Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Licznik - nie pokazuje spalania i temperatury 1,4 16V 2001

spider2you
27-07-14, 22:29
Witajcie.
Jestem posiadaczem Celinki 1.4 2001, więc proszę o wyrozumiałość, jeżeli podobny temat już był.
Kupiłem 2 dni temu auto i dopiero je poznaję.
Dziś sprawdzałem przebieg na liczniku dziennym i potem przeskoczyłem do spalania na 100 km, a tam 0.0, potem przerzucam dalej, tam jest chyba temperatura i pokazują się same kreseczki i C.
Proszę o podpowiedź, co to się mogło stać, że nie pokazuje tych wskazań.
Kilometry i licznik dziennego przebiegu działają dobrze.
Z góry dziękuję.

spidek
27-07-14, 23:11
Z tego co wiem tylko wersje po FL mają komputer ze spalaniem i temperaturą czyli po 2004r....nie wiem jakim cudem możesz to mieć, dziwne jest nawet to że jak przełączasz to masz te wskazania tylko puste. Licznik na pewno oryginalny i od tego modelu ?

bunkerites
28-07-14, 05:11
Licznik nie od tego modelu.Brak czujnikow w aucie i licznik glupieje.Byc moze ktos chcial przebieg cofnac i wsadzil licznik z mniejszym przebiegiem ;-)

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

spider2you
28-07-14, 09:31
Tak też może być, że licznika wsadzony od innego auta.
Dopiero kupiłem Celinę, więc nie orientuję się.
Ma białe zegary, ale prędkościomierz ma srebrną wskazówkę u podstawy, a reszta zegarów czarną. Chyba sprzedawca kombinował coś z licznikiem.
Teraz do mnie to doszło. Ma też lampy przednie poliftowe.
Czyli mówicie, że ten model nie ma tych wskazań w serii?
A może to da się jakoś stuningować, aby działało?

Aaaa czy Honda w komputerze zapisuje gdzieś faktyczny przebieg? Można się do tego dobrać w serwisie?

iljash
28-07-14, 14:16
Może być, że troszkę ulepa kupiłeś, tylko szkoda, że zaczynasz to sprawdzać albo weryfikować dopiero po kupnie :) pociesze Cie, że są jakieś dziwne nietypowe wersje takie jakby mieszance ( ale nigdy nie byłem ich w stanie ogarnąć) i może się okazać, że masz coś takiego, albo chociaż w pewnym stopniu, warto za tym pogrzebać

spider2you
28-07-14, 14:45
Kupując auto na szybko, tak jest.
Miałem dzwona starym autem, a że 2 auto było potrzebne od zaraz padło na szybki zakup Celiny.
Na takie dorbiazgi nie zwracałem uwagi, bo na pierwszy rzut oka wyglądało to OK.
Teraz siadłem na spokojnie i się dopatruję różnic.
Już wiem, bo rozkręciłem licznik, że jest on z 2004 roku, więc przekładany.
Spróbuję się skontaktować z poprzednim właścicielem i dowiem się czy to on zmieniał czy handlarz.

Cóż, jak się szybko kupuje, to się 2 razy kupuje.
Oby nie!!!!!

bunkerites
28-07-14, 15:25
A masz wersje Sport? Dokladki na progach i zderzakach,fotele w czerwonawym kolorze ?
Byc moze ktos robil serie na sporta?
narazie mozna gdybac....

spider2you
02-08-14, 19:05
Auto jest seria, tak mi się wydaje.
Ma skórę, zmienione lampy i licznik z białymi zegarami z 2004 czyli było grzebane, przez jakiegoś fana tjuningu :)

Na razie licznik naprawiłem, a wskazaniami się nie przejmuję - będzie jeździć żona, a jej nie obchodzi chwilowe spalanie :)

bunkerites
03-08-14, 09:40
Masz wersje 5 D ? ze skora?

spider2you
05-08-14, 10:08
Mam 5D ze skórą. Lampy soczewki, więc przerabiane i licznik też przerabiany.
Cóż, taka zmota :)

bunkerites
05-08-14, 17:43
Ile roboty z zalozeniem lamp jest:).Widac maniak jakis.