Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Civic VII 3D 1.4 d14z6 falujące obroty i kilka innych spraw.

selert
13-08-14, 19:47
1. Od ponad tygodnia jestem nowym posiadaczem civica. Postanowiłem umyć silnik i od tamtego czasu falują obroty od 1000 do 2000 na lpg, na benzynie też falują ale jakby mniej i tylko przez chwilę. Silnik był czyszczony specjalnym środkiem do tego przeznaczonym. Trzeba było odpiąć parę złączek i wilgoć się do nich dostała. Czy to może być przyczyną falowania?

2. Jak to jest z wymianą kierownicy? Moja niestety jest pościerana i brudzi ręce ciągle się ścierając, na allegro są używane w dobrym stanie za 66zł z wysyłką, trudno się wymienia? jak to jest z airbagiem? Czy może lepiej kupić pokrowiec?

3. Przy tym się zdziwiłem, lewarek zmiany biegów, przy wrzucaniu 2,4 i R wypycha dolną część tego plastiku osłaniającego lewarek, czy to jest jakaś wada fabryczna?

4. Jaki jest fabryczny wkład lusterka w tym modelu? Lewe lusterko było wymieniane niestety włożony jest mniejszy wkład, chcę dokupić ale nie wiem jaki, bo na allegro są 3 rodzaje, płaski, sferyczny i asferyczny.

cwiro2000
14-08-14, 08:27
Jeżeli chodzi o falujące obroty to prawdopodobnie krokowy ci padł, możliwe że samo czyszczenie pomoże ale można tanio znaleźć używkę w dobrym stanie.

Manual wymiany kierownicy do danego modelu bez problemu znajdziesz na google, nie jest to jakoś super skomplikowane

Osobiście nie słyszałem o wypychaniu dolnej części plastiku.

Zadzwoń do jakiegoś ASO Hondy powiedz jaki masz model, po vin powinni być w stanie podać ci numer pasującej części lub pomóc w doborze zamiennika

selert
15-08-14, 11:43
Jeszcze chciałbym się dowiedzieć czy jest jakiś sposób by wyregulować światła mijania? U mnie świecą one za nisko a są ustawione na 0 czyli najwyżej.

cwiro2000
15-08-14, 15:43
Jeszcze chciałbym się dowiedzieć czy jest jakiś sposób by wyregulować światła mijania? U mnie świecą one za nisko a są ustawione na 0 czyli najwyżej.

Regulację manualną powinieneś znaleźć na lampach jeżeli masz em2 znajdziesz na lampie oznaczenie góra dół chyba na śróbe to jest

selert
15-08-14, 16:27
Jest to EP1.
I jeszcze pytanie, jaki rodzaj lusterka zewn. jest fabrycznie montowany w ep1? Na allegro są 3 rodzaje, płaski, sferyczny i asferyczny i nie wiem który kupić.