Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : z SONDĄ czy BEZ ?????

Ralf
29-09-05, 09:33
robił ktoś następującą próbe: Lepej chodzi Hania bez sondy czy z sonda lambda???? Oczywiście chodzi mi o to czy lepiej chodzi ze sprawna sonda czy z odłączoną (a nie uszkodzoną) ??? Mierzył ktos to na hamowni? moze chociaz G-techem.....

jak ktos moze cos ciekawego powiedziec to od razu w jakim samochodzi bylo to sprawdzane

p.s. wysokie spalanie w tym pytaniu olewam :)

POZDRO

Banzai
29-09-05, 11:14

To nie olewaj, bo to pierwszy znak na to silnik bez sondy przelewa więc jeździ jak gówno i hamownia tu nie jest raczej potrzebna... :roll:

Kras
29-09-05, 14:47
Na pełnym gazie czy tak komp olewa wskazania sondy więc bardzo prawdopodobne że pomiary przyspieszeń wyszłyby bardzo podobnie. Silnik będzie za to gorzej chodził przy spokojnej jeździe i więcej palił.

Ralf
29-09-05, 23:37

To nie olewaj, bo to pierwszy znak na to silnik bez sondy przelewa więc jeździ jak gówno i hamownia tu nie jest raczej potrzebna... :roll:

jesli czas 15,5 sek na 400m 1.6 SOHC 110KM z ODŁĄCZONĄ SONDĄ to chodzenie jak gówno to OK... :?

Furious
30-09-05, 08:13

jesli czas 15,5 sek na 400m 1.6 SOHC 110KM z ODŁĄCZONĄ SONDĄ to chodzenie jak gówno to OK... :?

Na pełnym gazie i tak komp olewa wskazania sondy

Banzai
30-09-05, 22:40

Ja ci odpisałem jak samochód będzie jeździł bez sondy w normalnych warunkach lub w "nienormalnych" gdzie masz chociażby dohamowania z redukcjami (przy których za każdym razem będzie się dławił). Na 400m to dla mnie możesz sobie nawet hamulce i zawias z niego wywalić.

Ralf
02-10-05, 08:58
PYTALEM O OSIĄGI A NIE O JAZDE DO KOŚCIOŁA

dobra. mam juz sonde to ja wrzuce i sobie posprawdzam .

pozdro

Banzai
02-10-05, 11:23
PYTALEM O OSIĄGI A NIE O JAZDE DO KOŚCIOŁA

Aha ok, sorry... Zapomniałem że osiągi samochodu to inaczej czas na 400m... :roll: :roll: :roll: