Zobacz pełną wersję : Tarcie z tylu
Kupilem ostatnio alu bbs 15' 4x100 do mojej hani eg3 na alu mam zalozone opony 180/65 przod i z tylu 180/60 . Wiem ze musze kupic pierscienie z 57,1 na 56,1 ale moj problem tkwi w tym ze gdy jade w 4 osoby trze mi na podbiciach o lewe ttylne kolo i nie wiem co, jadac w trzy lub dwie osoby tego niema. Pytanie brzmi czy to amor , zaduza opona czy w czym problem?
- nakretki do tyxh alu moga byc oryginalne od hondy te co mialem w '13 ?
-co to obciera blotnik czy co innego?
Prosze o szybka pomoc , aa i et35 tych bbsow
- to moze byc przez brak wywazenia ?
F5
Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
Auto pewnie zbyt siedzi,i przy takim ET opona pewnie ociera o rant nadkola,lepiej tego unikac,bo ten rant wkoncu Ci przetnie oponke, na oponie powinienes widziec taka 'wypalona' linie tam gdzie Ci ocieralo.
Nie będę otwierać nowych tematów tylko zapytam tutaj jak mam trzasniety przegub i koncowke drazka w przednim prawym kole a mam te alu 15 185/65 przod i tyl 185/60 a nie wywazalem ich jeszcze to da mi to duza roznice i wyeliminuje wycie opon bicie i efekt jakbym płynął? czy wywazyc kola dopiero po wymianie przegubu.? ( autem jezdze bardzo duzo dlatego tu moje pytanie czy wywazac je dzis czy po wymianie przegubu bede musial wywazac je kolejny raz?)
Drugie pytanie co to tego tarcia z tylu przy obciazeniu dwóch pasazerow czytalem gdzies zeby wlozyc dwie gumy miedzy amortyzator , wyeliminuje to darcie? jakie gumy i gdzie je umiejscowic? moze jakies zdjecie? za pomoc będę bardzo wdzięczny;))
Wycie opon spowodowane jest bieżnikiem i jego uszkodzenie, wyważać musisz bez względu na to co jest w aucie zepsute. Przegub i końcówkę wymienić jak najszybciej wyważenie nie ma nic do tego. Gumy na tył raczej nic nie dadzą bo one przy mocniejszym nacisku też się poddają. Musisz zmienić oponę na takie z mniejszą szerokością albo założyć Camber kit. Chociaż wydaje mi się że na początek remont całego zawieszenia będzie dobrym krokiem a potem BBS :)