopaki :)