Zobacz pełną wersję : Dolot
Witam.
Czy da cos podprowadzenie kibel rury z przodu zderzaka bezposśdrednio do komory filtra powietrza? Czy bedzie to miało jakis wpływ na osiągi d15b2 na wyższych obrotach?
dziwny pomysl bo to bedzie kawal rury.... ale sprobuj i podziel sie wrazeniami.
Kibel rurą to będzie ciężko (kolanka, złączki itd :P ), lepiej kupić taką srebrną od pieców CO. A czy coś da? Będzie dostawać wiecej powietrza (teoretycznie lepiej) i filtr bedzie się szybciej brudzić.
Zamontowalem. Użyłem takiej srebnej rury (charmonijka) 80mm bezpośdrdnio pod otwór pod puszka w filtrem tak, że puszka nie ciągnie lewego powietrza. Drugi koniec podprowadzilem pod zderzak w miejsce halogena (mam w tych miejsach takie siatki wiec cos powino zaczymywac śmieci). Czy cos mocy wiecj jest to niewiem bo mi szkoda na paliwo i testować :)
teoria mowi, ze im wiecej powietrza tym lepiej jednak nie spodziewaj sie niewiadomo czego ;]
Czy cos mocy wiecj jest to niewiem bo mi szkoda na paliwo i testować :)
rozwaliłeś mnie :lol:
pewno troche lepiej... a moze walnij kawał prostej pcv-kibel rury od grzybka a pózniej tą harmonijke to bedziesz miał kawałek chociaz prostego dolotu...
Śmialem się. Test zrobilem jadąc na trasie i zauważylem, że w przedziale od 140KM/h do 180KM/h jest bardzio płynne przyśpieszenie, bardzo szybko tą prędkosc osiągnąc a gdy ostanio tak probowalem sie rozpędzic to chwile to trwało. Wsumie może przez to że, przed doprowadzeniem dolotu wymienilem filtr pow. bo chyba od 154 tys nie był wymieniany. Bo śróbki czymające pokrywe puszki filtra były tak zardzewiałe nie nie dały sie odkrecic. Wiec użylem boscha. :D
[ Dodano: Nie 02 Paź, 2005 ]
Czy powietrze tak bardzo zwalnia mając na drodze różne załamania. Ogólnie jest tylko jedna załamanie ale za to 90 stopni.