Zobacz pełną wersję : Dioda w drzwiach.
Widziałem gdzieś takie rozwiązanie, mianowicie diodę od alarmu przy ryglu w drzwiach, jednak nigdzie nie mogę znaleźć zdjęć jak to wygląda. Chciałbym zamontować takie coś u siebie, odkręciłem ten kawałek plastiku, ale nie wiem za bardzo gdzie wiercić. Albo może lepiej gdzieś poszukać gotowego?
Dioda występowała tylko w drzwiach kierowcy?
szukaj na aukcjach z rovera.... ja mam takie, ale nie mam czasu tego zamontować.... wyglądają tak:
http://i.imgur.com/B9oWTID.jpg
Albo z anglika MB6 bo takie są w oryginale.
Na tych wtyczkach to tylko plus i minus? Jak chcesz je podłączyć?
Ja mam diodę z sterownika zamkiem na dwóch kablach i chciałem ją właśnie w tym miejscu wkomponować. Albo właśnie poszukać czegoś takiego.
To jest żaden problem,to działa jak zwykła dioda w dokładanych alarmach
To jest żaden problem,to działa jak zwykła dioda w dokładanych alarmach
W dokładanych alarmach dioda mruga przy zamkniętych drzwiach, luzem się tego nie podłączy chyba?
Ja w MB1iSr mam te diody w oryginale.Mozna poszukac na aukcjach boczkow i przelozyc do Siebie oryginalnie ladnie to wyglada bo gdy nie swieci to diody praktycznie nie widac
Hm to też będę polować na takie coś :D tylko opiszcie kto ma pojęcie jak to podłączyć :D pewnie trzeba przeciągać dodatkowy przewód do kabiny :D
Ja natomiast mam chyba seryjną diodę nie działającą w miejscu gdzie oryginalnie jest zaślepka grzanych lusterek, nie wiem czemu to miało służyć skoro nie działa ;p
djhubertusss
17-08-14, 10:24
Ja właśnie upolowałem wczoraj na allegro i teraz czekam aż dojdą i też będę się zastanawiał aby to ogarnąć jako symulację alarmu
Dokładnie, ja chcę właśnie symulację alarmu by z zewnątrz toto migało, alarmu jako tako nie potrzebuje bez przesady już nie te czasy że ktoś będzie się charcić na starego Civica czy tanie radio Sony ;p
Ja cały czas zastanawiam się jak przełozyć przewody od nowego siłownika centralnego do kabiny, niestety w drzwiach nie ma nigdzie stałego napięcia, pojawia się tylko po przekręceniu zapłonu.. i trzeba przeciągać przewody tym zasranym tunelikiem
Ja właśnie upolowałem wczoraj na allegro i teraz czekam aż dojdą i też będę się zastanawiał aby to ogarnąć jako symulację alarmu
Jak już je sprzątnąłeś, to zrób relację z montażu :S
Ja chce przeprowadzic wlasnie kabel z drzwi do tej diody od alarmu (mi ona dziala) i beda mrugaly w jednym rytmie.
djhubertusss
17-08-14, 16:25
Jak uporam się z remontem z powodu powiększającej się rodziny to to zrobię. Tylko zastanawiam się czy podłanczać oba czy tylko od strony kierowcy ale chyba oba zrobie
...alarmu jako tako nie potrzebuje bez przesady już nie te czasy że ktoś będzie się charcić na starego Civica czy tanie radio Sony ;p
To się możesz zdziwić. Mi ostatnio jakiś gnój ukradł (uwaga!) ładowarkę do telefonu i gumy do żucia. Rozwalając przy tym oba zamki.
Po prostu liczył na coś więcej, a że nasze Hondy otwiera się śrubokrętem to co mu szkodziło spróbować.
Nie zakładajcie diodek w drzwi tylko alarm. Koszt 150 zł i pół dnia roboty. Spokój bezcenny.
Jak uporam się z remontem z powodu powiększającej się rodziny to to zrobię. Tylko zastanawiam się czy podłanczać oba czy tylko od strony kierowcy ale chyba oba zrobie
I co?