PDA

Zobacz pełną wersję : Aktualizacja softu ECU

Rrajk
06-08-14, 11:48
Pamiętam, że gdzieś ktoś pisał o kosztach tej zabawy i jej efektach ale nie mogę tego znaleźć. Więc chętnie bym wysłuchał jeszcze raz w tym wydzielonym wątku czy warto, jakie usterki znikły, co poprawiło się po aktualizacji. Czy po prostu to jedna wielka ściema i naciąganie na kasę ;).

Niektórzy pisali o szarpaniu podczas jazdy i aktualizacja niby pomagała w tej kwestii. To by mnie najbardziej interesowało bo mi czasem trochę szarpie i dławi się jak by gubił zapłon i tak było, wymiana świec ewidentnie poprawiła pracę silnika (ale wtedy to szarpało niemiłosiernie). Teraz jednak pozostały te drobne poszarpywania przy zmianie biegu czy też podczas przyspieszania, takie podwójne jak niektórzy opisywali. A zatem czekam na wylewność ;).

zyga502
06-08-14, 16:15
byłem sceptyczny ,gdy jeden z kolegów ,dzięki Jacek :D zrobił sobie aktualizacje,potem zrobił to Irek :D ,więc zrobiłem i ja,koszt to 150zł ,wszyscy robiliśmy to w tym samym warsztacie i moja opinia jest taka ,że warto,warto,warto,znikneło te podwójne szarpanie ,które mnie strasznie wkur...,auto rusza i przyśpiesza płynie,nawet mam wrażenie ,że czasem robi to jak tramwaj tak liniowo:D
nawet moja żona ,która nie słyszy innych dźwięków w aucie oprócz radia ;) stwierdziła ,że auto nie szarpie

kobert
06-08-14, 16:16
z tego co pamietam koledzy pisali ze pomagalo na te szarpania i lepsza kultura pracy na wolnych obr,ja moge od siebie powiedziec,tez chcialem to zrobic bo czasem i mi lubi szarpnac ze nowszego oprogramowania niema do 1.4 przed lift. Przynajmniej mi tak powiedziano po podlaczeniu pod kompa,ze mam najnowsze i zdaje sie jedyne oprogramowanie do tych silnikow

Rrajk
07-08-14, 14:21
Kurde do Warszawy to mam świat drogi, a robił to ktoś może w Krakowie i też ma pochlebną opinię po aktualizacji w danym warsztacie?

lozik
07-08-14, 16:52
W każdym ASO to zrobisz. Ja update softu i ustawienie jałowego robiłem w ASO na Bora Komorowskiego, ale gdzieś indziej też bez problemu się uda. Koszt standardowo 150 zł

zyga502
07-08-14, 16:59
W każdym ASO to zrobisz. Ja update softu i ustawienie jałowego robiłem w ASO na Bora Komorowskiego, ale gdzieś indziej też bez problemu się uda. Koszt standardowo 150 zł

wiesz,jak opisywaliśmy ten temat na forum,były wpisy,że w niektórych ASO nie wiedzieli o co chodzi,albo właśnie wtedy chcieli robić też ustawienie biegu jałowego ?!?!

TRAFO
07-08-14, 18:21
Jechałem autem Lozika po zmianach i potwierdzam, że zachowanie się silnika w dolnych partiach obrotów (akurat to mnie interesowało) uległo dużej poprawie.
Przy wyhamowywaniu nie zauważyłem już opadania do 500 i tych nieszczęsnych drgań.
Swoje auto też będę update'ował tyle, że ze względu na czas będzie to albo końcem sierpnia albo początkiem września.
Wstępnie wybieram się do Arhera - akurat do nich mam najbliżej :)

PS.
Byłem kiedyś w krakowskim V-tech'u zapytać o aktualizację softu bo liczyłem że może mają coś bardziej rasowego niż ASO, ale niestety Hond z silnikami benzynowymi nie ruszają.

Hayabusa
08-08-14, 08:02
Trafo:
Za około tydzień jadę na update softu. Zdam relację.

TRAFO
08-08-14, 10:23
Super
Spróbuj się przy okazji dowiedzieć jaką miałeś wersję i na jaką ci ją zamienili - porównamy jak zrobię u siebie.

russso
08-08-14, 11:17
TRAFO a zrobią ta aktualizacje w Krakowie w Arher? Czeka mnie przegląd to przy okazji bym zaktualizował. I powiedzcie mi czy po tej aktualizacji znikają szarpnięcie przy dodawaniu gazu, wkurza mnie jak przy zmianie biegów dodaję gazu to są szarpnięcia.

TRAFO
08-08-14, 12:39
Nie mam pojęcia bo jeszcze do nich nie dzwoniłem. Wszystko co wiem to to, co widziałem u Lozika. Mnie interesowały głównie dolne obroty i to akurat jest OK.
Co do innych rzeczy to powinien się raczej wypowiedzieć ktoś, kto jeździ na co dzień autem na nowym oprogramowaniu.

zyga502
08-08-14, 13:05
I powiedzcie mi czy po tej aktualizacji znikają szarpnięcie przy dodawaniu gazu, wkurza mnie jak przy zmianie biegów dodaję gazu to są szarpnięcia.

w sedanie zniknął problem szarpania

irecki26
08-08-14, 13:15
w sedanie zniknął problem szarpania

Potwierdzam.

Rrajk
10-08-14, 23:53
A jest możliwość jakoś porównania albo sprawdzenia wersji softu? Żeby wiedzieć czy wgrają mi tą samą wersję którą wy macie, bądź też tak samo aktualną?

irecki26
11-08-14, 09:19
A jest możliwość jakoś porównania albo sprawdzenia wersji softu? Żeby wiedzieć czy wgrają mi tą samą wersję którą wy macie, bądź też tak samo aktualną?
Po podpięciu pod komputer osoba robiąca upgrade bedzie wiedziała , który jest wgrany. Różnią się oznaczeniem. Nie pamiętam jakie dokładnie bo u mnie robione to było z 2 miesiące temu ale mechanik od razu powiedział,ze mam stary.

zyga502
11-08-14, 17:16
Po podpięciu pod komputer osoba robiąca upgrade bedzie wiedziała , który jest wgrany. Różnią się oznaczeniem. Nie pamiętam jakie dokładnie bo u mnie robione to było z 2 miesiące temu ale mechanik od razu powiedział,ze mam stary.

auto jest produkowane od 2006r ,a mój jest z 2007r i już była różnica w sofcie,a teraz mam najnowszy dostępny,ale tak jak irek nie pamiętam jakie było jego oznaczenie,zresztą mechanik ,stwierdził ,że i tak nie mam po co zapamiętywać co i jak,po prostu w skrócie zmieniona została cała mapa

wirtold
11-08-14, 18:28
Hm. Właśnie zrobiłem update softu w Gliwicach w Hamolu. Jakoś tak nie dowierzałem, ale... no mam wrażenie, że mniej szarpie. Szczególnie przy zmianie 1 -> 2 i 2 -> 3. Nie pojeździłem za dużo i może jakoś inaczej sprzęgło naciskałem, bo jednak oczekiwałem jakiegoś efektu.... Trzeba jeszcze potestować w codziennej jeździe, ale wydaje się być OK! ;)

irecki26
11-08-14, 20:50
Hm. Właśnie zrobiłem update softu w Gliwicach w Hamolu. Jakoś tak nie dowierzałem, ale... no mam wrażenie, że mniej szarpie. Szczególnie przy zmianie 1 -> 2 i 2 -> 3. Nie pojeździłem za dużo i może jakoś inaczej sprzęgło naciskałem, bo jednak oczekiwałem jakiegoś efektu.... Trzeba jeszcze potestować w codziennej jeździe, ale wydaje się być OK! ;)

Będzie Pan zadowolony.. :)

abla
12-08-14, 17:40
Ja byłem w ASO Karlik w Poznaniu na Malcie i po dłuższej walce z nawiązaniem połączenia na wyświetlaczu komputerka wyskoczyła tylko jedna pozycja, która wg serwisanta oznaczała soft ale do diesla, i w związku z tym stwierdzono, że nie ma nowszego softu niż ten, który mam wgrany.
Jednak śmiem wątpić, że mam najnowszą wersję softu bo prześledziłem wszystkie wpisy z historii serwisowej od nowości i są tam różne czynności ale nigdzie nie jest wpisana aktualizacja oprogramowania a też już od razu po kupnie auta zwróciłem uwagę na te szarpnięcia przy dodawaniu gazu, o których piszecie, i które najnowszy soft podobno usuwa.
Więc jeśli komuś w Poznaniu lub okolicy uda się zaktualizować soft w 1.8 niech się pochwali :)

Kamilao88
12-08-14, 23:40
Gdzie w Warszawie lub okolicy polecacie taką aktualizacje softu:) i jaki koszt jest takiej zabawy :)

irecki26
13-08-14, 07:47
Gdzie w Warszawie lub okolicy polecacie taką aktualizacje softu:) i jaki koszt jest takiej zabawy :)

Automax Service,Pszczyńska 35 -tel.666 989 782. Ja robiłem u Jarka, koszt 150zł, polecam.

Kamilao88
13-08-14, 09:48
Dzięki. Słyszałem i czytałem sporo dobrych opinii o Tym warsztacie :)

calmo
14-08-14, 16:38

Ile w hamolu biora za aktualizacje?

wirtold
14-08-14, 20:26
Ile w hamolu biora za aktualizacje?

