Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z SRS

Starstruck
14-08-14, 15:54
Cześć! Mam taki nietypowy problem w moim super-beznadziejnym Civicu. Co jakiś czas, powiedzmy co kilka tys. km zapala mi się kontrolka SRS w aucie. Błąd się kasuje, ale po ponownym odpaleniu wywala od nowa. Minie kilkaset km, błąd udaje się skasować i znowu mam spokój na kilka tys km. Tak jak ostatnio. Błąd skasowany został ze 2 m-ce temu, pękło ze 2 tys km i wczoraj wsiadam, odpalam i bach - znowu świeci. Czy coś się poluzowało, jakaś kostka? Gdzie sprawdzać, co ruszać? Dzięki za pomoc.

York22
14-08-14, 18:12
Najpierw zrób samodiagnostyke i zobacz w czym występuje problem. Będziesz wiedział gdzie zacząć szukać. Potem obadaj kable, kostki danego podzespołu.

rimmon
18-08-14, 11:11
Skoro wywala mu SRS to ma problem z poduszkami. Po co szukać wszędzie jak wiadomo gdzie problem. Trzeba przyjrzeć się instalacji poduszek. Może coś nie styka. Sprawdź pod fotelami przednimi.

falek84
18-08-14, 19:39
Skoro wywala mu SRS to ma problem z poduszkami. Po co szukać wszędzie jak wiadomo gdzie problem. Trzeba przyjrzeć się instalacji poduszek. Może coś nie styka. Sprawdź pod fotelami przednimi.

To też jak zrobi samodiagnostykie srs to dokładniej będzie wiadomo gdzie szukać przyczyny błędu. Czego ma szukać pod fotelami przednimi?