Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wymiana emblematu w kierownicy

assass1n
05-08-14, 12:16
Czy wymieniał ktoś emblemat na kierownicy? Ja mam strasznie zniszczony i chciałem go wymienić. Niestety problem w tym że nie mogę go ściągnąć gdyż jest on z drugiej strony na "bolcach" tak jakby przyklejony i nie da go się wyciągnąć od przodu. Trzeba się dostać od drugiej strony pod klakson. Wie ktoś jak ściągnąć "przycisk" klaksonu?

140KM
05-08-14, 14:36
nie robiłem, ale gdzieś wyczytałem że od tyłu te bolce są zgrzane na ciepło ( jak nit w stopkę ) i aby wyjąć to pewnie trzeba je pourywać , jak to zrobić ? hmm , pewnie siłowo ale z wyczuciem ...

chyba że ktoś z forum to robił i wie lepiej ;

znaczek na kierownicy to tw szt , powlekane ale chrom a z wierzchu folia - jak ta folia się uszkodzi to "chrom" się wyciera i wygląda okropnie !

daro19828
05-08-14, 19:38
Czy wymieniał ktoś emblemat na kierownicy? Ja mam strasznie zniszczony i chciałem go wymienić. Niestety problem w tym że nie mogę go ściągnąć gdyż jest on z drugiej strony na "bolcach" tak jakby przyklejony i nie da go się wyciągnąć od przodu. Trzeba się dostać od drugiej strony pod klakson. Wie ktoś jak ściągnąć "przycisk" klaksonu?

Przerabiałem temat zeby sie dostac do emblematutrzeba najpierw wyciagnac poduszke, zeby wyjąc poduszke trzeba ja odnitowac bo jest zanitowana. Pozniej mozesz sie dostac dopiero do emblematu.

Pluto9
06-09-19, 12:57
Grzebałeś samemu czy znalazłeś zakład? Troche się boje samemu to ruszać...

zyga502
06-09-19, 16:12
wymieniałem ten znaczek i w życiu nie ruszałbym poduszki,niezły pomysł:mad:
trzeba podważyć lekko znaczek i zerwać z plastikowych nitów,końcówki zostają w środku, ale w niczym to nie przeszkadza
nowy znaczek ja wklejałem na klej z pistoletu,tylko nie za dużo bo wypływa i trzeba to czyścić