A całkiem spoko: wyszło mnie 123 zł (z nauką obrotów biegu jałowego).

konrado9009
14-08-14, 23:39
A w Elblagu badz okolicach wiecie ? :)

Rrajk
01-09-14, 14:40
Dzwoniłem w Krakowie do Arher - Honda dealer. Oczywiście powiedział, że nie słyszał aby była taka akcja, ciężko było w ogóle z gościem się dogadać o co kaman. Ale ostatecznie powiedział, że można podjechać wepną się i zobaczą, a koszt 135zł.
Pytanie czy ktoś w Krakowie robił już ten upgrade softu gdziekolwiek gdzie by mieli już o tym pojęcie?

agrttc
01-09-14, 20:11
Ja też dzwoniłem do Arhera i też facet strasznie niekumaty był. Zrobiłem na Bora-Komorowskiego, bez problemów, 150zł, trwało jakieś pół godziny. Faktycznie ładniej auto idzie z dolnych obrotów, bez szarpnięć. Dodatkowy bonus to te okrągłe światełka w podsufitce jarzą się delikatnie gdy się włączy światła i ściemniają się razem z podświetleniem kokpitu. Nie zauważyłem tego wcześniej, ale może mi się wydaje ;)

marcin001984
05-09-14, 23:06
Ja byłem w ASO Karlik w Poznaniu na Malcie i po dłuższej walce z nawiązaniem połączenia na wyświetlaczu komputerka wyskoczyła tylko jedna pozycja, która wg serwisanta oznaczała soft ale do diesla, i w związku z tym stwierdzono, że nie ma nowszego softu niż ten, który mam wgrany.
Jednak śmiem wątpić, że mam najnowszą wersję softu bo prześledziłem wszystkie wpisy z historii serwisowej od nowości i są tam różne czynności ale nigdzie nie jest wpisana aktualizacja oprogramowania a też już od razu po kupnie auta zwróciłem uwagę na te szarpnięcia przy dodawaniu gazu, o których piszecie, i które najnowszy soft podobno usuwa.
Więc jeśli komuś w Poznaniu lub okolicy uda się zaktualizować soft w 1.8 niech się pochwali :)

Pozostaje Ci jeszcze ASO Waszkowiak :) Chociaż myślałem że Karlik to bardziej profesjonalny serwis.

godles1991
06-09-14, 09:12
a ja mam pytanie do osob ktore mają silnik 1.4 83km czy w waszych autach też wyszła aktualizacja ECU? czy tylko w 1.8 ?

kobert
06-09-14, 11:41
a ja mam pytanie do osob ktore mają silnik 1.4 83km czy w waszych autach też wyszła aktualizacja ECU? czy tylko w 1.8 ?

ja probowalem. Tez mam te zadlawienia przy ruszaniu czy zmianie biegu,mechanik po podlaczeniu powiedzial ze niema nowszego programu. Wczesniej przez telefon mowil mi o koszcie 150zl chyba ze okaze sie ze mam najnowszy to nic nie place,ale gdyby wyszedl jakis blad,to usuniecie 80zl. No i wyszedl blad ukladu zaplonowego (na tablicy nigdy nie pojawial sie czek) blad zostal usuniety a po uruchomieniu znow sie pojawil,wiec zaplacilem 80zl. Sam teraz jestem ciekawy czy gdybym podlaczyl pod kompa gdzie indziej wyszlo by to samo. Mam watpliwosci czy jak u kolegi marcin 001984 nie jest tak ze inny serwis znalazl by nowszy soft. No i czy wyszedl by ten sam blad,pewnie przydalo by sie to zrobic gdzie indziej i upewnic jak jest. Samochod hula elegancko od kilkudziesięciu tys z wyjatkiem tych szarpniec czasami,a blad ponoc wystepuje. Gdybys probowal wgrac nowsze oprogramowanie to koniecznie daj znac jak wyszlo u ciebie. Czy w tej chwili tez zdazaja ci sie zadlawienia przy dodawaniu gazu?

godles1991
06-09-14, 13:17
powiem ci że ja do auta wskocze dopiero 23ciego, ale jestem od razu umówiony do serwisu na zmianę olejów itp, wiec jeśli coś się takiego pojawi jak wlasnie szarpnięcia etc to zapytam o tą aktualizację, błędy sam kasował będe przynajmniej te które da się ELM usunąć, ale dam znać jak to było u mnie czy da się wgrać nowszy soft ECU,, a tak z 2giej strony mam pytanie do ciebie odnośnie kluczyka zapasowego, masz go również z przyciskami (otworz/zamknij) czy prosty grot bez przycisków?

kobert
06-09-14, 20:03
identyczny mam drugi kluczyk jak pierwszy,z przyciskami

godles1991
07-09-14, 07:56
Kurcze w takim razie spory koszt mnie wyniesie zrobienie 2 kluczyka bo nie posiadam 2go

kobert
07-09-14, 13:46
to nie ten wątek ale...jesli masz grot to wrazie utraty klucza auto otworzysz. Potem bedziesz musial wylaczyc wyjący alarm (rozne alarmy byly zakladane wiec niewiem jak) masz jakis dorabiany kluczyk wiec pytanie czy immobiliser jest w kluczyku,musial bys sprobowac uruchomic nim silnik czy sie da,jesli tak,to wyjscie masz bez dorabiania kluczyka zeby odjechac , a jak bys kiedys utracil ten oryginalny to bedziesz sie martwil

godles1991
07-09-14, 14:00
wiem wiem, ze to nie ten temat, ale w każdym aucie powyżej 2000r jest już immo, dlatego jest problem, bo chodzi tu nie tylko właśnie o otwarcie auta, ale również o odjechanie nim, dlatego muszę poszukać gdzieś kluczyka używanego i go zwyczajnie przeprogramować i zmienić grot, mam nadzieję że taki sposób przejdzie,

kobert
07-09-14, 14:07
przejdzie ale sprobuj czy tym grotem uruchomisz. Napewno jest i taka mozliwosc dorobienia klucza razem z wgraniem immo. Niewiem czy konieczny jest przy tym kluczyk oryginalny

godles1991
07-09-14, 14:14
jeden oryginalny kluczyk posiadam, który mam w aucie,, ale wiadomo jak to jest, jeśli nie daj boże (odpukać ) gdzieś się kluczyk zapodzieje to jestem bez auta.. i właśnie dlatego chcę to wykonać jak najszybciej.. no dlatego właśnie będe poszukiwał kluczyka

irecki26
07-09-14, 18:02
jeden oryginalny kluczyk posiadam, który mam w aucie,, ale wiadomo jak to jest, jeśli nie daj boże (odpukać ) gdzieś się kluczyk zapodzieje to jestem bez auta.. i właśnie dlatego chcę to wykonać jak najszybciej.. no dlatego właśnie będe poszukiwał kluczyka

tu masz surówke z elektroniką do zaprogramowania
http://allegro.pl/kluczyk-pilot-433mhz-honda-civic-accord-prelude-i4536805639.html

godles1991
07-09-14, 18:28
a jaki jest koszt ogólnego zaprogramowania ? czyli ten kluczyk posiada również moduł immo ? oraz elektronikę. ktore wystarczy zaprogramowac?

kobert
07-09-14, 18:43
dlaczego niechcesz sprawdzic swojego dorobionego kluczyka czy niema w sobie modulu? Moze ktos go dorobil tak,zeby dalo sie odpalic samochod. To ze w kluczu niema bateri czy przyciskow nie znaczy ze niema immo. Kluczyk z linku ma w opisie civic 2000-2005 no ale byc moze to,to samo

godles1991
07-09-14, 18:53
ale ja mam tylko jeden kluczyk, który jest oryginalny, w tym problem i chcę dorobić po prostu 2gi zeby mieć zapasowy

kobert
07-09-14, 19:00
a sorry nie zrozumialem,ja myslalem ze ty masz drugi kluczyk jako sam grot,tak wyczytalem po sobocie :)

godles1991
07-09-14, 19:06
hehe nie ma problemu, własnie jestem bez kluczyka, i ciekawi mnie to ile to kosztuje żeby mieć w razie czego zabezpieczenie :)

irecki26
07-09-14, 19:57
a jaki jest koszt ogólnego zaprogramowania ? czyli ten kluczyk posiada również moduł immo ? oraz elektronikę. ktore wystarczy zaprogramowac?

Z opisu wynika,ze ma ale zawsze lepiej zadzownić do sprzedawcy się dopytać. Kosztów programowania nie znam.

godles1991
07-09-14, 20:24
dzięki piękne za odpowiedź, już kończymy zaśmiecanie postu nie o tym co trzeba:)

jockow
08-09-14, 09:13
hehe nie ma problemu, własnie jestem bez kluczyka, i ciekawi mnie to ile to kosztuje żeby mieć w razie czego zabezpieczenie :)
Ja dorabiałem kluczyk żonie do jazza (taki sam jak u nas) zrobił mi to Jarek z AUTOMAX SERVICE zapłaciłem chyba 200zł,wszystko hula jak w oryginale:rolleyes:.

godles1991
08-09-14, 12:37
i był on już z 2ma przyciskami i zaprogramowany etc ? immo, alarm wszystko ? włącznie z wyciętym grotem? bo jednak serwis spiewa za taka przyjemnosc 900zl :/ a to trochę bogato

MakosPL
08-09-14, 13:26
Ale zrobiliście śmietnik z tego tematu.
Dziś przeprowadzona aktualizacja i faktycznie ruszanie to teraz zupełnie inna bajka. Polecam

Wysłane z mojego GT-I9100

kobert
08-09-14, 15:29
godles1991 http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?80842-Dorobienie-kluczyka&highlight=dorobienie+kluczyka

Rrajk
08-09-14, 22:14
Może jakiś moderator przeczyścić temat i wywalić zbędne posty?

