Zobacz pełną wersję : Alarm/zabezpieczenie w EM2
W swojej EM2 obok regulacji świateł mam lampkę, która miga po włączeniu silnika przez chwilę i po chwili gaśnie. Lampka ta nie świeci gdy auto jest zamknięte lecz mam dziwne zabezpieczenie ponieważ jeśli nie zamknę auta to po 5 sekundach samo się zamyka. Czy ktoś wie co to za rodzaj zabezpieczenia i czy ta lampka jest od Immo? :)
Czemu dziwne zabezpieczenie Genax? Taki sam system jest również w wielu innych autach nie wiem czy lampka jest od imo, słyszałem natomiast że można ustawić czas zamykania się drzwi ale po co w tym grzebać u mnie jest tak, że w momencie uruchomienia centralnego nie otwieram drzwi to chyba po 15 sec się zamykają, jak otworze i zamknę to drzwi są otwarte, u ciebie powinno być tak samo.
A co to jest za zabezpieczenie że ,przycisne raz na pilocie centralke to zamrugają swiatła a za drugim razem dopiero słychać zamykające sie rygle ,nie powinno za pierwszym zamknąc auta ?
A co to jest za zabezpieczenie że ,przycisne raz na pilocie centralke to zamrugają swiatła a za drugim razem dopiero słychać zamykające sie rygle ,nie powinno za pierwszym zamknąc auta ?
To już raczej nie jest zabezpieczenie, tylko jakaś wada :P chyba, że poprzedni właściciel ustawił sobie straszak :P czyli naciskasz 1 raz mrygają światła 2 x zamykają się drzwi, chociaż osobiście widziałem tylko 1 auto w życiu gdzie znajomy coś takiego u siebie zrobił... niepotrzebny bajer moim zdaniem
Auto mam 6miesiecy i pierwszy raz tak miałem.
Platlapalk
Tak centralny chyba działa w EM2 bo jak zamontowałem sobie uniwersalny sterownik i odłączyłem starą centralkę to już tego nie ma :p