PDA

Zobacz pełną wersję : Amortyzatory i sprezyny do MB6

Uniek
05-08-14, 19:35
Witam

Padł mi amortyzator do gwintu KONI z przodu i mam teraz maly problem co tu zrobic.
Amorek KONI kosztuje 1500 zl, a drugi z przodu tez juz nie jest najlepszy.

Potrzebuje porady co kupic. Najlepiej jakby to byly sportowe amortyzatory ze sprezynami obnizajacymi okolo 30-35 mm. Tak zeby dobrze to wygladalo majac na uwadze ze na osi tylnej pozostaje gwint KONI.

Z tego co widze jest bardzo duzy problem aby dobrac amortyzatory sportowe do MB6. Praktycznie znalazlem tylko amortyzatory KONI, ktore notabene kosztuja cos kolo 500 zl za sztuke + jakies sprezyny jamex czy mts.

A moze seryjne amorki np KAYABA + sprezyny jamex lub mts dadza rade ?

Dzieki za odpowiedz. Sprawa dosc pilna bo auto stoi u mechanika i czeka na to co kupie.

lukwycz
06-08-14, 09:29
Koni Sport znajdziesz po ok 400zł/szt. Ja je polecam. Sprężyny brałbym używane np. H&R jeśli chodzi o jakość/cena.

fełtek
06-08-14, 16:26
A nie można tego zregenerować?

Uniek
06-08-14, 20:23
Koni sport sa po 510 zl/szt. Niestety Koni ma przerwe urlopowa i moga je sciagnac dopiero za 3 tygodnie ;/

Sprezyn H&R nie mozna dostac tylko na przednia os tylko od razu trzeba kupic caly komplet.

Jedyne sprezyny ktore mozna kupic osobno na przod to MTS i chyba bede musial je wziasc.

Amortyzatory juz zamowilem bo jedyny po za KONI producent majacy amory sportowe do MB6 to Bilstain. Wiec zdecydowalem sie na BILSTEIN B6 SPORT.

Tego gwintu KONI nie da sie raczej zregenerowac bo jest tez wygiety caly amortyzator. Zdejme to z auta i zobacze co dalej z tym zrobic. Czy nadaje sie tylko do wyrzucenia czy moze da sie cos z tym zrobic. Znacie moze jakas firme ktora sie czyms takim zajmuje ?

PS. Wie ktos moze jakiej dlugosci sa oryginalne sprezyny na przod do MB6 ??

Wysłane z mojego GT-I9295 za pomocą Tapatalk 2