Ja zrobiłem aktualizacje w Krk na Bora-Komorowskiego, 150zł . Co do efektów to wydaje mi się, że podwójne szarpnięcie zniknęło wiec raczej warto.

kobert
08-09-14, 23:14
Może jakiś moderator przeczyścić temat i wywalić zbędne posty?

Ja zrobiłem aktualizacje w Krk na Bora-Komorowskiego, 150zł . Co do efektów to wydaje mi się, że podwójne szarpnięcie zniknęło wiec raczej warto.

zostalo pojedyncze szarpniecie ? :) czy problem zniknal?

godles1991
09-09-14, 08:01
Tylko że wychodzi na to że aktualizacje ECU otrzymały tylko auta z silnikiem 1.8

jockow
09-09-14, 11:23
i był on już z 2ma przyciskami i zaprogramowany etc ? immo, alarm wszystko ? włącznie z wyciętym grotem? bo jednak serwis spiewa za taka przyjemnosc 900zl :/ a to trochę bogato

Witam,200 zł to koszt programowania a do tego koszt kluczyka z elektroniką i dorobieniem surówki chyba 150zł ale to i tak mniej niż w aso.

piotrooh
09-09-14, 20:59
Jest ktoś na forum, kto u Karlika w Poznaniu robił aktualizację i nie ma zastrzeżeń? 150 pln za pozbycie się szarpania brzmi zachęcająco...

dublo2
10-09-14, 08:22
Tylko że wychodzi na to że aktualizacje ECU otrzymały tylko auta z silnikiem 1.8
Nie. W 2.2 też jest - już pisałem o tym, że robiłem.

filipfm
10-09-14, 08:36
Najlepsza modyfikacja ecu w 2.2 to wirus ;) no ale to troche wiecej niz 150

JanGwidon
11-09-14, 14:06
Szukam serwisu który zrobi mi aktualizację ECU (jeżeli jest taka potrzeba) w okolicach Tarnowa, ewentualnie Kraków.

bald
11-09-14, 14:42
Szczerze mowiac po raz pierwszy slysze o aktualizacji softu ECU. Pisalem do ASO we Wroclawiu czy takie cos oferuja, ale zero odpowiedzi... W kazdym badz razie: gdzie taki "zabieg" mozna dokonac we Wroclawiu?

Rrajk
11-09-14, 15:45
JanGwidon w Tarnowie aktualizacji nie zrobisz, musisz do Krakowa jechać. U mnie zostało tylko zadławienie w pewnym zakresie obrotów ale to usterka, który mi wyszła i nie jest związana z jakąś wadą seryjną czy oprogramowaniem.

bunet
11-09-14, 21:13
A może ktoś robił upgrade w aso w Wawie? Jak tak to jaki koszt i czas?

zyga502
12-09-14, 15:29
A może ktoś robił upgrade w aso w Wawie? Jak tak to jaki koszt i czas?

a może poczytaj dokładnie temat ???

JanGwidon
12-09-14, 16:32
JanGwidon w Tarnowie aktualizacji nie zrobisz, musisz do Krakowa jechać. U mnie zostało tylko zadławienie w pewnym zakresie obrotów ale to usterka, który mi wyszła i nie jest związana z jakąś wadą seryjną czy oprogramowaniem.

Gdzie ?

agrttc
12-09-14, 19:59
na Bora-Komorowskiego. 150 zł, jakieś pół godziny czekania. Już parę osób z forum tam robiło, ja też ;)

bunet
14-09-14, 12:17
a może poczytaj dokładnie temat ???
Zygi, chodzi mi o ASO? a nie o "inne" warsztaty?
ps: zadzwoniłem na Puławską do hondy, to nie słyszeli o upgradzie do ufo...?
ps2:dlatego temat poruszyłem na forum, może ktoś korzystał w innym aso?
pozd.

zyga502
14-09-14, 19:32
Zygi, chodzi mi o ASO? a nie o "inne" warsztaty?
ps: zadzwoniłem na Puławską do hondy, to nie słyszeli o upgradzie do ufo...?
ps2:dlatego temat poruszyłem na forum, może ktoś korzystał w innym aso?
pozd.

to przepraszam,ale dlaczego pchasz sie do ASO?" inny" warsztat ,w którym robiłem aktualizacje i kilku kolegów z forum,polecam w 100%

irecki26
14-09-14, 20:47
to przepraszam,ale dlaczego pchasz sie do ASO?" inny" warsztat ,w którym robiłem aktualizacje i kilku kolegów z forum,polecam w 100%

W Auto West jak dzwoniłem to powiedzieli mi 150 zł za podpięcie do kompa. O aktualizacji ecu nikt jednoznacznie mi nie powiedział,że takowe jest tylko " Pan podjedzie zobaczymy,spr, ale nie słyszeliśmy żeby był nowy upgrade". Dlatego zrobiłem to an Pszczyńskiej i polecam.

kobert
14-09-14, 22:03
przylacze sie. bylem na pszczynskiej i dowiedzialem sie ze nowszego oprogramowania niema,byc moze tak jest ale pewnie nie zaszkodzilo by i porozmawiac w jakims sprawdzonym aso w ktorym ktos juz to robil i nie uslyszal- nic niewiemy na ten temat

jockow
15-09-14, 10:23
przylacze sie. bylem na pszczynskiej i dowiedzialem sie ze nowszego oprogramowania niema,byc moze tak jest ale pewnie nie zaszkodzilo by i porozmawiac w jakims sprawdzonym aso w ktorym ktos juz to robil i nie uslyszal- nic niewiemy na ten temat

Mogę Cię zapewnić że jak Jarek powiedział że do twojego 1.4 nie ma nowszego oprogramowania to nie ma.Nie wiem z którego roku masz auto może ma już nowszy soft.

kobert
15-09-14, 13:35
z 2008r. bylem tam 3-4miesiace temu

jockow
15-09-14, 13:44
z 2008r. bylem tam 3-4miesiace temu

No właśnie i dlatego masz nowy soft bo my mamy auta z 2006-2007.

Rrajk
15-09-14, 21:49
Ja mam z 2007r i jak pojechałem w Krakowie na Bora-Komorowskiego to powiedzieli, że dużo tego było bo sporą paczkę mi pobrało.

JanGwidon
17-09-14, 15:05
Ja mam z 2007r i jak pojechałem w Krakowie na Bora-Komorowskiego to powiedzieli, że dużo tego było bo sporą paczkę mi pobrało.

Naprawdę, obiektywnie czuć różnicę ? Ile kilometrów już zrobiłeś po aktualizacji ?

Rrajk
17-09-14, 17:27
Zrobiłem 2500 tyś. km (zaraz przed wyjazdem na wakacje ;p) i mogę z czystym sumieniem potwierdzić, że to podwójne szarpnięcie zniknęło :).

waldemarscib
30-10-14, 10:10
odgrzewam kotleta, znaczy wątek... robił ktoś tą aktualizacją we Wrocławiu? dzwoniłem do ASO D&D i do Mirkowa- nic o tym nie słyszeli, jedynie D&D wspomina, że przy podłączeniu- "jak się wyświetli to się zaktualizuje"...

Hayabusa
30-10-14, 10:27
Bardzo podobną odpowiedź usłyszałem.
Spróbuj zadzwonić do Świdnicy, może oni będą skłonni ci pomóc.
Jakie masz objawy, że chcesz robić update sterownika ?

ArdianFK2
30-10-14, 11:45
jak z tym jest w Rzeszowie ? robią to w ogóle ? dobrze ? czy nikt nie wie i muszę dzwonić pytać ? :)

TRAFO
30-10-14, 13:09
Dziś byłem w ASO "Car Partner" w Krakowie i powiem że jestem pod wrażeniem. Obsługa na wysokim poziomie; przy okazji wypytałem o kilka spraw odnośnie elektryki i nie było żadnego zbywania, co mogli to powiedzieli - ogólnie polecam.
A wracając do aktualizacji; skończyły się problemy z opadaniem obrotów przy wyhamowywaniu. Jak kiedyś leciały do 500 a czasem nawet niżej (potem był podskok i powrót do jałowych) to teraz spada na stabilne 750. Nie ma żadnych wahnięć, skoków, skończyły się drgania. Jestem bardzo zadowolony.
W aucie miałem wersję FW 3.01.40 SAG 130 a teraz mam nową: FW 3.01.40 SAG 150.

Hayabusa
30-10-14, 13:31
Trafo czy na lpg też jest ok ?

kali1987
30-10-14, 14:00
A takie pytanko ile taka przyjemność kosztuje bo mam ten sam problem z opadającymi obrotami :)

lozik
30-10-14, 15:10
A takie pytanko ile taka przyjemność kosztuje bo mam ten sam problem z opadającymi obrotami :) 150 zł w ASO o którym mówi TRAFO płaciłem

TRAFO
30-10-14, 18:42
Problem ustąpił i na benzynie i na LPG. Nie ma żadnej różnicy w rodzaju paliwa.
Jedyny minus to to, że jałowe z 650 skoczyły do ok 700-750 czyli na postoju/w korku zwiększy się spalanie.
Co do kosztów to jak pisze Łukasz; 150zł z tym, że mnie udało się trochę taniej :)
Powołałem się na nasze rozmowy na forum i to że kilka osób u nich robiło aktualizację i na jesienną promocję - niestety nie dotyczy aktualizacji - ale jak powiedzieli "na zachętę" dostałem 10% więc wyszło mi 135zł.
Pytali o adres forum i temat o aktualizacji więc kto wie... :)

Bodzlo
31-10-14, 12:49
ja dziś odwiedziłem ASO swoim :D -pierwszy raz w życciu pojechałem swoim autem do innego warsztatu ;) u mnie szarpania nie było ale wkurzały mnie te spadki obrotów ,teraz jest idealnie tylko koszt w poznaniu to ok160zł :p u Waszkowiaka choc twierdzili ze to nic nie da i że pewnie nie ma aktualizacji ;)

TRAFO
31-10-14, 15:17
No skąd niby mają się znać jak sami nie jeżdżą. Nie wiem czy są tam pasjonaci którzy robią coś ekstra poza standardami. Naprawiają czy tam wymieniają zgodnie z biuletynami i chyba tyle. Z tego co widziałem to pracują tam same młode chłopaki. Pewnie jest kilka osób które tak na prawdę ma spore pojęcie, tyle że trzeba na nich trafić.

abla
31-10-14, 21:54
Czy da się ten numer wersji odczytać ELMem 327?

