PDA

Zobacz pełną wersję : Jak zapobiec trzaskaniu drzwiami?

Genax
30-07-14, 12:04
Mam ochotę lać po mordzie każdego kto zamyka drzwi u mnie w EM2. Szyba u pasażera to już mi chyba zaraz wyleci, a nie mam zamiaru rozkręcać drzwi i przykręcać jej co chwile. Niektórzy ludzie po prostu są upośledzeni i nie dociera. Czy są jakieś gumki czy gąbeczki czy co tam jeszcze może być aby drzwi tak nie trzaskały? W VIII ufo podoba mi się to, że drzwi wystarczy pchnąć lekko, a one się same zamykają.

13_Kanonier
30-07-14, 17:26
Chętnie się podepne :o

A może da się jakoś wyregulować zawiasy?

Tiga
30-07-14, 17:36
Wozic takich w bagazniku, a klape samemu zamykac :p

Michał102
30-07-14, 17:48
Zamontuj sobie jakiś wyświetlacz ze wskaźnikiem siły trzaśnięcia drzwiami.
Jeśli siła przekroczy jakąś tam przez Ciebie ustaloną granicę, to wyładuj pasażerowi gonga w ryj o takim samym nasileniu.

UltrasSur
30-07-14, 20:09
Witam

Panowie jak sie wymienia żarówkę w podsufitce w em2 ,czy są tylko zatrzaski i trzeba podważy,jeszcze pytanie do latającej szyby jak jest uchylona,można zmmniejszyć to klepotanie ?

CRX1
30-07-14, 22:29
Sprawdż ogranicznik w drzwiach , może jest wyjechany i nie spowalnia drzwi.

MM63
30-07-14, 22:36
Sprawdż ogranicznik w drzwiach , może jest wyjechany i nie spowalnia drzwi.

Może przeciwnie. Inne auto, ale u siebie wymieniałem ze trzy ograniczniki w jednych drzwiach i mam wrażenie, że za mocno hamują i trzeba przy*******ić.
Idealnie byłoby, gdyby z niewielkiej odległosci po puszczeniu się zamykały, nie mogę znaleźć rozwiązania.

Genax
30-07-14, 22:37
Zamontuj sobie jakiś wyświetlacz ze wskaźnikiem siły trzaśnięcia drzwiami.
Jeśli siła przekroczy jakąś tam przez Ciebie ustaloną granicę, to wyładuj pasażerowi gonga w ryj o takim samym nasileniu.

Hahahaha made my day :D Tak na poważnie to muszę coś z tym zrobić bo ludzie na prawdę są upośledzeni. W em2 wkurza mnie trochę to, że jak lekko się pchnie drzwi to one się nie zamykają dokładnie.

Może przeciwnie. Inne auto, ale u siebie wymieniałem ze trzy ograniczniki w jednych drzwiach i mam wrażenie, że za mocno hamują i trzeba przy*******ić.
Idealnie byłoby, gdyby z niewielkiej odległosci po puszczeniu się zamykały, nie mogę znaleźć rozwiązania.

Właśnie w UFO VIII gen. tak jest i to mi się podoba.

Adrieen
30-07-14, 22:54
ja proponuję wygłuszyć drzwi - są cięższe, zamykają się jak w limuzynie, osoby które wcześniej trzaskały, teraz często nie domykają wręcz, a i wrażenia akustyczne - cisza i jakość dźwięku - o niebo lepsze ;)

siara87
30-07-14, 23:19
na tych gumowych ogranicznikach jest gwint do regulacji, za lekko sie zamykaja-wykrecasz ze dwa obroty,za ciezko-wkrecasz troche i juz jest mniejszy opór

MM63
30-07-14, 23:20
ja proponuję wygłuszyć drzwi - są cięższe, zamykają się jak w limuzynie, osoby które wcześniej trzaskały, teraz często nie domykają wręcz, a i wrażenia akustyczne - cisza i jakość dźwięku - o niebo lepsze ;)

Ale właśnie moim zdaniem nie domykają, dlatego trzaskają. Coś jakby zamek w jakiś sposób nie chciał załapać.

Bobik
31-07-14, 13:00
Dobrze wyregulować i powinno coś pomóc :D

RogerJLB
31-07-14, 15:26
na tych gumowych ogranicznikach jest gwint do regulacji, za lekko sie zamykaja-wykrecasz ze dwa obroty,za ciezko-wkrecasz troche i juz jest mniejszy opór

w koncu ten temat , mam ten sam problem , ludzie to maja jakiegos dalna , wywozi dupsko po czym wyjdzie i mimo ze sie mowi raz drugi trzeci przy***** drzwiami ze sie słabo robi... u mnie wlasnie jest straszny luz na drzwiach , niewiem czym to jest spowodowane ale jak otwieram drzwi na maxa to nie ma tej blokadki i sie same zamykaja... a gdy sa otwarte wystarczy lekko pchnac zeby trzasnely a co dopiero jak ktos jest debilem... siara87, te gumowe ograniczniki znajde w tym miejscu przy otwartych drzwiach jak jest " szczelina" tak ?

siara87
31-07-14, 19:24
chodzi ci pewnie o ten metalowy ogranicznik który blokuje drzwi przed zbyt szerokim otwarciem,tu nie ma regulacji,raczej sie zuzyło i trzeba wymienic, te gumki mozna podregulowac jesli jest jakis opór przy zamykaniu i wtedy zamek lepiej sie zatrzaskuje

RogerJLB
31-07-14, 19:43
chodzi ci pewnie o ten metalowy ogranicznik który blokuje drzwi przed zbyt szerokim otwarciem,tu nie ma regulacji,raczej sie zuzyło i trzeba wymienic, te gumki mozna podregulowac jesli jest jakis opór przy zamykaniu i wtedy zamek lepiej sie zatrzaskuje

to chyba wiem o co chodzi , wiadomo moze jak to się nazywa i ile kosztuje wymiana ? jaa bardzo bym Cię prosil , zrobil bys ewentualnie zdj jakies i podeslal tych gumeczek i jak to wyregulowac?

MM63
31-07-14, 20:41
to chyba wiem o co chodzi , wiadomo moze jak to się nazywa i ile kosztuje wymiana ? jaa bardzo bym Cię prosil , zrobil bys ewentualnie zdj jakies i podeslal tych gumeczek i jak to wyregulowac?

O-g-r-a-n-i-c-z-n-i-k. Drzwi.
Gumeczki masz w drzwiach. Mają jakby gwint i możesz regulować wysunięcie.

cwiro2000
06-08-14, 09:29
U mni zadziałała opcja "trzaskasz?" nie jedziesz :)

UltrasSur
22-09-14, 15:53
Panowie,jak są rozmieszczone śrubki w boczku drzwi przednich,muszę poprawić te szyby bo juz za mocno latają ?