Zobacz pełną wersję : Wyje podczas jazdy :|
Tak jak w temacie. Podczas jazdy, podczas przyspieszania auto dosc mocno wyje. W srodku jest strasznie glosno. Wiem, ze Hondy nie sa cichymi autami, ale po zakupie nie bylo tak glosno jak teraz.
Dzwiek wydaje sie byc taki, jakby tlumik byl gdzies dziurawy. Silnik pracuje rowno. Co to moze byc i gdzie szukac przyczyny? I jesli to tlumik to jakie koszty wymiany? No i czy moge tak jezdzic? Czy moze to cos bardziej powaznego? :(
Witaj a z kąd dokładnie dobiega to wycie z okolic silnika ?czy gdzie?
Cześć.
Trochę nie bardzo to opisałeś, ale najlepiej rozpędź się, puść gaz i wrzuć luz i zobacz czy coś Ci dalej wyje-jeśli tak to pewnie łożysko. Tłumik to raczej nie wyje tylko buczy jak jest dziurawy, ale powinien buczeć też jak stoisz w miejscu i zrobisz przygazówke. Ewentualnie może buczeć skrzynia, mogą huczeć opony, czynników jest wiele, zobacz w jakich okolicznościach dokładnie się to dzieje i jaki to jest dźwięk oraz skąd dobiega, wtedy tutaj nam to opisz.
Pzdr
Najgorsze jest to, ze w srodku jest glosno :( Jak dzisiaj otwarlem okno i przyspieszalem to slychac bylo takie jakby pierdzenie, taki dziwny glos. Na wolnych obrotach jak stoi w miejscu to tez jakby tak pierdzialo, tak inaczej chodzi...Jak jade szybko i puszcze gaz (nie wrzucajac luzu) to tak jakby troche sie wyciszalo i nie bylo tego tak slychac. Jak juz sie rozpedze powiedzmy do 100km/h to tez jest juz lepiej. Najgorzej jest w czasie przyspieszania. Sprawdze pozniej rozpedzajac sie i wrzucajac luz, co bedzie sie dziac...Oponki to chyba nie beda buczec bo mam od marca nowki fuldy, wiec nie sadze aby to byly opony.
Zawsze byl taki fajny dzwiek przy przyspieszaniu (taki delikatny warkocik) i po chwili zalaczala sie kontrolka "econo". Teraz tego nie ma tzn. kontrolka sie zapala, ale nie ma tego fajnego warkociku (tak mi sie wydaje).
Juz sie wyjasnilo. Bylem na warsztacie i mam przerwana rure tlumika srodkowego :( Musi byc wymieniony srodkowy tlumik. Czy taki http://allegro.pl/item382959458_honda_civic_accord_concerto_tlumik_s rodkowy_w_.html styknie i czy on pasuje w ogole do mojego modelu?
Mechanior mowil jeszcze, ze przydaloby sie wymienic kolektor wydechowy...ale mowil ze pojezdzic jeszcze mozna. Czy warto? Czy moze lepiej wymieniac? Nowego chyba raczej nie dostane, a uzywka to nie wiadomo jaka moze byc, co nie?
bilet44007
24-06-08, 17:14
Co do środkowego tłumnika jak chcesz to odezwij się na pw lub gg dam ci kontakt do kolesia ktory sciaga furki z UK sam u niego kupiłem użwany orginał w bardzo dobrej kondycji w cenie 50zł ktory wytrzyma 2 razy dłużej niż ten z aukcji kolektor też się znajdzie pozdr
Napisalem Ci na PW info - odpisz.
A do reszty, to czy musze koniecznie wymieniac kolektor? Mam pospawany ponoc...
Podepne się pod temat U mnie coś wyje na niskich biegach, słychać to jak puszczam gaz i silnik schodzi z obrotów. Na wyższych biegach jakby ciszej, albo inne hałasy zagłuszają to. Czasem też słychać to wycie na postoju czyli skrzynie wykluczam. Czy to może być pompa wody? Jakieś inne pomysły?
Podepne się pod temat U mnie coś wyje na niskich biegach, słychać to jak puszczam gaz i silnik schodzi z obrotów. Na wyższych biegach jakby ciszej, albo inne hałasy zagłuszają to. Czasem też słychać to wycie na postoju czyli skrzynie wykluczam. Czy to może być pompa wody? Jakieś inne pomysły?
U mnie od dwóch dni dokładnie to samo, jak dojdziesz co to to napisz zebym też wiedział;)
Pozdro