PDA

Zobacz pełną wersję : wkładka zamka

mx4ever
06-08-14, 22:15
siemka
próbuje zreanimować zamek z bagażnika, kluczyk wchodzi tylko kawałek i dalej nie chce , wyciągnąłem wkładkę i jest w takim stanie ze zapadki dęba stoją, przeczytałem sporo tematów i wiem ze trzeba rozlorzyc na części pierwsze wyczyscic nasmarować i poskładać do kupy, problem w ty ze nie moge rozebrać tej wkładki znalazłem jeden temat z małym opisem i koles pisze ze najpierw trzeba ściągnąć ta nakładkę (niewiem jak to sie fachowo nazywa ta cześć co wystaje na zewnarz auta) trzeba ja podwarzyc śrubokrętem i przekręcić ale w tym problem ze nie mam pojęcia w którym miejscu już ja delikatnie pogiąłem, druga sprawa jak już się to ściągnie to trzeba wlorzyc kluczyk pokręcić i wyciągnąć bębenek, tylko jak to zrobić jak mi klucz niewchodzi :confused: jakby ktoś był tak miły i dokładnie opisał jak to zrobić albo jakiegoś tutka podrzucił to byłbym wdzięczny, w drzwiach kierowcy mam podobny problem z ta różnica ze kluczyk wchodzi i nawet się trochę przekręca ale nie otwiera tez bym to z chęcią ogarną, z góry dzięki za info

dodam jeszcze ze próbowałem już wd40 moczyć w fosolu nawet w occie i nic to niedalo, teraz zostawilem go na noc w ropie zobaczymy

Tiga
07-08-14, 07:04
Zdejmujesz te oslone chromowana, podwzasz ja srubokretem, musi zejsc. Wkladasz cos co wchodzi we wkladke (zeby nie pogubic czesci). Zdejmujesz zabezpieczenie od tylu wkladki. Powoli wyjmujesz bebenek. Mozliwe ze sie zuzyly takie blaszki i bedzie trzeba je podszlifowac zeby to dzialalo.

mx4ever
07-08-14, 08:48
super dzięki kolego, tylko powiedz mi jeszcze w jaki sposób podwarzyc ta nakładkę, od gory, od poku, od tylu nie mam pojęcia już jest pokiereszowana z każdej strony:(

Tiga
07-08-14, 09:07
Ona jest zalozona analogicznie do kapsla na piwie. Dajesz srubokret na krawedz i stukasz o cos twardego raczka srubokreta.

mx4ever
07-08-14, 09:24
i o taka odpowiedz mi właśnie chodziło, teraz wiem jak się do tego zabrać, wyczytałem ze trzeba podwarzyc jakoś i przekrecic a tu okazuje się łatwiejszy temat, zdam relacje jak poszlo:D

dzięki kolego udało się rozebrać i wszystko rozruszać. pozdr