Zobacz pełną wersję : Możliwa naprawa czy konieczna wymiana przewodu maglownicy 92-95
Witajcie, zmieniam maglownice w swoim EG3 i natrafiłem na taki problem:
http://images68.fotosik.pl/39/a3dd77c9608edbbdmed.jpg
Jeden z przewodów jest złamany tak jak widać to na zdjęciu.
Czy możliwa jest jakaś naprawa uszkodzenia czy konieczna jest wymiana przewodu na inny?
Można próbować, to są przewody na powrocie więc tam nie powinno być ciśnienia, ale prościej wymienić na używkę.
jesteś pewien, że to jest przewód powrotny? To ten, który idzie od pompy wspomagania do maglownicy.
kaczka208D
29-07-14, 09:41
Wymierz długość i średnicę przewodu. Idź do sklepu z częściami do samochodów podaj Panu parametry i zarobi Ci taki gotowy miedziany przewód potem tylko sobie go odpowiednio poodginasz na aucie . Albo najlepiej weź cały ten przewód i sprzedawca ci dorobi identyczny.
Wymierz długość i średnicę przewodu. Idź do sklepu z częściami do samochodów podaj Panu parametry i zarobi Ci taki gotowy miedziany przewód potem tylko sobie go odpowiednio poodginasz na aucie . Albo najlepiej weź cały ten przewód i sprzedawca ci dorobi identyczny.
a widziałeś geniuszu ze on sie łaczy z elastycznym....
kup używany
moze nawet ja bede miał
kaczka208D
29-07-14, 10:39
A co takiego przewodu nie da sie dorobic twoim zdaniem ? Smieszny jestes, ale jesli kolega woli sie bawic w 20 letnie uzywki w stanie "igla" to juz jego wola.
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
A co takiego przewodu nie da sie dorobic twoim zdaniem ? Smieszny jestes, ale jesli kolega woli sie bawic w 20 letnie uzywki w stanie "igla" to juz jego wola.
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
śmieszny to ty jesteś jelsi uważasz ze to siee opłaca
Po pierwsze szatri to jest przewód zasilajacy i naprawianianie tego nie ma zadnego sensu, po drugie panie kaczka to jest przewód ktory idzie z magla na silnik i musi byc z elementem elastycznym wiec sztywne połączenie miedzianym przewodem to bardzo głupi pomysł, twoje drugie rozwiazanie tez lipa bo nowy przewód musialby miec specjalną koncówke do pompy wspomagania i raczej zaden mily pan w sklepie takiej niema na półce, a przewody hondy nie psują sie od tak, tylko mechanicznie lub od rdzy co mozna łatwo ocenic w chwili zakupu
Tak, macie racje to jest ciśnieniowy, sorry za wprowadzenie zamętu.