Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Śruby do kutych korbowodów-dylemat

TheWitcher
26-08-14, 09:33
Witam
Mam mały dylemat. A mianowicie mam korby prisma (chyba... z tego co wiem nie każde miały napis, ale kształt h-beam średnica około 10 mm czyli 3/8) lecz nie mam śrub. ;/ Poczytałem trochę internety i powiem że mam sieczkę z mózgu. Ogólnie wszyscy chwalą Arp i się nie dziwię bo parę rzeczy w nich jest lepsze ale czy warto przepłacać ponad 250 zł za markę ?
Wspomnę że planuję około 300 km choć wolałbym więcej niutonów lecz tu graty musiałby być hi-endowe a jestem zwykłym polskim zjadaczem chleba. Więc Znalazłem Arp około 400 zł z wysyłką, oprócz tego 8grade jest dużo ale kilka razy tańsze np:
http://sklep.turbobmw.pl/index.php/grade8-rod-bolts-sruby-korbowodow.html
Klasa 12.9 więc i tak najwyższa różnica w cenie konkretna więc, jesli ktoś jest w temacie niech konkretnie powie i wytłumaczy jak duża jest różnica.

Z góry dziękuję :)

ps: odpowiedzi tupu "bierz arp bo lepsze" mnie nie nie interesują

demiss
26-08-14, 10:17
Wiele osób jeździ na tych "nie markowych" śrubach i motory żyją. Obstawiam, że jeżeli są słabsze to nieznacznie.

Paputek
26-08-14, 18:18
ale czemu nie mozna zalozyc sruby o twardosci 12.9 ktora mozna kupic za pare zlotych tylko placic krocie , moze glupie pytanie ale jest mase sklepow z roznymi srubami