Zobacz pełną wersję : Słabo widoczny zegarek
Witam, mam pytanie da sie jakos przerobic zegarek w hondzie civic VI w dzien to zegarka prawie wgl nie widac tylko pod wieczór staje sie widoczny da sie go jakos przerobic zeby był widoczny w dzien i dało sie zobaczyć ktora jest godzina.
Odlacz kabel sciemniacza :)
a jak sie tam dostac pod ten zegarek i ktoryt to kabel??:D
Dostaniesz sie do niego np. przez luke od radia... obcinasz kabel czerwono czarny bodajże i izolujesz końce.
ChEmiczek122
09-08-14, 18:55
Ewentualnie można też do kabla spokojnie dojść po wyjęciu przycisku od awaryjnych.
obcinasz kabel czerwono czarny bodajże
Dokładnie ten, pamięć Cię nie zawodzi :)
aha no luzik zobaczę jak bd chwila spokoj. ;) a odciecie tego kabla co mi da?? nagle stanie i się jaśniejszy wyświetlać czy jak xD
Po włączeniu świateł zegarek przygasa właśnie dzięki sygnalowi włączenia świateł który idzie tym kablem.
Jak odetniesz to się miło zdziwisz. To nie przewód od bomby, nie wybuchnie:p
okey juz odcialem kabel i wszystko ladnie widac dzieki za pomoc :))
Sprawdz bezpieczniki pod maska. Mialem ten sam problem, przez przypadek odkrylem ze spalony jest bezpiecznik w puszce pod macha. Wymienilem i swieci elegancko ;D
Przed wymiana ledwo jazyl i czasem kasowala sie godzina
Odgrzeję kotleta.
Mianowicie mam też problem że nie pamięta godziny zawsze po odpaleniu auta mam 1:00.
Kojarzy ktoś który to bezpiecznik z pod maski? I gdzie on jest? Civic vi coupé.
Muzyk-Grzes
06-02-16, 19:45
Arek a co namieszałeś kiedy szukałeś kabla od dimmera?
Oświetlenie świrowało na HW opisałem ale ogarnalem już. Kojarzysz w-w temat?