Zobacz pełną wersję : potrzebny DOKŁADNY schemat elektryki RATUJCIE!!!!
Witam posiadam civic Vl hatchback miałem w nim silnik 1.4 is 90km i zmieniłem go na D16Z6 z crx del sol, niestety problemem jest to że był to automat i brakło mi wiązki..tzn z del sol wiązka silnika skończyła mi się przed ścianą grodziową a powinna skończyć się na kompie :( Posiadam resztę instalacji z tej del sol-ki która ma wtyki potrzebne mi do kompa niestety ta wiązka jest w całości z wiązką główna (środkiem) auta :( Dlatego potrzebny mi jest schemat DOKŁADNY z tego modelu żeby przerobić tą instalacje...o ile idzie. Hania była już u 3 elektryków którzy się poddali i naprawdę nie wiem już co mam robić :( Poratujcie mnie <prosi> Dajcie jakieś KONKRETNE propozycje ponieważ zależy mi żeby te auto dokończyć gdyż silnik ma przejechane zaledwie 96 tyś. km. Pozdrawiam i czekam na DOBRE propozycje Paweł :)
Na forum mamy pare zasad.
1. w odpowiednim dziale przywitaj sie.
2. jest tu pare osob ktore takie rzeczy robia z zamknietymi oczyma i to z nimi powinienes porozmawiac.
Jednak w tym celu powinienes zalozyc temat w stylu "ktoz okolicy ... pomoze mi przy przerobieniu wiazki el?"
Schematy znajdziesz w manualu serwisowym w temacie o manualu dla VIgen
http://www.civicklub.pl/forum/forumdisplay.php?14-Civic-92-00-amp-CRX-delsol
I tam tez powinienes znalesc manual dla delsol...
Szczery wybacz za brak mej estetyki i kultury ale nie wiem jak te forum działa DOKŁADNIE...skierowało mnie tu parę osób, poprostu szukam odp i tyle, nie mam zamiaru tu dziennie siedzieć bo brakuje mi na to czasu... potrzebuje pomocy a nie tzw. "znajomości" na forum...
zacznijmy od tego ze jesli to d16z6 pochodzi od del solki to jest to obd1, i jesli wsadzasz to do VI gena, to nie ma innej opcji jak przerobienie wiazki oryginalnej. wiazka od z6 obd1 nigdy nie konczyła sie przy komputerze, tylko w komorze silnika. i od tego trzeba zacząć.
polecam strone dodo-upgrades.nl
dzięki wielkie zakit za info i czekam na dalsze wiadomości od was :)