Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : uklad hamulcowy

sawis
27-07-14, 08:00
Witam

Robie remont hamulcow i jak uwazacie, czy warto zmieniac uszczelki przeciwpylowe i tloczka hamulcowego jesli sa w dobrym stanie i nie bylo widac zadnych wyciekow plynu?

I czy myslicie ze zlote zaciski i jarzma beda pasowaly do czerwonej hondy ej9 na bialych felgach? Czy lepiej tradycyjny czerwony?

szatri
27-07-14, 08:47
Moim zdaniem nie warto, jak suche nie spękane to jeszcze posłużą, co do koloru sam zdecyduj

ma1ster
27-07-14, 11:15
Jeśli to przód, to nie warto cokolwiek ruszać... Jeśli tył warto nawet sprawny zacisk rozebrać na części pierwsze i złożyć na nowo podając odpowiednie dawki jakiegoś smaru silikonowego nie koniecznie wymieniając elementy z EPDM...

szatri
27-07-14, 12:16
Racja, przesmarować zawsze warto, nie zależnie od tego czy widać coś czy nie

sawis
27-07-14, 14:39
No smarowanie to podstawa. Przod musze niesteety rozebrac bo tloczki sie zapiekly, trzeba to rozebrac wyczyscic i nasmarowac;) odrazu wlatuja nowe tarcze i klocki

A co do tego zlotego myslicie ze bedzie dobrze?;) zeby bez festynu bylo

AdiWNC
27-07-14, 15:09
Złoty z czerwonym jak najbardziej ok dla mnie ;)

sawis
27-07-14, 22:34
Jak dla mnie tez;)

blaszka
28-07-14, 13:06
Witam

Robie remont hamulcow i jak uwazacie, czy warto zmieniac uszczelki przeciwpylowe i tloczka hamulcowego jesli sa w dobrym stanie i nie bylo widac zadnych wyciekow plynu?

I czy myslicie ze zlote zaciski i jarzma beda pasowaly do czerwonej hondy ej9 na bialych felgach? Czy lepiej tradycyjny czerwony?

ZAWSZE nowe uszczelki przy robieraniu zasiscku. Wiem sam po sobie:)

sawis
28-07-14, 22:52
A co sie stalo jak zlozyles na starych?; (i w jakim byly stanie?

marcuz.kce
29-07-14, 00:05
ZAWSZE nowe uszczelki przy robieraniu zasiscku. Wiem sam po sobie:)

x2
koszt uszczelek nieduży... Dałem chyba 16zl na stronę i do tego nowe tłoczki 20zl i jestem pewien ze nic się nie bedzie działo. Co do koloru... Czerwony jak najbardziej.

sawis
29-07-14, 06:24
No okej;)

Chodzi mi bardziej o zlote zaciski przy czerwonym nadwoziu;)

marcuz.kce
29-07-14, 16:17
No okej;)

Chodzi mi bardziej o zlote zaciski przy czerwonym nadwoziu;)

Aha. To moze poprostu zółte? Mnie sie podobaja czerwone nawet jak bym mial bude czerwona :D

sawis
29-07-14, 22:26
Na czerwonych jezdze od zawsze;) trzeba cos zmieniac a nie tkwic w monotonnosci;) sprobuje...i zobaczymy jak to sie z komponuje;)

Moze wrzuce jakies fotki;)

A smar do prowadnic jaki byscie polecili?;)

Camellia Racing
29-07-14, 23:42
Różowy ****a...
To nie jest temat do pitolenia w jaki kolor pomalować zaciski...

Smar do prowadnic: Ate i nic innego.

A co sie stalo jak zlozyles na starych?; (i w jakim byly stanie?
Jak chcesz się zatrzymać w czas to zakładaj nowe i nie pytaj co się stało jak się użyło stare... w większości kierowcy takich aut już Tobie nie odpowiedzą...