Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Możliwa naprawa czy konieczna wymiana przewodu maglownicy 92-95

D15Z6
29-07-14, 08:39
Witajcie, zmieniam maglownice w swoim EG3 i natrafiłem na taki problem:
http://images68.fotosik.pl/39/a3dd77c9608edbbdmed.jpg
Jeden z przewodów jest złamany tak jak widać to na zdjęciu.
Czy możliwa jest jakaś naprawa uszkodzenia czy konieczna jest wymiana przewodu na inny?

szatri
29-07-14, 08:51
Można próbować, to są przewody na powrocie więc tam nie powinno być ciśnienia, ale prościej wymienić na używkę.

D15Z6
29-07-14, 08:57
jesteś pewien, że to jest przewód powrotny? To ten, który idzie od pompy wspomagania do maglownicy.

kaczka208D
29-07-14, 09:41
Wymierz długość i średnicę przewodu. Idź do sklepu z częściami do samochodów podaj Panu parametry i zarobi Ci taki gotowy miedziany przewód potem tylko sobie go odpowiednio poodginasz na aucie . Albo najlepiej weź cały ten przewód i sprzedawca ci dorobi identyczny.

reaktor
29-07-14, 09:48
Wymierz długość i średnicę przewodu. Idź do sklepu z częściami do samochodów podaj Panu parametry i zarobi Ci taki gotowy miedziany przewód potem tylko sobie go odpowiednio poodginasz na aucie . Albo najlepiej weź cały ten przewód i sprzedawca ci dorobi identyczny.

a widziałeś geniuszu ze on sie łaczy z elastycznym....

kup używany

moze nawet ja bede miał

kaczka208D
29-07-14, 10:39
A co takiego przewodu nie da sie dorobic twoim zdaniem ? Smieszny jestes, ale jesli kolega woli sie bawic w 20 letnie uzywki w stanie "igla" to juz jego wola.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

AdiWNC
29-07-14, 14:47
D15Z6, sprawdź PW ;)

reaktor
29-07-14, 16:17
A co takiego przewodu nie da sie dorobic twoim zdaniem ? Smieszny jestes, ale jesli kolega woli sie bawic w 20 letnie uzywki w stanie "igla" to juz jego wola.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

śmieszny to ty jesteś jelsi uważasz ze to siee opłaca

siara87
30-07-14, 01:22
Po pierwsze szatri to jest przewód zasilajacy i naprawianianie tego nie ma zadnego sensu, po drugie panie kaczka to jest przewód ktory idzie z magla na silnik i musi byc z elementem elastycznym wiec sztywne połączenie miedzianym przewodem to bardzo głupi pomysł, twoje drugie rozwiazanie tez lipa bo nowy przewód musialby miec specjalną koncówke do pompy wspomagania i raczej zaden mily pan w sklepie takiej niema na półce, a przewody hondy nie psują sie od tak, tylko mechanicznie lub od rdzy co mozna łatwo ocenic w chwili zakupu

szatri
30-07-14, 08:42
Tak, macie racje to jest ciśnieniowy, sorry za wprowadzenie zamętu.