Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z oponą?

robek88
20-07-14, 17:05
Witam, Mam pytanie, czy są opony których nieda się skleić po przebiciu?
Posiadam prawie nówki Semperit speed life i ostatnio przebiła się jedna, był w niej mały gwóźdź, uciekało powietrze, wulkanizator skleił raz samą łatką, uciekało dalej, potem wsadził kołeczka i łatke, dalej ucieka, stwierdził że tej opony się nieda skleić bo ma wśrodku mało gumy i odrazu wychodzą nici... Czy to prawda czy poprostu wulkanizator se nie umie poradzić?

Subtil
20-07-14, 17:24
U mojego wulkanizatora jedynie naciecie boczne jest nie do sklejenia. Wątpie zeby nie dalo sie skleic, mnie 3tyg temu kleil 2cm naciecie po szkle i jak do tej pory zero wyciekow. Najlepiej bedzie po prostu udac sie do innego ;)

robek88
20-07-14, 20:55
niemiałem jeszcze okazji nigdy kleić opony i nie wiem jak to powinno wyglądać ale koleś stwierdził że niektórych opon się nieda skelić bo coś tam wśrodku mają nici na wieszchu czy coś takiego... Mi się to nie widzi żeby opony się niedało skleić po małej dziurce na środku opony... Myślałem że ktoś się może już spotkał z taką sytuacją że pomimo sklejenia powietrze wciąż delikatnie uchodzi...

reaktor
20-07-14, 21:01
amator, szukaj innego

chyba ze juz popsuł opone

robek88
20-07-14, 21:08
czyli przetrzeć mógł tą warstwe w oponie i po tych niby niciach powietrze ucieka ?

reaktor
20-07-14, 21:37
teoretycznie bo to jest uszczelka na wierzchu

Michalll_1991
21-07-14, 18:53
mój ojciec jeszcze nie miał przypadku ze po przebiciu (gwoździe/ śrubki) nie dało sie naprawić sznurem butylowym

kepa416
21-07-14, 23:03
Sznur jest fuj. Boczne przeciecia tylko na gorąco naprawia się takie do 3 przecietych nitek kordu w osobowych. Jeśli schodzi powietrze tzn ze rozszlifowal warstwe uszczelniajaca i jej nie zalepia albo jest druga dziura. Zapodaj fotke albo zmnien wulkanizatora na takiego co klei na goraco a nie na zimno.