Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : D15B2 +mini-me Z2 + Eaton M45 Jakie mozliwosci, strojenie, oplacalnosc?HELP

jimmy1661
27-08-14, 09:16
Witam wszystkich serdecznie.
Jestem tu nowy i odrazu posiadam duzy problem z ktorym prosze o pomoc.

Jezdze aktualnie Volvo 2.0 T5R 240KM + ale planuje zamiane na lzejszy i szybszy project FWD.
Mam oferte i chcialbym sie dowiedziec ile to warte.

Honda Civic V
D15B2 + minimi z d16z2 [znane rowniez jako d16a6]*
Nie ma VTECa
Zostal przeprowadzony remont silnika , rozrzadu , cala gora od Z2
Do tego dolozony KOMPRESSOR EATON M45

Autko jest nie wystrojone bo gosciu niechce dokladac przed zamiana.
Podobno dmucha 0,2 bara , zegary w srodku Boost, EGT i Cisnienie Oleju.

Seryjnie d15 ma 90KM , Z2 110KM , wyczytalem ze takie polaczenia daja nawet 130/40KM.

Teraz TAK :
-Jakie sa mozliwosci modyfikacji D15 ?
-Czy mozna dolozyc VTEC i czy cos to zmieni?
-Czy jest ktos z okolicy Warszawy ktory ogarnia strojenia d15 z kompressorem?
-No i najwazniejsze , ile mozna ugrac takim polaczeniem ?

Prosze o odpowiedzi na pytania , napewno sa tu ludzie madrzy ktorz beda w stanie mi pomoc i objasnic.
Chce szybkie lekkie autko , ktorym bede mogl ganiac na codzien i na 1/4 mili.

Pozdrawiam czytajacych Konrad.

Jesli to zly dzial prosze o przeniesienie tematu.

MrKubek
27-08-14, 11:21
W łodzi jest taki projekt, d15b2, mpfi, eaton m45 i koło 200 koni powinno mieć, obiechało na moich oczach 4g z d16a8(to samo co d16a9) i eatonem m45.
0

jimmy1661
27-08-14, 12:12
Rozumiem , to juz jakis poglad .. a mozna dorzucic Vteca jakos czy juz po ptokach..?
Niewiem wlasnie czy ma mpfi ..

Kurde , niechce sie na wolniejsze auto zamienic :P

motomaniak1988
27-08-14, 12:31
Trzeba by zmienić górę żeby vitka dołożyć ;)
wydaje mi się tez ze taki projekt wysilonego w dodatku doładowanego d15 zbyt długo nie pociągnie a napewno nie przeżyje twojego obecnego volvo ;) żebyś czasem nie zrobil zamiany w stylu zamienił stryjek siekierke na kijek ;) ale to tylko moje skromne zdanie ;)

jimmy1661
27-08-14, 12:50
Skromne moze ale wazne zdanie bo caly czas sie mocno zastanawiam a nie mam za duzo czasu bo do jutra tylko ..
Podrzucam link , moze ktos podpowoe co mysli,

http://olx.pl/i2/oferta/civic-v-d15-kompressor-zamienie-na-cos-ciekawego-CID5-ID6NKQf.html#f1faaee398

motomaniak1988
28-08-14, 07:31
Jeszcze blacha do zrobienia jak pisze właściciel wiec czeka cię walka z wiatrakami ,utrapienie hondziarzy ;/ jak coś to jedz i obejrzyj dokładnie żebyś nie wdepnał w G....jeśli już po zdecydujesz ;)

jimmy1661
29-08-14, 16:14
Dokladnie , blacha to utrapienie jak widze a ja w Volvo jeszcze mam Ocynk wie niewiem co to rdza.
Coz , po podpowiedzi wielu z Was , innych znawcow i moich kumpli , nie zamienilem sie bo nie warto.

Wszyscy zgodnie stwierdzili ze Volvo oplaca sie bardziej.

Swoja droga , gdyby trafila sie okazja to wymienilbym sie za jakas Honde turbo czy kompressor.
Nie moge tylko wystawic ogloszenia na forum .. :/