Zobacz pełną wersję : uklad hamulcowy
Witam
Robie remont hamulcow i jak uwazacie, czy warto zmieniac uszczelki przeciwpylowe i tloczka hamulcowego jesli sa w dobrym stanie i nie bylo widac zadnych wyciekow plynu?
I czy myslicie ze zlote zaciski i jarzma beda pasowaly do czerwonej hondy ej9 na bialych felgach? Czy lepiej tradycyjny czerwony?
Moim zdaniem nie warto, jak suche nie spękane to jeszcze posłużą, co do koloru sam zdecyduj
Jeśli to przód, to nie warto cokolwiek ruszać... Jeśli tył warto nawet sprawny zacisk rozebrać na części pierwsze i złożyć na nowo podając odpowiednie dawki jakiegoś smaru silikonowego nie koniecznie wymieniając elementy z EPDM...
Racja, przesmarować zawsze warto, nie zależnie od tego czy widać coś czy nie
No smarowanie to podstawa. Przod musze niesteety rozebrac bo tloczki sie zapiekly, trzeba to rozebrac wyczyscic i nasmarowac;) odrazu wlatuja nowe tarcze i klocki
A co do tego zlotego myslicie ze bedzie dobrze?;) zeby bez festynu bylo
Złoty z czerwonym jak najbardziej ok dla mnie ;)
Witam
Robie remont hamulcow i jak uwazacie, czy warto zmieniac uszczelki przeciwpylowe i tloczka hamulcowego jesli sa w dobrym stanie i nie bylo widac zadnych wyciekow plynu?
I czy myslicie ze zlote zaciski i jarzma beda pasowaly do czerwonej hondy ej9 na bialych felgach? Czy lepiej tradycyjny czerwony?
ZAWSZE nowe uszczelki przy robieraniu zasiscku. Wiem sam po sobie:)
A co sie stalo jak zlozyles na starych?; (i w jakim byly stanie?
marcuz.kce
29-07-14, 00:05
ZAWSZE nowe uszczelki przy robieraniu zasiscku. Wiem sam po sobie:)
x2
koszt uszczelek nieduży... Dałem chyba 16zl na stronę i do tego nowe tłoczki 20zl i jestem pewien ze nic się nie bedzie działo. Co do koloru... Czerwony jak najbardziej.
No okej;)
Chodzi mi bardziej o zlote zaciski przy czerwonym nadwoziu;)
marcuz.kce
29-07-14, 16:17
No okej;)
Chodzi mi bardziej o zlote zaciski przy czerwonym nadwoziu;)
Aha. To moze poprostu zółte? Mnie sie podobaja czerwone nawet jak bym mial bude czerwona :D
Na czerwonych jezdze od zawsze;) trzeba cos zmieniac a nie tkwic w monotonnosci;) sprobuje...i zobaczymy jak to sie z komponuje;)
Moze wrzuce jakies fotki;)
A smar do prowadnic jaki byscie polecili?;)
Camellia Racing
29-07-14, 23:42
Różowy ****a...
To nie jest temat do pitolenia w jaki kolor pomalować zaciski...
Smar do prowadnic: Ate i nic innego.
A co sie stalo jak zlozyles na starych?; (i w jakim byly stanie?
Jak chcesz się zatrzymać w czas to zakładaj nowe i nie pytaj co się stało jak się użyło stare... w większości kierowcy takich aut już Tobie nie odpowiedzą...