PDA

Zobacz pełną wersję : Civic em2 1.7 Falujące obroty, check engine, brak ładowania i temp

2.0eGT
27-08-14, 18:47
Witam, z góry przepraszam za brak przywitania ale temat robiony na szybko.

Zakupiona niedawno honda civic coupe em2 rok 2004 1.7 benzyna, pojechała na własnych kołach do Holandii. Niestety, właśnie tam stanęła w szczerym polu.

Objawy są następujące:
-kontrolka ładowania
-świecący check engine
-brak wskazań czujnika temperatury
-falujące obroty

Ja osobiście nie mam pojęcia co się stało a nie szukam porad typu "jedź do mechanika" bo auto stanęło w Holandii, niedaleko celu a z pomocą raczej ciężko. Chodzi mi o to, czy ktoś zna usterkę i czy da ją jakoś chwilowo zniwelować,bądź wprowadzić auto w tryb awaryjny (jeżeli takowy ma) oby dojechać do celu a później zaatakować przyczyny.

cwiro2000
28-08-14, 08:24
Sprawdz czy masa jest cała jeżeli pali ci się kontrolka ładowania to możliwe, że brak masy, żeby doradzić ci coś odnoście check musiałbyś podać nr błędu z samych objaw może być multum rzeczy np. błąd z za bogatą mieszanką, tryb awaryjny powinien ci się sam włączyć samochód wtedy jedzie do 1,5 tys obrotów, nie pamiętam czy guzik od awaryjnego jest w schowku tak jak w 6 genie sprawdzę u siebie po pracy i dam znać. Falujące obroty mogą być przez silniczek krokowy, brak temperatury czujnik pewnie padł.