Hayabusa
01-11-14, 08:36
Nie ma takiej możliwości.

bialy06
02-11-14, 15:02
A kabelkiem HDS?

noe
02-11-14, 16:30
Sorry panowie ale muszę coś dodać, czy to jest forum złomiarzy grzebiących po śmietnikach bo 15pln jest majątkiem , czy właścicieli bądz co bądz nie najtańszych Hond, wątek o olejach ma 150 stron ,a zachwalaniom nie ma końca , bańka oleju za 280 zł a jeszcze filtry,albo kosmetyki,powłoki ceramiczne itd.
Najtańszy HDS HIM to 100$ , dla każdego Hondaholika to podstawa i można tym zrobić wszystko.
tyle

zyga502
02-11-14, 17:24
Sorry panowie ale muszę coś dodać, czy to jest forum złomiarzy grzebiących po śmietnikach bo 15pln jest majątkiem , czy właścicieli bądz co bądz nie najtańszych Hond, wątek o olejach ma 150 stron ,a zachwalaniom nie ma końca , bańka oleju za 280 zł a jeszcze filtry,albo kosmetyki,powłoki ceramiczne itd.
Najtańszy HDS HIM to 100$ , dla każdego Hondaholika to podstawa i można tym zrobić wszystko.
tyle
nie wiem co chciałeś "przesłać",nie liczymy każdej złotówki wydanej na auto ,tylko sensu jej wydania

bialy06
02-11-14, 23:08
W takim razie kupowanie HDSa na alieexpress czy jebaju za 100$ jest czystą hipokryzją. Mam Hondę, tzn. że mam hajs i żadna usługa w ASO mi nie straszna...

Hayabusa
03-11-14, 07:08
Dawno większych pierdoł nie czytałem...
Tutaj nie chodzi o szukanie "oszczędnego" sposobu na naprawę samochodu tylko o to jak go rozwiązać.
W jakim celu mam kupować kabelek HDS skoro nie znam się na diagnostyce samochodu.
Są ode mnie lepsi i niech oni się tym zajmują.

KosmoM
06-11-14, 12:27
czy ktoś z 5D1.8 z 2008 sprawdzał dostępność aktualizacji?

picturepro
10-11-14, 13:37
Ostatnio byłem w ASO w Rzeszowie i Pan z serwisu stwierdził, że nie ma aktualizacji do Civica VIII z 2006 r. kwitując to stwierdzeniem, że nie wie skąd ludzie wypisują takie bzdury w internecie.

ArdianFK2
10-11-14, 14:01
dzwoniłem do nich do Rze i usłyszałem to samo :) mi powiedział, że mogą za 150 zrobić aktualizację tylko trzeba sie dowiedzieć jaką mają wersje :)

bunet
10-11-14, 20:12
Ja tez jakiś czas temu dzwoniłem do Honda Chodzeń i Honda Aries i to samo usłyszałem: "nie ma żadnej aktualizacji".
To samo usłyszałem tydzień temu w Honda Wyszomirski.
Więc jeżeli jakieś Aso robi aktualizację,to prośba o info.

irecki26
10-11-14, 20:57
Ja tez jakiś czas temu dzwoniłem do Honda Chodzeń i Honda Aries i to samo usłyszałem: "nie ma żadnej aktualizacji".
Jestes z Wawy to podjedź do Jarka z Pszczyńskiej. Ja u niego robiłem i jeszcze pare osób. Każdy zadowolony. namiary są w wątku..

zyga502
10-11-14, 22:55

wychodzi na to ,że jarek sam w garażu "wyrzeźbił" aktualizacje do civica ;)

Winni
10-11-14, 23:18
Może naprawdę nie ma tylko ktoś wcisnął kit że zostalo zaktualizowane żeby zgarnąć 150zł :p

zyga502
10-11-14, 23:27
Może naprawdę nie ma tylko ktoś wcisnął kit że zostalo zaktualizowane żeby zgarnąć 150zł

widzisz byłem sceptyczny jak dwóch kolegów jacek i irek zrobili i sobie chwalili,zrobiłem aktualizacje i potwierdzam ,że jednak jest,działa,szarpanie przy ruszaniu ustało,auto lepiej jedzie z "dołu" także to ASO daje dupy w tym temacie

kobert
11-11-14, 02:54
ja bylem u jarka i mnie nie mozesz wlaczyc do tych zadowolonych. Do mojego 1.4 niema nowszego softu jak sie okazalo. Pytanie czy do waszych 1.8 nowszy soft jest. Jest troche opini ze nowe oprogramowanie pomoglo,ja sobie tak w duchu zawsze myslalem czy nie jest to przypadkiem tak,ze ktos mowi ze jest nowe a wgrywa poprostu tradycyjne,ale wgranie od nowa polepsza jakosc,bo z biegiem lat oprogramowanie nie dzialalo juz tak jak powinno. Irecki26 nie pomysl o mnie zle ale mi jarek nie pomogl,jego komp znalazl blad ukladu zaplonowego w ktorym nie wiedzial sam o co chodzi bo na desce mi nigdy nie wywalil,za to zaplacilem 80zl. Nie narzekam i zlego slowa nie powiem. Powiedzial ze dluga i droga robota zeby znalezc z kad sie bierze a moim zdaniem niema to zwiazku z szarpaniem przy ruszaniu,ktore zlikwidowalem poprzez wyczyszczenie egr. Dodam zeby nie byc nie szczerym ze szarpniecie w inny sposob ale potrafi sie jeszcze zdazyc,jednak zauwazylem ze jakosc paliwa o tym decyduje i jak bede czegos pewny to napisze. Jak narazie z moich obserawcji (zreszta i nie tylko moich jesli chodzi o te silniki w roznych budach) wynika ze na 98 ustaja szarpania. Wiem ze spotkam sie z opiniami ze zle robie dla silnika tym paliwem ale mi samochod przestaje na nim szarpac. Nie mowie tego jeszcze w stu proc bo dolewam paliwa jakiegos do jakiegos i za nim sie zmiesza jeszcze bywa ze "cyknie" jednak jestem pewny ze jakosc paliwa w moim aucie odgrywa duze znaczenie jesli chodzi o plynnosc jazdy i to rowniez jest zdanie wielu osob. Chce odczekac az w baku beda opary i zalac zbiornik z jakiejs zalecanej dobrej stacji 98 i poobserwowac czy zdazy sie jeszcze jakies zadlawienie na czystej i pewnej 98. U mnie szarpniecie w stosunku do tego co bylo jest juz tak sporadyczne ze laske na to klade ale zeby dokladnie i do konca to oszacowac w celu zdania opini osoba ktore borykaja sie z tym problemem wole jeszcze po testowac i byc pewnym

prz3mo
11-11-14, 12:19
No ok, a na zagranicznych forach są w ogóle jakieś informacje o tej aktualizacji oprogramowania?

irecki26
11-11-14, 12:53
U mnie różnica była od razu zauważalna i nie załuję tego. Tyle w temacie :)

dolszym
11-11-14, 13:25
A jak wygląda sprawa gdy mam LPG. Czy po aktualizacji softu trzeba od nowa stroić kompa LPG?

TRAFO
11-11-14, 14:33
U mnie na razie nic nie robiłem. Mam STAGa Premium z podpięciem pod OBD i nie widzę żadnej różnicy.
Za 3 tys. jadę na przegląd gwarancyjny to zapytam. Na razie się nie spieszę bo wszystko ładnie chodzi.

