Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dziwne "pukanie"

djhubertusss
14-08-14, 22:53
Witam. Spotkał się ktoś z takim dziwnym pukaniem jakby ktoś pukał w drewniane drzwi. Podczas puszczania pedału gazu na każdym biegu jest takie pojedyńcze puknięcie i dodatkowo przy jeździe po łuku w prawo takie ciągłe pukanie. Mi się wydaje że to na wysokości lewarka zmiany biegów centralnie pod silnikiem. Co to może być? A dodam że czuć to na kierownicy

wiesko1261
14-08-14, 23:05
pewnie wydech stuka :D

djhubertusss
14-08-14, 23:16
Właśnie nie bo tak było ale przestało i u kolegi na diagnostyce ruszaliśmy jakieś 2miesiące temu i rury ok ale drążek reaktacyjny lewarka zmiany biegów bardzo podobny odgłos dawał jak nim ruszalismy i lewarkiem od spodu i miały luzu. Ale to by miało znaczenie jak stoje na sporym wzniesieniu i popuszczam auto do tyłu i gwałtownie hamuje i też tak albo dojeżdżam do świateł i ledwie się toczy i mocniej wtedy wcisne hamulec ale nie za każdym razem

MichałCK
15-08-14, 14:54
Zobacz poduszkę koło rozrządu może nie jest dokręcona jak być powinna.

djhubertusss
15-08-14, 15:21
zobaczę ale miesiąc temu walczyłem z wibracjami i ją dokręciłem bo była popuszczona sporo

djhubertusss
15-08-14, 18:38
Problem rozwiązany. Uwaga na przyszłość do zapamiętania dla kolegów i siebie jak oddajecie samochód do wyważenia kół albo prostowania sprawcie potem czy są one prawidłowo dokręcone bo u mnie nie było i po dokręceniu przestało pukać już. Temat można zamknąć

HND_PARTS
18-08-14, 21:31
;)

limit3d
19-08-14, 14:18
;)
Kolego powiedz co twoja wypowiedz wnosi do tematu?
Autor zlokalizował i wyeliminował problem 3 dni przed twoją wypowiedzią i poprosił o zamknięcie tematu...

Marecki
20-08-14, 00:45
Jego wypowiedz prawdopodobnie sluzy do jak najszybszego nabicia ilosci postow otwierajacych dzial pt. gielda, czyz nie?