PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z silnikiem

Ciastek xD
31-08-14, 00:07
Witajcie.

Ostatnio miewam dziwny problem, a konkretnie kiedy przekręcam kluczyk w stacyjce kontrolki zapalają się na ułamek sekundy po czym od razu gasną, a następnie próbuje odpalić silnik. Co prawda udaje się ale gdy puszczam kluczyk praca silnika ustaje. Czasem też kontrolki palą się normalnie mimo to przy próbie uruchomienia silnik gaśnie. Miałem też co najmniej 3 przypadki że silnik się wyłączał na sekundę podczas jazdy po czym się uruchamiał, co przyprawiało mnie niemal o zawał bo nie jechałem wtedy wolno. Teraz w ciągu tego tygodnia silnik stawał już nie na sekundę tylko zdechł parę razy po czym miałem problem z odpaleniem go... Czy ktoś może coś powiedzieć na ten temat? Czy to wina stacyjki? Czy może gdzieś jest jakieś spięcie?

rooter666
31-08-14, 09:22
na początek kostka stacyjki do sprawdzenia możliwe że styki wytarte miałem takie same objawy ;]

CRX1
31-08-14, 12:44
Trzeba rozebrać kostke, która jest przy stacyjce , sprawdzić stan styków i jak mają wypalenia lub przetarcia , trzeba wymienić . Może być tak , że tylko nie mają dobrego kontaktu . Wtedy myjesz , lekko podginasz , smarujesz i składasz .

Ciastek xD
31-08-14, 22:46
Ok dzięki Panowie ;]. Jutro na to spojrzę i jeszcze dam znać jakby co.

Ciastek xD
12-09-14, 11:46
Sorki że nie pisałem ale miałem nawał pracy ;/ Przeczyściłem kostkę stacyjki i jak na razie wszystko hula więc w sumie temat do zamknięcia i dzięki wam za pomoc.