Hayabusa
11-11-14, 20:56
Generalnie trzeba auto ponownie ustawić, ponieważ mogą się zmienić czasy wtrysków. Jeśli masz kompa z obd to powinno samo się ustawić.
;)

jockow
11-11-14, 21:13
ja bylem u jarka i mnie nie mozesz wlaczyc do tych zadowolonych. Do mojego 1.4 niema nowszego softu jak sie okazalo. Pytanie czy do waszych 1.8 nowszy soft jest. Jest troche opini ze nowe oprogramowanie pomoglo,ja sobie tak w duchu zawsze myslalem czy nie jest to przypadkiem tak,ze ktos mowi ze jest nowe a wgrywa poprostu tradycyjne,ale wgranie od nowa polepsza jakosc,bo z biegiem lat oprogramowanie nie dzialalo juz tak jak powinno. Irecki26 nie pomysl o mnie zle ale mi jarek nie pomogl,jego komp znalazl blad ukladu zaplonowego w ktorym nie wiedzial sam o co chodzi bo na desce mi nigdy nie wywalil,za to zaplacilem 80zl. Nie narzekam i zlego slowa nie powiem. Powiedzial ze dluga i droga robota zeby znalezc z kad sie bierze a moim zdaniem niema to zwiazku z szarpaniem przy ruszaniu,ktore zlikwidowalem poprzez wyczyszczenie egr. Dodam zeby nie byc nie szczerym ze szarpniecie w inny sposob ale potrafi sie jeszcze zdazyc,jednak zauwazylem ze jakosc paliwa o tym decyduje i jak bede czegos pewny to napisze. Jak narazie z moich obserawcji (zreszta i nie tylko moich jesli chodzi o te silniki w roznych budach) wynika ze na 98 ustaja szarpania. Wiem ze spotkam sie z opiniami ze zle robie dla silnika tym paliwem ale mi samochod przestaje na nim szarpac. Nie mowie tego jeszcze w stu proc bo dolewam paliwa jakiegos do jakiegos i za nim sie zmiesza jeszcze bywa ze "cyknie" jednak jestem pewny ze jakosc paliwa w moim aucie odgrywa duze znaczenie jesli chodzi o plynnosc jazdy i to rowniez jest zdanie wielu osob. Chce odczekac az w baku beda opary i zalac zbiornik z jakiejs zalecanej dobrej stacji 98 i poobserwowac czy zdazy sie jeszcze jakies zadlawienie na czystej i pewnej 98. U mnie szarpniecie w stosunku do tego co bylo jest juz tak sporadyczne ze laske na to klade ale zeby dokladnie i do konca to oszacowac w celu zdania opini osoba ktore borykaja sie z tym problemem wole jeszcze po testowac i byc pewnym
Jeżeli do twojego 1,4 nie ma aktualizacji to proste że nie jesteś zadowolony ale to nie wina Jarka z Automax Service,ja wiem że do mojego sedana i kilku innych aktualizacja jest i dobre ASO potwierdzi to samo.Jeśli w niektórych autoryzowanych serwisach nic na temat nowszego softu nie wiedzą to znaczy że są nie zorientowani (często zmieniają pracowników jest tam duża rotacja więc niektórzy tego nie wiedzą)dlatego nie jeżdżę do aso to jest fabryka do zarabiania pieniędzy nigdy sobie nie wybierzesz ulubionego zdolnego mechanika mającego wiedzę.Taki mądrzejszy z powodu niskiej pensji wcześniej lub później odejdzie na swoje tak jak uczynił mój zdolny mechanik z Pszczyńskiej.;)

Hayabusa
12-11-14, 10:30
Czy mechanik z Pszczyńskiej przyjmuje w soboty ?

jockow
12-11-14, 11:08
Czy mechanik z Pszczyńskiej przyjmuje w soboty ?
Tak pracuje tylko trzeba się wcześniej umówić bo ma co robić:rolleyes:

Hayabusa
12-11-14, 13:35
Będę w Warszawie pod koniec miesiąca to może do niego zajadę.

bunet
14-11-14, 23:07
....ja wiem że do mojego sedana i kilku innych aktualizacja jest i dobre ASO potwierdzi to samo.Jeśli.....;)

Piszesz, ze dobre Aso zna temat aktualizacji?
Prośba o info które Aso zna temat i może dokonać aktualizacji?

TRAFO
14-11-14, 23:30
Zmienili mi soft ze 130 na 150, ale okazało się że po dopięciu akumulatora obroty znowu spadają poniżej 500. Testowałem to 2 razy i za każdym razem jest to samo.
Na starej 130ce tak nie było. Dziś na nowo zrobiłem naukę biegu jałowego i zobaczymy jak to będzie dalej wyglądać. Póki co jest OK.
Gdyby ktoś robił aktualizację to niech zapyta o numer nowego programu bo jestem ciekawy jak to wygląda w innych samochodach i co się dzieje po odłączeniu akumuatora.

jockow
15-11-14, 21:31
[QUOTE=bunet;2405196]Piszesz, ze dobre Aso zna temat aktualizacji?
Prośba o info które Aso zna temat i może dokonać aktualizacji?[
Jeżeli koniecznie chcesz to zrobić w ASO to na pewno zrobisz to w Honda AUTO - WEST na Ordona tylko tam chyba będzie drożej.

bunet
16-11-14, 23:20
dzienks,
jutro dowiem się w autowest i dam znać.

Kasio
21-11-14, 12:53
Właśnie dzwoniłem do Honda Dealer-Kucza Rybnik z pytaniem o nowy soft ecu i rozmawiałem nie z biurem tylko z serwisantem zajmującym się tymi sprawami ,wspomniałem tag że o "podwójnym szarpaniu" w okolicach 2000rpm ,pierwsze pytanie serwisanta było takie czy oprócz tego silnik pracuje ok ?.... a jeżeli chodzi o to szarpanie to trzeba najpierw sprawdzić silnik ,wyregulować bieg jałowy,czyszczeniu przepustnicy itd... a dopiero później aktualizować soft,co nie jest konieczne... Co do softu to wychodzi on co kilka miesięcy i jeżeli jest konieczność aktualizacji (coś ala krytyczne aktualizacje windows ) to klienci są informowani. Cena 150pln

TRAFO
21-11-14, 19:38
Gdyby ktoś robił aktualizację to niech zapyta i da znać z której i na którą wersję ma zmienione.

witoold
23-11-14, 11:40
Panowie szukam jakiegos "magika" ,który może zrobić mi aktualizacje Ecu na terenie podkarpacia, ewentualnie małopolski lub świętokrzyskiego, zna ktoś kogoś?

ArdianFK2
24-11-14, 13:46
podpinam

witoold
18-12-14, 09:25
Dzis dostalem odpowiedz z Aso Rzeszow w kwestii aktualizacji Ecu koszt -150zl ktos tam robil cos??

Na pytanie jaka jest najnowsza wersja odpisali: W chwili podpięcia testera wyświetla się aktualna wersja w pojeździe,
oraz wersja dostępna na dzień dzisiejszy.
Zapytalem tez co w razie gdy nie bedzie bardziej aktualnej, odpisali ze samo sprawdzenie koszt 40zl brutto.

ArdianFK2
18-12-14, 15:11
wito dzięki za info :)

Nikelajer
18-12-14, 16:35
w AutoWest na Ordona aktualizacja też 150 zł. Sprawdzali mi komputer przy okazji przeglądu ale w moim aktualizacji nie było (auto wyprodukowane z końca 2010 r.)

witoold
18-12-14, 20:43
Adrian bedziesz tam jechal moze?? Moj sedan z 2006r,wiec mysle ,ze cos powinni wyskrobac dla mnie, tyle tylko ze mam obawy skoro wczesniej ktos pisal ze w tym serwisie zbywali ze niema aktualizacji ze sobie ludzie wymyslaja itp. To zeby nie bylo takiej sytuacji ze nic nie zrobia a wmowią mi ze zrobili byle kase skroic -ot taka moja sceptyczna teoria bo jak wiadomo nie od dzis, ze w nie jednym Aso fachowych rąk brak niestety..

ArdianFK2
18-12-14, 22:47
będe tam atakował pod koniec stycznia to jak chcesz możemy podjechać we dwóch :)

witoold
19-12-14, 18:34
No ja narazie jeszcze musze zrobic zawory a z czasem jest kieepsko wiec nie wiem czy sie wyrobie. Zobaczymy

Tomitt
22-12-14, 12:39
Witajcie!

Jestem po aktualizacji softu w Krakowie na Bora Komorowskiego w CIVIC 4D 1.8, i samochód faktycznie dużo mniej szarpie i bardziej ochoczo zbiera się z niskiego zakresu obrotów. To działa!

picturepro
23-12-14, 10:52
Dzis dostalem odpowiedz z Aso Rzeszow w kwestii aktualizacji Ecu koszt -150zl ktos tam robil cos??

Na pytanie jaka jest najnowsza wersja odpisali: W chwili podpięcia testera wyświetla się aktualna wersja w pojeździe,
oraz wersja dostępna na dzień dzisiejszy.
Zapytalem tez co w razie gdy nie bedzie bardziej aktualnej, odpisali ze samo sprawdzenie koszt 40zl brutto.

Ja byłem u nich już chwilę temu i twierdzili, że nie ma nowej aktualizacji do mojego modelu - VIII 1.8 2006 tak po prostu bez podpięcia...

Winni
23-12-14, 19:42
W niemieckich ASO to samo, nikt o niczym nie wie, co za paranoja...

Pelasek
23-12-14, 20:47
W Rzeszowie to chyba zależny z kim się rozmawia. Ja tam byłem na akcji serwisowej z hamulcem ręcznym i po wymianie chodził z takimi luzami że dopiero po paru centymetrach zaczął łapać. Jak gadałem z gościem co był przy odbiorze to mówił że tak ma być bo jest inny mechanizm hamulca ręcznego, póżniej jak dzwoniłem do nich i rozmawiałem z kimś innym to mówił mogą to wyregulować bez problemu.

irecki26
23-12-14, 21:02
Ja byłem u nich już chwilę temu i twierdzili, że nie ma nowej aktualizacji do mojego modelu - VIII 1.8 2006 tak po prostu bez podpięcia...

ja mam 2006 i po upgradzie różnica bardzo zauważalna oczywiście na plus

Winni
05-01-15, 19:47
Ze szwabskiego ASO, czarno na białym :

http://fs2.directupload.net/images/150105/vjl98qo3.jpg

Nie moja fotka, ja będę robił update na dniach.

Pozdrawiam :)

Adrian

Lucas.FK2
06-01-15, 20:39
zapłacono ;)

daromc
06-01-15, 21:07
Po przeczytaniu tego tematu tak z ciekawości poprosiłem kolegę by podpiął HDS-a i okazało się, iż do mojego FK2 '07 nie ma aktualizacji....
Nie wiem czy zauważyliście.... o zrobionej aktualizacji piszą użytkownicy sedna.

