PDA

Zobacz pełną wersję : Honda EM2 błąd P0172- zbyt bogata mieszanka

matijan11
22-08-14, 19:42
Witam
Niedawno zostałem posiadaczem Hondy Civic EM2 2002r silniak 1.7 VTEC. Od kąd ją kupiłem nie mogę się uporać z błędem P0172 zbyt bogata mieszanka. Wymieniłem sonde tą pierwszą na oryginalną NGK, świece, filtry i dalej to samo. Wiem napewno że dół silnika nie jest D17A9 taki jak powinnien być tylko inny niestety nie jestem w stanie stwierdzić jaki ponieważ ktoś zeszlifował oznaczenie. Sądząc po skoku tłoka może być to 1.5 vtec lub 1.6 vtec. Bardzo liczę na Waszą pomoc :) Pozdrawiam

UltrasSur
23-08-14, 19:32
Czemu nie zapytasz poprzedniego właściciela ,jak zeszlifował to może krojona część .

Genax
23-08-14, 22:52
Mieszanki nie ustawia się przypadkiem przez kompa? ja miałem to samo i mi koleś podłączył lapka po czym wyregulował mieszankę i problem znikł.

matijan11
31-08-14, 22:50
podobno nie można tego zrobić pod kompa byłem podłączony nawet pod oryginalny hondowski i nic bardzo proszę o pomoc

xstanx
01-09-14, 06:35
....widze w tych hondach mody z innym dołem silnika.to juz podstawa :p...u mnie tez to samo ....sliknik.D17A8 a dol od d16V1 chyba ...juz nie pamietam....podobno wlasciwie to blizniacze konstrukcje ( chodzi o dół)..wiec luz....u mnie zaden chec engine nie wywala ale kolega mi doradzil kiedys znajacy sie na temacie zebym zalozyl sobie jakis konkretny filtr co by wiecej powietrza silnik.dostawal...bojest prawdopodobienstwo po tych dziwnych laczeniach silnikoe ze silnik moze dostawac za duzo paliwa a za malo powietrxa..I czesci paliwa nie zdarzy przepalic..ale to juz jak u lekarza kazdy mowi co innego....wlozona jest wkladka KN.....wszystko chula....jesli wymieniles ..sonde ..swiece itp...to ja pojecia juz nie mam...ale tak informacyjnie chcialem napisac...pozdr

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka

matijan11
06-09-14, 12:13
Jakby ktoś miał podobny problem przyczyną był zawór EGR Pozdrawiam :)