Zobacz pełną wersję : Honda Civic Sedan VII 2004 Problem
Witam Panów,
Ostatnio moja honda przeżywa jakieś fatum, jak nie łożyska w skrzyni to teraz kolejny problem. A mianowicie od jakiś 2 dni raz mi działa nadmuch w kabinie a raz nie :( tzn. Jak włączę nadmuch czy to klimę to nic nie wieje z nawiewów. Co może być przyczyną ??? zepsuty wiatrak ten w kabinie czy coś więcej ??
Pozdro Gucio
bunkerites
28-07-14, 19:54
rezystor dmuchawy czesto jest przyczyna braku nadmuchu
rezystor dmuchawy czesto jest przyczyna braku nadmuchu Kolego możesz mnie naprowadzić gdzie on może się znajdować ???
a na ful jak dasz to też nie dmucha?
Jak od razu nie wystartuje to nie działa w pełnym zakresie regulacji. Ale do rzeczy, miałem dzisiaj w pracy trochę wolnego i pozwoliłem sobie pogrzebać w dmuchawie. wykręciłem ją i na stół. podpiąłem do zasilacza stabilizowanego. Sam wiatrak ładnie startuje już od niespełna 2V. Sądzę że jest w pełni sprawny. Ponownie podpiąłem go do samochodu i zacząłem testy. Wychodzi na to że przy przekręceniu pokrętła z OFF na On przekaźnik załącza napięcie na wiatrak. Zdarzyło się u mnie że przekaźnik nie kliknął i wiatrak się nie włączył. Stawiam że jest to wina przekaźnika znajdującego się za schowkiem w okolicy wiatraka, zresztą do tego przekaźnika idą kable od wiatraka a potem dalej do pokręteł od nawiewów.
Pozdrawiam Gucio
Nie patrzyłem bo nie mogę go znaleźć... :/ gdzie on się znajduje ?? Ale wydaje mi się że gdyby był przepalony rezystor to by nie działała na jakimś biegu. A tutaj jak się już uruchomi to działa tak dobrze jak zawsze.
bunkerites
31-07-14, 16:03
rezystor jest gdzies kolo filtrow kabinowych.W necie byl manual jak go wymienic
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Poruszałem przekaźnik i na razie się uspokoiło i działa. Jak będzie dalej dawał w du** to wymienię przekaźnik bo to raczej on.
Witam , mam podobny problem tylko u mnie nie działa całkiem na żadnym biegu nadmuch. A nie moge sprawdzić czy to rezystor dmuchawy bo nie wiem gdzie on sie u mnie w civicu znajduje (sprawdzałem przy filtrze pod schowkiem- nie widziałem) jest to Civic 2004 HB 1.7cdti pokrętła od dmuchawy są po lewej str. radia pionowo . Ktoś ma może jakieś fotki , instruktaż gdzie go znajdę?:) Dodam jeszcze że sprawdzałem bezpiecznik przy silniczku dmuchawy i sam silniczek - wszystko było ok. Będę wdzięczny za pomoc.