Zobacz pełną wersję : jak ustawic ?
Witam !
Mam takie małe pytanko, jak najlepiej ustawić taki zestaw JBL GTO 1260 BR (sub) i GTO 2060 (wzmak) ?
co to znaczy ustawić dla Ciebie, bo nie bardzo rozumiem.. Jeśli chodzi o ustawienie wzmacniacza to już nie raz pisałem na forum w tym dziale jak się to powinno prawidłowo zrobić i musisz mi wybaczyć, ale jestem leniwy i mi się po prostu nie chce... :aloha:
Witam !
Mam takie małe pytanko, jak najlepiej ustawić taki zestaw JBL GTO 1260 BR (sub) i GTO 2060 (wzmak) ?
ustaw tak zeby Ci pasowało albo sprecyzuj pytanie
chodzi mi o ustawienie jak najczystrzego brzmienia bassu, w jakich zakresach najlepiej bedzie pracował taki głosnik basowy, na wzmacniaczu mam ustawienie od 30-320 Hz, a oprócz tego jest jeszcze bass equalizer który nie wiem czy lepiej jak jest właczony czy wyłączony, sorki za chaotyczność wypowiedzi ale sam nie wiem jak dokladnie to opisać. :)
niestety w tym przypadku musisz zdać się na swoje ucho. Takiego wystrojenia nikt nie zrobi Ci na odległość
chodzi mi o ustawienie jak najczystrzego brzmienia bassu
ustaw wszelkie podbicia i loud'y na 0. filtr na subie ustaw na okolo 70-90Hz. gain na wzmaku ustaw tak zeby dalo sie poznac ze w samochodzie jest sub dopiero gdy sie go wylaczy.
ale... znajac zycie skoro zadajesz takie pytania to nie masz zbyt duzo wiedzy na temat car audio i nie spodoba ci sie ustawienie na "audiofila" wiec i tak przestawisz na swoj sposob:-]
no to juz wiem co jak (mniej więcej) :), dzięki za pomoc i będe próbował,
niestety w tym przypadku musisz zdać się na swoje uchoa jak sie nie uda to do laryngologa trzeba bedzie sie udac :d .
temat można zamknąć :)