Winni
06-01-15, 23:14
Po przeczytaniu tego tematu tak z ciekawości poprosiłem kolegę by podpiął HDS-a i okazało się, iż do mojego FK2 '07 nie ma aktualizacji....
Nie wiem czy zauważyliście.... o zrobionej aktualizacji piszą użytkownicy sedna.

Nieprawda, zdjecie ktore wstawilem pochodzi z FK2 (Hatchback) przedlift czyli taki jak twoj :)

dublo2
07-01-15, 08:15
Nie prawda, jest aktualizacja zarówno do i-vtec, jak i do i-ctdi :D

Ja też robiłem, a mam hatchback (FK3), opisywałem jakie zmiany zauważyłem, zwłaszcza w cyklach wypalania dpf-a i mam info o zbyt rozcieńczonym oleju silnikowym przez olej napędowy (takie info jest dostępne od października 2012 r.)

daromc
07-01-15, 09:26
Nieprawda,[]
co tak ostro?
1) nie powiedziałem i że nie ma aktualizacji do 5D, tylko stwierdziłem że do mojego nie ma
2) zauważyłem ze większość aktualizacji dotyczy sedana.
Zadałem sobie trudu i przeczytałem jeszcze raz cały temat.Tylko 2 osoby zrobiły aktualizację w FK2, większość stwierdza że nie było aktualizacji do ich samochodu...

Ja też robiłem, a mam hatchback (FK3)
Z tego co wiem, w Accordzie po aktualizacji zaczyna przybywać oleju..... :)

dublo2
07-01-15, 10:16
Z tego co wiem, w Accordzie po aktualizacji zaczyna przybywać oleju.....
Czy przed aktualizacją, czy po, przy wypalaniu dpf-a oleju przybywa i będzie przybywać :D Wiem to z własnego doświadczenia :p

Yanos
07-01-15, 10:54
Dzwoniłem do ASO Honda na dolnym śląsku i dla mojego (sedan FD7) jest dostępna aktualizacja. Koszt jak zwykle 150 zł.

witoold
07-01-15, 12:06
Dzwoniłem do ASO Honda na dolnym śląsku i dla mojego (sedan FD7) jest dostępna aktualizacja. Koszt jak zwykle 150 zł.

Daj znac jak zrobisz, jakie efekty.

filipfm
07-01-15, 14:50
Nie prawda, jest aktualizacja zarówno do i-vtec, jak i do i-ctdi

Czy aktualizacja softu w diesku kasuje ew. modyfikowane mapy? Chodzi mi o to, czy jak na przegladzie ktory zaraz bede robil by mi wgrali aktualizacje, to musialbym jechac znowu do tunera na wgranie programu?

piothrix
07-01-15, 15:34
Do którego dilera zadzwoniłeś Yanos? Ja swoim FD7 z 2007 r. byłem w zeszłym roku w D&D we Wrocławiu na Karkonoskiej i aktualizacji nie wykryło. Później zadzwoniłem do nich w okolicach grudnia i powiedzieli, ze trzeba podłączyć i wtedy się zobaczy czy aktualizacja będzie czy nie. Zadzwoniłem tez z ciekawości do Hondy Biela w Długołęce i tam o aktualizacji nic nie słyszeli.

dublo2
07-01-15, 16:07
Czy aktualizacja softu w diesku kasuje ew. modyfikowane mapy?
Pytanie co taka modyfikacja obejmowała ale podejrzewam, że aktualizacja oprogramowania w ASO spowoduje wgranie ustawień fabrycznych, ponieważ np. obejmuje ona aktualizację pracy wtrysków, tj. dawkowanie paliwa - powinno to podobno nawet delikatnie obniżyć spalanie. Tak samo jak ktoś usunie dpf-a (fizycznie i programowo) to taka aktualizacja przywróci jego działanie (programowo) ;)

Yanos
07-01-15, 16:13
Do którego dilera zadzwoniłeś Yanos? Ja swoim FD7 z 2007 r. byłem w zeszłym roku w D&D we Wrocławiu na Karkonoskiej i aktualizacji nie wykryło. Później zadzwoniłem do nich w okolicach grudnia i powiedzieli, ze trzeba podłączyć i wtedy się zobaczy czy aktualizacja będzie czy nie. Zadzwoniłem tez z ciekawości do Hondy Biela w Długołęce i tam o aktualizacji nic nie słyszeli.

Dzwoniłem do Honda Grudziński w Świdnicy, jako że do nich mam bliżej niż do Wrocka. Będę pytał jeszcze w ASO w Lubinie.

sapall
13-04-15, 21:20
Cześć,
dzieki informacjom z tego wątku w koncu rozwiazalem problem szarpania swego sedana i z czystym sumieniem mogę polecić update ECU!! Jeśli kogoś interesują tereny północne to robiłem to w ASO w Starych Babicach obok Koszalina (ps. obsługa pierwsza klasa). Oczywiście sam zasugerowałem pomysł upgrade'u, po podłączeniu mechanik potwierdził że HDS zgłosił zalecaną aktualizację.

co do szczegółów miałem wersję 37805-RNA-E030 - podniesiona została do E050
Koszt: tak jak pisaliście 150zł, wziąłem jeszcze usługę wymiany oleju (sam olej był mój bo ich ceny to jakiś kosmos) + filtr i chyba dlatego dali mi 50zł rabatu na upgrade. W ramach dodatkowych info - po operacji nie trzeba już uczyć obrotów jałowych, sprawdzałem na swoim HDSie - kontrolka na zielono.

Jeszcze raz dzięki wszystkim za info.

abla
13-04-15, 22:32
Dzięki sapall za podzielenie się tą informacją, przede wszystkim za wersje softu! Raz już byłem w ASO i po podpięciu wyszło, że nie ma nowszego softu (czyli, że niby mam najnowszy) ale raz, że długo mieli w ogóle problemy z połączeniem się, a dwa, że od kupna auta mam dokładnie takie objawy, jak pisali tutaj inni, zanim wgrali nowy soft. Teraz znając numer najnowszego softu będę mógł jednoznacznie stwierdzić, czy go mam, czy nie. Pozdrawiam :)

kowal1608
14-04-15, 12:27
Czy ktoś aktualizował ECU może wy FN2 bo problem jaki opisujecie z tym szarpaniem występuje i u mnie , i zastanawiam się czy może w FN2 też można taki zabieg przeprowadzić

andkas
14-04-15, 16:51
Czy ktoś aktualizował ECU może wy FN2 bo problem jaki opisujecie z tym szarpaniem występuje i u mnie , i zastanawiam się czy może w FN2 też można taki zabieg przeprowadzić

Ale pewnie, że tak, za pomocą Hondaty.

witoold
15-04-15, 08:12
sapall sprawdz skrzynke wiadomosci.

kowal1608
15-04-15, 09:03
Ale pewnie, że tak, za pomocą Hondaty.

To akurat się domyślałem ;) , ale Hondata to większy wydatek niż aktualizacja tak jak tu piszą. Stąd poszukuje jakiegoś półśrodka ,bo Hondata planowana na następny rok jest :)

irecki26
15-04-15, 10:22
To akurat się domyślałem ;) , ale Hondata to większy wydatek niż aktualizacja tak jak tu piszą. Stąd poszukuje jakiegoś półśrodka ,bo Hondata planowana na następny rok jest :)
sądząc po opisie WWL jestes z okolić Wawy. przy zaciszu masz zakład pszczyńska35. ja jak i kilka innych osób robiło upgrade u Jarka. zadzowń do niego, podjedź. Wydaje mi się, ze będzie najbardziej kompetentną osoba, która odpowie na Twoje wszelkie pytania.
Pozdr

kowal1608
15-04-15, 10:54
sądząc po opisie WWL jestes z okolić Wawy. przy zaciszu masz zakład pszczyńska35. ja jak i kilka innych osób robiło upgrade u Jarka. zadzowń do niego, podjedź. Wydaje mi się, ze będzie najbardziej kompetentną osoba, która odpowie na Twoje wszelkie pytania.
Pozdr

Ok, dzięki za info na pewno podlece i zobaczę co powie.

abla
20-04-15, 20:42
co do szczegółów miałem wersję 37805-RNA-E030 - podniesiona została do E050

Byłem w ASO Karlik na Malcie w Poznaniu na przeglądzie i przy okazji ruszyłem ponownie temat softu.
Poprosiłem o podanie wersji niezależnie od tego czy aktualizacja będzie dostępna, czy nie. Przy odbiorze auta dowiedziałem się, że aktualizacji nie ma. Nie podali jednak wersji, więc poprosiłem o ponowne podpięcie. Podpięli drugi raz i dowiedziałem się, że mam wersję 3.01.40, która jest z 14 stycznia 2015! Zapytałem, jak to możliwe, że samochód nie był podpinany od prawie roku, a wersja którą mam, została utworzona 4 miesiące temu. Po wyjaśnieniach (pani w serwisie, która przekazywała mi informacje od mechanika, nie wiedziała do końca, o czym rozmawiamy) okazało się, że przy tym drugim podpięciu niby jednak wyskoczyła aktualizacja właśnie ta ze stycznia i mi ją wgrali...
Po tym wszystkim nabrałem wątpliwości, czy w ogóle zrobili aktualizację.
Ale po przejechaniu trasy wydaje mi się, że jednak mniej szarpie przy dotknięciu pedału gazu. Chyba, że to efekt placebo... :confused:

Teraz przed chwilą znalazłem posta TRAFO, i widzę, że diabeł tkwi w końcówce numeru, której mi nie podali. Szkoda, że zapomniałem o tym, że TRAFO już wcześniej podawał numer softu i sugerowałem się tylko tym, co napisał sapall :eek:

Dodatkowo:

Ze szwabskiego ASO, czarno na białym :

http://fs2.directupload.net/images/150105/vjl98qo3.jpg

Pozdrawiam :)

Adrian

Patrząc na to zdjęcie, gdzie jest data 5 stycznia 2015 i wersja SAG 150, wynikałoby, że 14 stycznia 2015 wyszła kolejna aktualizacja. Może ktoś potwierdzi i poda jaki ma numer ta nowa wersja.

agrttc
20-04-15, 21:56
może w szwabii update wyszedł te pare dni wcześniej...

