PDA

Zobacz pełną wersję : Civic w wersji Tourer

tommek82
23-07-14, 21:51
Witam

Czy ktokolwiek z użytkowników forum jeździe Hanią IX gen. w wersji kombi czyli Tourer?
Byłem ostatnio w ASO pooglądać Accorda, w sumie mieli tylko wersję sedan a ja chciałem pooglądać kombi, niemniej jednak zaskoczyła mnie niemiło ilość miejsca w Accord (w tym mała pojemność bagażnika jak na ten segment), miły Pan z ASO pokazał mi Civica Tourer i nie powiem duży bagażnik, piękny środek, wersja Sport 1.8 Vtec tylko ta cena :) Ale wracając do tematu - jakie odczucia w trakcie użytkowania, czy to auto można nazwać rodzinnym? Czy bagażnik jest wystarczający? O nic innego nie pytam bo wiadomo - Honda to Honda :)

filipfm
24-07-14, 12:02
Accord 8gen ma smiesznie maly bagaznik - litrazowo na poziomie hatchbackow i mniej niz Civic 5D.
Odczucia zapewne podobne jak przy 5D, poza trudniejszym parkowaniem i gorszymy osiagami ;) Wszedzie w testach narzekaja, ze 1.8 do tej budy to za malo, ale za 1.6 Honda wola kosmiczna kase ..

karas
25-07-14, 23:12
jezdzilem tym 1.6 w dieslu- szału nie robi za to naprawde nieduzo pali. Honda niestety wywindnowala cene touriera w dieslu tak ze auto kosztuje tyle co auto z segmentu wyzej 100k pln - za ta kase mozna kupic o wiele wieksze i rownie fajne nowe auto. Dopoki cena nie pojdzie w dol dopoty kompletnie nie opłaca sie zakup tego auta w tej wersji - ale to tylko moje zdanie. Niech wypowie sie jakis uzytkownik touriera 1.6 w dieslu o ile sie taki znajdzie...

filipfm
25-07-14, 23:40
jezdzilem tym 1.6 w dieslu- szału nie robi za to naprawde nieduzo pali. Honda niestety wywindnowala cene touriera w dieslu tak ze auto kosztuje tyle co auto z segmentu wyzej 100k pln - za ta kase mozna kupic o wiele wieksze i rownie fajne nowe auto. Dopoki cena nie pojdzie w dol dopoty kompletnie nie opłaca sie zakup tego auta w tej wersji - ale to tylko moje zdanie. Niech wypowie sie jakis uzytkownik touriera 1.6 w dieslu o ile sie taki znajdzie...

Ten silnik jest calkiem niezly, znajomy odbiera niedlugo CRV z tym silnikiem. Osiagowo niby ciut gorzej ale chyba tylko 0-100, na drodze moze byc dynamiczniejszy a pali 40% mniej.
Ale fakt, ceny sa z wziete z czapki

karas
26-07-14, 12:08
Osobiscie jeszcze nie widziałem we Wrocławiu touriera a jezdze sporo- za to 5d jest tu zatrzesienie. Ludzie kupuja nowe hundaje, kie i skody...- Ja nie wiem czy Honda próbuje wbic sie w segment premium z tourierem bo tak mi sie wydaje patrzac na cene ich nowych aut. Jestem ciekaw ceny nowego type-r jezeli zblizy sie do ceny nowego wrx'a - a podjerzewam ze tak bedzie- to zobaczyc to cudo w realu bedzie naprawde ciezko.

raczas
26-07-14, 12:31
jeśli tak się stanie będzie to praktycznie nie możliwe :( niestety

_posen
26-07-14, 21:52
Jezdzilem tourerem w r18. Tak samo sie jezdzi jak 5d tylko wrazenie jak by gorzej przyspieszal. Wnetrze jest takie samo jak u mnie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Civicrob
29-07-14, 13:02
Jeszcze poczekajmy kilka miesięcy, a ceny Tourera mocno spadną, zacznie się wyprzedaż rocznika 2014, nie mówiąc już o tym, że pierwsza cena wyjściowa dla napaleńców też zostanie obniżona.

_posen
02-08-14, 21:19
Widzialem wczoraj nowego bialego na drodze - niczego sobie :) przyjal bym na zamiane za 5d;) a jak by wsadzili 2,0 to jeszcze chetniej

semthex
18-08-14, 22:56
od czwartku jestem posiadaczem 1.8 sport i auto naprawdę fajne choć po przesiadce z FN2 wiadomo jakie są różnice. Ale priorytety przy takim aucie są inne. Jeżeli chodzi o odczucia z eksploatacji to na razie za wcześnie ale co do bagażnika to jest super - 6 letni owczarek niemiecki ma bardzo wygodnie;) tylna kanapa też jest ok, fotelik się mieści, pasażerowie też nie narzekają. Więcej informacji wkrótce.