Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dioda w drzwiach.

MM63
16-08-14, 16:49
Widziałem gdzieś takie rozwiązanie, mianowicie diodę od alarmu przy ryglu w drzwiach, jednak nigdzie nie mogę znaleźć zdjęć jak to wygląda. Chciałbym zamontować takie coś u siebie, odkręciłem ten kawałek plastiku, ale nie wiem za bardzo gdzie wiercić. Albo może lepiej gdzieś poszukać gotowego?
Dioda występowała tylko w drzwiach kierowcy?

Krawiec
16-08-14, 19:54
szukaj na aukcjach z rovera.... ja mam takie, ale nie mam czasu tego zamontować.... wyglądają tak:

http://i.imgur.com/B9oWTID.jpg

fełtek
16-08-14, 20:36
Albo z anglika MB6 bo takie są w oryginale.

MM63
16-08-14, 20:47
Na tych wtyczkach to tylko plus i minus? Jak chcesz je podłączyć?

Ja mam diodę z sterownika zamkiem na dwóch kablach i chciałem ją właśnie w tym miejscu wkomponować. Albo właśnie poszukać czegoś takiego.

Lucas.FK2
16-08-14, 22:28
To jest żaden problem,to działa jak zwykła dioda w dokładanych alarmach

MM63
16-08-14, 22:37
To jest żaden problem,to działa jak zwykła dioda w dokładanych alarmach

W dokładanych alarmach dioda mruga przy zamkniętych drzwiach, luzem się tego nie podłączy chyba?

barthek
17-08-14, 09:16
Ja w MB1iSr mam te diody w oryginale.Mozna poszukac na aukcjach boczkow i przelozyc do Siebie oryginalnie ladnie to wyglada bo gdy nie swieci to diody praktycznie nie widac

MichałCK
17-08-14, 10:17
Hm to też będę polować na takie coś :D tylko opiszcie kto ma pojęcie jak to podłączyć :D pewnie trzeba przeciągać dodatkowy przewód do kabiny :D
Ja natomiast mam chyba seryjną diodę nie działającą w miejscu gdzie oryginalnie jest zaślepka grzanych lusterek, nie wiem czemu to miało służyć skoro nie działa ;p

djhubertusss
17-08-14, 10:24
Ja właśnie upolowałem wczoraj na allegro i teraz czekam aż dojdą i też będę się zastanawiał aby to ogarnąć jako symulację alarmu

MichałCK
17-08-14, 10:56
Dokładnie, ja chcę właśnie symulację alarmu by z zewnątrz toto migało, alarmu jako tako nie potrzebuje bez przesady już nie te czasy że ktoś będzie się charcić na starego Civica czy tanie radio Sony ;p
Ja cały czas zastanawiam się jak przełozyć przewody od nowego siłownika centralnego do kabiny, niestety w drzwiach nie ma nigdzie stałego napięcia, pojawia się tylko po przekręceniu zapłonu.. i trzeba przeciągać przewody tym zasranym tunelikiem

MM63
17-08-14, 12:32
Ja właśnie upolowałem wczoraj na allegro i teraz czekam aż dojdą i też będę się zastanawiał aby to ogarnąć jako symulację alarmu

Jak już je sprzątnąłeś, to zrób relację z montażu :S

Krawiec
17-08-14, 14:35
Ja chce przeprowadzic wlasnie kabel z drzwi do tej diody od alarmu (mi ona dziala) i beda mrugaly w jednym rytmie.

djhubertusss
17-08-14, 16:25
Jak uporam się z remontem z powodu powiększającej się rodziny to to zrobię. Tylko zastanawiam się czy podłanczać oba czy tylko od strony kierowcy ale chyba oba zrobie

Bartko
20-08-14, 10:31
...alarmu jako tako nie potrzebuje bez przesady już nie te czasy że ktoś będzie się charcić na starego Civica czy tanie radio Sony ;p
To się możesz zdziwić. Mi ostatnio jakiś gnój ukradł (uwaga!) ładowarkę do telefonu i gumy do żucia. Rozwalając przy tym oba zamki.
Po prostu liczył na coś więcej, a że nasze Hondy otwiera się śrubokrętem to co mu szkodziło spróbować.

Nie zakładajcie diodek w drzwi tylko alarm. Koszt 150 zł i pół dnia roboty. Spokój bezcenny.

MM63
30-08-14, 22:29
Jak uporam się z remontem z powodu powiększającej się rodziny to to zrobię. Tylko zastanawiam się czy podłanczać oba czy tylko od strony kierowcy ale chyba oba zrobie

I co?