Winni
20-04-15, 22:17
Problem z tym aktualizacjami jest że wychodzą tylko to specyficznych numerów/ kombinacji VIN,tak tłumaczyli mi w niemieckim ASO.
Dlatego mimo tego że mam auto z końca 2007 roku nie ma dla mnie żadnego Update niestety...

borys003
28-04-15, 22:33
Jestem po aktualizacji na Bora Komorowsiego w Krakowie ( sedan ). Dziś wydawało się mi, że raz przygasło ponownie, a może tylko przydusiłem na zbyt wysoikm biegu. Bedę śledził, ale na pewno jest o niebo lepiej, więc polecam. Hasło "forum" zmieia kwotę z 200 na 150 zł

TRAFO
29-04-15, 07:39
A to ciekawe, bo ja bez żadnego hasła zapłaciłem 150 :)
A jaką wersję ci wgrali?
Oni niestety nie robią nauki jałowego - przynajmniej u mnie nie zrobili - i po odpięciu akumulatora obroty zaczęły jeszcze bardziej szwankować niż przed aktualizacją. Dopiero jak je zrobiłem od nowa, to przez jakiś czas było OK.

witoold
29-04-15, 07:44
Jestem po aktualizacji na Bora Komorowsiego w Krakowie ( sedan ). Dziś wydawało się mi, że raz przygasło ponownie, a może tylko przydusiłem na zbyt wysoikm biegu. Bedę śledził, ale na pewno jest o niebo lepiej, więc polecam. Hasło "forum" zmieia kwotę z 200 na 150 zł
a jakie miales problemy ze robiles update???

borys003
29-04-15, 15:14
Niestety zapomniałem spytać o wersję :/

Objawy to głownie lekkie poszarpywanie/przerywanie w okolicy 2 tys obrotów ( przy stałej jeździe z tą prędkością męczące ) oraz spadające obroty przy hamowaniu, spadały w okolice nawet 500

witoold
29-04-15, 23:43
Czy komus udalo sie skutecznie zrobic aktualizacje w Rzeszowie lub okolicy??

witoold
28-06-15, 09:10
Ponawiam pytanie.

mar_kaz
21-07-15, 14:13
Witam. Byłem akurat w pobliżu Opola i tam w ASO twierdzą, że nie ma i nie było aktualizacji do HB 1.8 R18A2, rocznik 2006. Objawy mam tak jak już pisałem wcześniej, w okolicach 2000 RPM lekkie poszarpywanie przy jeździe ze stałą prędkością. Teoretycznie bieg jałowy jest nauczony, nie mam już podbijania obrotów, nie mam też szarpania przy zmianie biegów i wolne obroty 650 RPM. Poziom oleju MAX.

Macie jakieś pomysły? I czy to możliwe, że do niektórych aut jest aktualizacja, a do innych nie ma?

Hayabusa
21-07-15, 14:38
Do mojego egzemplarza też nie było aktualizacji.

jockow
21-07-15, 20:33
Witam. Byłem akurat w pobliżu Opola i tam w ASO twierdzą, że nie ma i nie było aktualizacji do HB 1.8 R18A2, rocznik 2006. Objawy mam tak jak już pisałem wcześniej, w okolicach 2000 RPM lekkie poszarpywanie przy jeździe ze stałą prędkością. Teoretycznie bieg jałowy jest nauczony, nie mam już podbijania obrotów, nie mam też szarpania przy zmianie biegów i wolne obroty 650 RPM. Poziom oleju MAX.

Macie jakieś pomysły? I czy to możliwe, że do niektórych aut jest aktualizacja, a do innych nie ma?
Czy w tym aso podpinali auto pod komputer czy tylko tak powiedzieli na podstawie numeru vin może?

witoold
21-07-15, 22:00
Ja bylem w Rzeszowie aktualizacja byla dostepna zrobili mi. Niestety nie wiele sie zmienilo w kwestii szarpania przy ruszaniu natomiast jedyne co zauwazylem to brak zdlawienia przy wrzucaniu 6 biegu przy wyzszych obrotach, auto odrazu reaguje na gaz.

przemek82
24-10-15, 13:15
Moze ktos zna jakiegos dobrego fachowca w białymstoku od hond ktory moze zaktualizowac ECU ?

misiek962
25-10-15, 16:51
Ja bylem w Rzeszowie aktualizacja byla dostepna zrobili mi. Niestety nie wiele sie zmienilo w kwestii szarpania przy ruszaniu natomiast jedyne co zauwazylem to brak zdlawienia przy wrzucaniu 6 biegu przy wyzszych obrotach, auto odrazu reaguje na gaz.

ile cie to kosztowalo w rz

witoold
03-11-15, 21:40
150 normalnie, mi zrobili znizke na 130.o ile.pamietam bo jak sie okazalo pracuje tam moj znajomy.

hefi
28-11-15, 10:55
Elo elo :)
Robił ktoś sam upgrade hdsem?

Nikelajer
21-01-16, 11:17
Śledzę temat od dłuższego czasu i dopiero teraz doczytałem się, że ludzie z problemami spadających do około 500 obrotów i rwaniu na jedynce po aktualizacji nie mają już problemu :D. A ja ten problem właśnie mam i nauka wolnych obrotów gdzieś w zeszłym roku nic nie dała.. Z nową nadzieją umówiłem się na sprawdzenie aktualizacji w Honda Aries Motor (W-wa). Niestety do mojego modelu (produkcja grudzień 2010) aktualizacji nie było.. No ale problem jest. Będę się jeszcze bujał bo być może jest to też kwestia instalacji LPG, chociaż gdy nie jest uruchomiona auto też się tak zachowuje.

btw. w Aries też by wzięli 150 zł jakby była aktualizacja ;)

TRAFO
22-01-16, 10:33
A jaką masz wersję? Może faktycznie masz najnowszą a może w ASO nie ściągnęli najnowszego softu?

Nikelajer
22-01-16, 13:24
A o to się nie dopytywałem.. Ciekaw jestem czy będą mieli gdzieś zapisane jaką mam wersję.

TRAFO
22-01-16, 14:21
Szkoda...
Dla 1.8 5D z 2006 to była wer. 150 - przynajmniej taką mam teraz u siebie.
Dobrze by był dopytać i może w przyszłości zrobić listę wersji silników z najnowszymi wersjami oprogramowania.

pako720
25-01-16, 21:03
Witam, czytałem cały wątek o tym nieszczęsnym szarpaniu i powiem wam że to musi być jakaś wada tych samochodów bo u mnie też szarpie, kumpel ma sedana 2007r 1.8 i też mu szarpie. Jutro spróbuję obdzwonić ASO Częstochowa i Katowice ciekawe co powiedzą na wgranie nowego softu.

Diups
25-01-16, 22:19
Też mam problem ze spadającymi obrotami przy hamowaniu np do świateł, zdarza się, że spadają do 500.
Myślałem, że to kwestia instalacji gazowej źle skonfigurowanej, ale widzę, że nie koniecznie.
W Krakowie w ASO ktoś robił i 150 faktycznie liczą?

agrttc
26-01-16, 09:07
Robiłem w aso na Bora-Komorowskiego ze 2 lata temu, tak, 150 wzięli...

pako720
26-01-16, 19:58
Z obrotami mam to samo, nie zawsze ale często lecą do 500 nawet nieco mniej potem skaczą do 1000 i potem na 700, większość śmigam na lpg więc myślałem że to wina gazu ale widzę że nie :(. Dziś nie udało się zadzwonić do aso jutro może się uda. Agrttc po tej aktualce nadal wszystko ok ? problemy znikły?

amisz
26-01-16, 20:13
A co po za obrotami daje aktualizacja softu?

pako720
26-01-16, 21:09
to co wyczytałem że niby nie szarpie, ja mam sedana 2007 i obroty + poszarpywanie około 2000 obrotów jak spokojnie jedziesz i chcesz lekko gazu dodać, kumpel ma sedana 2007 i to samo, inny kumpel ma ufo 2009 i nic takiego u niego nie występuje. Miałem już dawno się tym zając ale walczyłem prawie rok ze stukającym zawieszeniem z przodu i na koniec okazało się że to nie zawias tylko poduszka olejowa silnika hehehe, te hondy są fajne, można by książkę napisać jakie to kapryśne auto. Mam w domu accorda 2003 i tam takich jaj nie ma.

agrttc
26-01-16, 21:43
Z obrotami mam to samo, nie zawsze ale często lecą do 500 nawet nieco mniej potem skaczą do 1000 i potem na 700, większość śmigam na lpg więc myślałem że to wina gazu ale widzę że nie :(. Dziś nie udało się zadzwonić do aso jutro może się uda. Agrttc po tej aktualce nadal wszystko ok ? problemy znikły?

poprawa była odczuwalna, ale nie znikło całkowicie. Całkowicie znikło po wymianie sprzęgła, bo miałem już tłumiki sprzęgła wykończone :)

pako720
27-01-16, 09:00
kurcze ale to moje poszarpywanie jest ewidentnie prądowe, takie wypadanie zapłonu na PB dość delikatne natomiast na LPG mocniej odczuwalne. Jak znajdę chwile lece do ASO poświęcę te 150zł i zobaczymy swoją drogą sprzęgło też mnie czeka niebawem.

