Zobacz pełną wersję : Jak zapobiec trzaskaniu drzwiami?
Mam ochotę lać po mordzie każdego kto zamyka drzwi u mnie w EM2. Szyba u pasażera to już mi chyba zaraz wyleci, a nie mam zamiaru rozkręcać drzwi i przykręcać jej co chwile. Niektórzy ludzie po prostu są upośledzeni i nie dociera. Czy są jakieś gumki czy gąbeczki czy co tam jeszcze może być aby drzwi tak nie trzaskały? W VIII ufo podoba mi się to, że drzwi wystarczy pchnąć lekko, a one się same zamykają.
13_Kanonier
30-07-14, 17:26
Chętnie się podepne :o
A może da się jakoś wyregulować zawiasy?
Wozic takich w bagazniku, a klape samemu zamykac :p
Zamontuj sobie jakiś wyświetlacz ze wskaźnikiem siły trzaśnięcia drzwiami.
Jeśli siła przekroczy jakąś tam przez Ciebie ustaloną granicę, to wyładuj pasażerowi gonga w ryj o takim samym nasileniu.
Witam
Panowie jak sie wymienia żarówkę w podsufitce w em2 ,czy są tylko zatrzaski i trzeba podważy,jeszcze pytanie do latającej szyby jak jest uchylona,można zmmniejszyć to klepotanie ?
Sprawdż ogranicznik w drzwiach , może jest wyjechany i nie spowalnia drzwi.
Sprawdż ogranicznik w drzwiach , może jest wyjechany i nie spowalnia drzwi.
Może przeciwnie. Inne auto, ale u siebie wymieniałem ze trzy ograniczniki w jednych drzwiach i mam wrażenie, że za mocno hamują i trzeba przy*******ić.
Idealnie byłoby, gdyby z niewielkiej odległosci po puszczeniu się zamykały, nie mogę znaleźć rozwiązania.
Zamontuj sobie jakiś wyświetlacz ze wskaźnikiem siły trzaśnięcia drzwiami.
Jeśli siła przekroczy jakąś tam przez Ciebie ustaloną granicę, to wyładuj pasażerowi gonga w ryj o takim samym nasileniu.
Hahahaha made my day :D Tak na poważnie to muszę coś z tym zrobić bo ludzie na prawdę są upośledzeni. W em2 wkurza mnie trochę to, że jak lekko się pchnie drzwi to one się nie zamykają dokładnie.
Może przeciwnie. Inne auto, ale u siebie wymieniałem ze trzy ograniczniki w jednych drzwiach i mam wrażenie, że za mocno hamują i trzeba przy*******ić.
Idealnie byłoby, gdyby z niewielkiej odległosci po puszczeniu się zamykały, nie mogę znaleźć rozwiązania.
Właśnie w UFO VIII gen. tak jest i to mi się podoba.
ja proponuję wygłuszyć drzwi - są cięższe, zamykają się jak w limuzynie, osoby które wcześniej trzaskały, teraz często nie domykają wręcz, a i wrażenia akustyczne - cisza i jakość dźwięku - o niebo lepsze ;)
na tych gumowych ogranicznikach jest gwint do regulacji, za lekko sie zamykaja-wykrecasz ze dwa obroty,za ciezko-wkrecasz troche i juz jest mniejszy opór
ja proponuję wygłuszyć drzwi - są cięższe, zamykają się jak w limuzynie, osoby które wcześniej trzaskały, teraz często nie domykają wręcz, a i wrażenia akustyczne - cisza i jakość dźwięku - o niebo lepsze ;)
Ale właśnie moim zdaniem nie domykają, dlatego trzaskają. Coś jakby zamek w jakiś sposób nie chciał załapać.
Dobrze wyregulować i powinno coś pomóc :D
na tych gumowych ogranicznikach jest gwint do regulacji, za lekko sie zamykaja-wykrecasz ze dwa obroty,za ciezko-wkrecasz troche i juz jest mniejszy opór
w koncu ten temat , mam ten sam problem , ludzie to maja jakiegos dalna , wywozi dupsko po czym wyjdzie i mimo ze sie mowi raz drugi trzeci przy***** drzwiami ze sie słabo robi... u mnie wlasnie jest straszny luz na drzwiach , niewiem czym to jest spowodowane ale jak otwieram drzwi na maxa to nie ma tej blokadki i sie same zamykaja... a gdy sa otwarte wystarczy lekko pchnac zeby trzasnely a co dopiero jak ktos jest debilem... siara87, te gumowe ograniczniki znajde w tym miejscu przy otwartych drzwiach jak jest " szczelina" tak ?
chodzi ci pewnie o ten metalowy ogranicznik który blokuje drzwi przed zbyt szerokim otwarciem,tu nie ma regulacji,raczej sie zuzyło i trzeba wymienic, te gumki mozna podregulowac jesli jest jakis opór przy zamykaniu i wtedy zamek lepiej sie zatrzaskuje
chodzi ci pewnie o ten metalowy ogranicznik który blokuje drzwi przed zbyt szerokim otwarciem,tu nie ma regulacji,raczej sie zuzyło i trzeba wymienic, te gumki mozna podregulowac jesli jest jakis opór przy zamykaniu i wtedy zamek lepiej sie zatrzaskuje
to chyba wiem o co chodzi , wiadomo moze jak to się nazywa i ile kosztuje wymiana ? jaa bardzo bym Cię prosil , zrobil bys ewentualnie zdj jakies i podeslal tych gumeczek i jak to wyregulowac?
to chyba wiem o co chodzi , wiadomo moze jak to się nazywa i ile kosztuje wymiana ? jaa bardzo bym Cię prosil , zrobil bys ewentualnie zdj jakies i podeslal tych gumeczek i jak to wyregulowac?
O-g-r-a-n-i-c-z-n-i-k. Drzwi.
Gumeczki masz w drzwiach. Mają jakby gwint i możesz regulować wysunięcie.
U mni zadziałała opcja "trzaskasz?" nie jedziesz :)
Panowie,jak są rozmieszczone śrubki w boczku drzwi przednich,muszę poprawić te szyby bo juz za mocno latają ?