Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wymiana kierownicy, problem

grpi
06-08-14, 13:40
Cześć,

Auto : Civic 3d hb 2000 , jak w awatarze.

CHce wymienic kierownice, tyle tylko, ze jest maly problem, na bokach nie mam zadnych zaslepek, jedynie dwa otwory, gdzie jest dostep do srub.
Śruby są dosyć głęboko, mam drugą keirownice, i próbowałem to odkręcać i przykręcać i zawsze te sruby wpadają gdzies w dol.
Nie mam bezposredniego dostępu do nich, jedynie przez te otwory. No nie ma szans tego zrobić, po wymianie nie przykręce tego, bo strace kontrole nad srubami jeszcze przed wpasowaniem ich w otwory.

Macie na to jakis patent ?

Dzieki
Mam nadzieje ze w dobrym dziale to umiescilem ...

sebawo
06-08-14, 13:51
stary, no jak Ty masz takie problemy, to weź to oddaj do warsztatu, bo z tego co piszesz to ani wiedzy ani narzędzi nie masz....

grpi
06-08-14, 14:20
No mechanikiem nie jestem, nie ukrywam :)

Genax
06-08-14, 23:56
Jak tak ci ciężko wsadzić te śrubki to weź sobie cienkie kombinerki, wsadź i wkręć lekko po czym śrubokrętem dokręć. Ja za 1 razem wymieniłem kierownice w starej VI gen i nie miałem takiego problemu.

rafal86
07-08-14, 08:18
popros jakaś panne z długimi palcami i najlepiej tipsami to Ci to włozy ;D

a tak poważnie to musisz z wyczuciem, próbowac, kombinerkami albo jakims cienkim śrubokrętem, pamietaj praktyka czyni mistrza :) ściągałem mase razy kiere w ek3 i większy problem mialem z tą 'główna' nakrętką niż z tymi dwoma

siara87
08-08-14, 00:23
nałóż śróbkę na sruboktęt,owin główke sróbki i srubokręt ze dwa razy jakąś taśmą klejącą, wkręć i wyciągnij srubokręt

grpi
08-08-14, 10:46
Dzieki, to z taśmą wydaje się dobrym pomysłem hehe

grpi
10-08-14, 14:34
Ok, nabilem sruby na te koncowke gwiazdle i sie dalo umiescic w gniezdzie. Faktycznie, grunt to odpowiednie narzedzia. Wymieniona :)