TRAFO
27-01-16, 18:16
Jak będziesz aktualizował to zapytaj jaką masz wersję (pełny symbol a nie tylko końcówkę) i ew. na jaką ci podmienią...

pako720
29-01-16, 18:33
Od 3 dni jeżdżę tylko na PB no i kurde obroty wróciły do normy na skrzyżowaniach, zostało minimalne poszarpywanie, zanim się zdecyduję na ten serwis to jeszcze trochę potestuje auto na PB i dam znać.

pako720
02-02-16, 20:07
Dzwoniłem dziś do ASO i tak
ASO Częstochowa niby nie robią softu bo nie mają aktualnego oprogramowania i nigdy tego nie robili (coś Pan poj....y pewno sobie gość myślał)
ASO Katowice Autokopex 170zł choć nie mieli przypadków aby ktoś aktualizował z uwagi na poszarpywanie samochodu
ASO Katowice JKK 185zł najbardziej konkretna rozmowa z której pokrótce wynikło iż Ten Typ Tak Ma i jak lekko tylko się tak robi to lepiej zostawić hehe, natomiast co ciekawe mają najnowsze oprogramowanie które to niby wczoraj przyszło na wszystkie ASO w kraju :).
Generalnie wszędzie za samo wpięcie biorą całą kwote bez znaczenia czy wyjdzie że np. mamy najnowszego softa i o poszarpywaniu niby nic nie wiedzą.
Ja narazie chyba odpuszczę temat :(

TRAFO
02-02-16, 23:47
A nie masz kogoś znajomego w okolicy kto by miał np. chińskiego HDSa i sprawdził jaką masz wersję, a potem np. porównał z kimś kto ma podobne auto?
Jakby co, to w Krakowie możesz sprawdzić u mnie :)

PS

Z obrotami mam to samo, nie zawsze ale często lecą do 500 nawet nieco mniej potem skaczą do 1000 i potem na 700, większość śmigam na lpg więc myślałem że to wina gazu ale widzę że nie...

Zrobiłem niedawno małą aktualizację stronki, rzuć sobie okiem TUTAJ (http://trafo.za.pl/honda/odnosniki/eksploatacja/opadanie_obrotow.htm), może choć trochę Ci to pomoże.

luki85
03-02-16, 00:44
TRAFO czy na tej stronce punkt 10 odnosi się tylko do lpg?

TRAFO
03-02-16, 13:41
Napisałem tam, że jest to wniosek prawdopodobny. W serwisówce jest napisane to co niżej, więc myślę że odnosi się i do benzyny i do LPG:
"Obudowa przepustnicy jest typu pojedynczego z poziomym przepływem powietrza. Dolna część zaworu przepustnicy jest podgrzewana przez płyn chłodzący z głowicy silnika, aby zapobiec oblodzeniu płyty przepustnicy."
Więc tak sobie wykombinowałem, że przy niskich temperaturach przepustnicę może coś "przymrozić" albo na tyle mocno schłodzić że mechanizmy (tam są kółka zębate i smar) będą ciężej pracować i wolniej reagować na sygnały z komputera. Nie mówiąc już o oblodzeniu który może zmniejszyć przepływ powietrza - ale z tym się nigdy nie spotkałem, wyczytałem tylko właśnie w tej serwisówce.

luki85
03-02-16, 14:16
TRAFO chyba jestem w stanie potwierdzić Twoją teorię, bo mi ostatnio poszła chłodnica (nie wiem jakim cudem) i uciekał płyn chłodniczy. W tym samym czasie zauważyłem, że obroty właśnie "świrują". Więc chyba jest coś na rzeczy. Jak założę nową chłodnicę i uporam się z płynem to dam znać, czy problem z obrotami też znikł.

TRAFO
03-02-16, 14:46
To czekam na informację a jak się potwierdzi, to oczywiście za pozwoleniem, chętnie przecytował bym Cię na stronkę :)

waldemarscib
02-03-16, 08:00
u mnie w sedanie 2007 problem się sam rozwiązał (ale nikomu nie życzę tego sposobu)
po bliskim spotkaniu na skrzyżowaniu z wrażym hyundaiem, w trakcie naprawy był kilkukrotnie podłączany do komputera- mimo iż prosiłem by dali mi info w zakresie wersji ECU i z którego m-ca (skoro nowy soft ponoć wszedł w styczniu), nie udało im się poinformować :/
tak czy siak, od 5 dni jeżdżę po naprawie... zadziwiająca poprawa- u mnie nie było spadków obrotów do 500, jedynie przy łagodnym przyspieszeniu, przy np 2300rpm, i odjęciu na chwilę gazu (obroty spadają do 2000rpm) i ponownym dodaniu-nastąpiło takie zawahanie/zwłoka/lekkie szarpnięcie ---> i tego od kilku dni nie stwierdziłem całkowicie- oczywiście sprawdzam to przy każdej okazji,żeby wykluczyć efekt placebo, ale jeździ mi się świetnie!
p.s. naprawa w ASO przy karkonoskiej-Wrocław, którego jednak na naprawy ... nie polecam

Jacek9965
17-05-16, 21:15
Gdzie w Ciechanowie lub okolicy(czy najblizej W-WA) polecacie taką aktualizacje softu i jaki koszt jest takiej zabawy

MikeFoto
18-05-16, 12:33
Gdzie w Ciechanowie lub okolicy(czy najblizej W-WA) polecacie taką aktualizacje softu i jaki koszt jest takiej zabawy

Pod warunkiem że będzie dostępny soft dla twojego VINu.
Polecam zadzwonić do aso podać VIN i zapytać czy maja aktulizacje softu.

jockow
18-05-16, 16:07
Nie mam pewności czy bez podpięcia pod kompa po numerze vin można sprawdzić czy jest aktualizacja.A co do pytania gdzie aktualizację zrobić polecam Automax Service ul. Grochowska 301 / 305 Warszawa, Jarek to robił jako jeden z pierwszych.Poczytaj na początku wątku. 😊

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Jacek9965
18-05-16, 19:00
no tak jeśli chodzi o ASO Honda to najbliżej do Płocka albo do W - WY

bendi
07-05-17, 23:55
Odświeżę temat, bo podobno niedawno wyszła jakaś nowa wersja softu do wszystkich i-ctdi. Słyszeliście o jakiejś takiej akcji? W serwisie wgrali mi nowy soft 2 miesiące temu i od tego czasu auto sypie błędami...

Lucas.FK2
08-05-17, 17:45
jedyna dobra aktualizacja softu do ictdi to wgranie wirusa i podniesienie mocy :cool:

butler.gdansk
08-05-17, 17:45
I usunięcie DPF ;)

AC53
09-05-17, 15:10
Czy może wiecie kto coś takiego robi (upgrade ECU) w Bydgoszczy lub okolicy?

bendi
09-05-17, 22:21
Pewnie ASO. Ale nie wiem czy to dobry pomysl. Ja nie mialem wyjscia bo musialem awaryjnie usunac problem z DPF i powiedzieli, ze mi wgrali nowy soft z automatu. Teraz wiecej marudzi (w ciagu miesiaca juz mialem 2 bledy spowodowane niepoprawna mieszanka paliwowa, cos z wtrykami, czego wczesniej nigdy nie zauwazal). O dziwo mam wrazenie, ze hamulce zaczely lepiej pracowac zaraz po tym jak mi to wgrali (jakby nowy program ABS czy cos...).

AC53
10-05-17, 14:33
Ja mam problem ze złym ładowaniem akumulatora - wszystko jest sprawne, ale napięcie ładowania pojawia się tylko gdy załączę światła mijania. Do czasu gdy była gwarancja serwis ASO przekonywał mnie, że tak musi być i aku trzeba co jakiś czas doładowywać prostownikiem. W tym czasie (2012-2017) już zdążyłem zmienić 3 aku na nowe. Pomierzyłem napięcia ładowania w nowych Hondach i jest tak jak powinno być. Napięcie ładowania po uruchomieniu pomalutku rośnie do 14.4V i tak trwa, a u mnie tylko przez chwilę pojawia się ta wartość po uruchomieniu, spada na 12.4V i tak do czasu włączenia świateł mijania. Myślę, że to sprawa softu ECU, poza tym ten problem opisywany powyżej z szarpaniem też występuje. Brałem to na siebie myśląc, że to sprawa techniki jazdy na sprzęgle hydraulicznym.

AndrzejA
10-08-17, 11:29
Witam.
Mam krótkie pytanie gdzie mogę w warszawie zaktualizować soft ECU civic 1,8, proszę o adres, telefon.
Z góry dziekuję.

remi_k
10-08-17, 11:30
A co sie dzieje?

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

AndrzejA
10-08-17, 11:33
szarpanie przy przyspieszaniu w obrębie 2000-2500 obrotów, schodzenie obrotów do 500 przy wysprzegleniu

scareface
10-08-17, 12:16
Sprawdź przepustnice czy nie zasyfiona a później naucz kompa obrotów biegu jalowego

AndrzejA
10-08-17, 12:33
robiłem to nie pomogło

johnny86
10-08-17, 19:47
Np w Automax grochowska, albo w aso

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Kamilao88
10-08-17, 23:34
Jest już założony temat dotyczący tego problemu....

buczi
04-04-20, 10:49
Jakie jest najnowsze oprogramowanie dla 1.8 2010rok? U siebie mam z końcówka G010

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka