Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zdejmowanie boczka przednich drzwi

mk94
20-07-14, 15:34
Witam.
W mojej Hani po raz drugi ( miesiąc po wymianie silniczka zamka) w drzwiach pasażera zdechł zamek i nie reaguje na pilota. Wcześniej robił to mechanik przy okazji naprawy, a teraz sam chcę się do tego dorwać i mój problem jest następujący:
Zdjąłem zaślepkę przy klamce i wkręciłem 2 śrubki, po czym zdjąłem klamkę wyciągając to cięgno
Zdjąłem dolną cześć rączki wykręciłem dwie duże śruby i wyjąłem przycisk sterownia szybą
Wyjąłem plastikową osłonkę ( przy lusterku) i teraz teoretycznie powinno zejść, lecz to ani rusz.
Czy jest coś jeszcze co trzyma boczek? Na innym forum czytałem coś że gdzieś z dołu jest jakaś śrubka, ale jej nie znalazłem. Pytam bo boję się że coś upitolę.
http://zapisz.net/view.php?filename=150_20140713_114329.jpg
jakby ktoś potrzebował to na zdjęciu widać to co zdjąłem.
Pozdrawiam.
Jest to Sedan z 2002r.

bunkerites
20-07-14, 19:49
Wydaje mi sie ze byly 3 duze sruby.(moge sie mylic). Musisz boczek szarpnac od dolu.Trzeba uzyc troche wiecej sily.

mk94
21-07-14, 13:26
A wiesz mniej więcej gdzie? Ty no siły użyłem dość sporo a on nic. Takaże coś gdzieś jest jeszcze

bunkerites
21-07-14, 19:22
Jutro czyli w wtorek bede sciagal boczek to napisze ci co i jak po kolei zrobic.Teraz dokladnie nie pamietam gdzie byly sruby.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

iljash
22-07-14, 14:38
Poszukam Ci dziś wordowskiego pliku gdzie ze zdjęciami jest opis jak to zdejmować, jak dziś do nocy nie podrzucilbym to przypomnij się na pw, może to będzie pomocne bo niby dla EP schemat ale pewno to jedno i to samo jeśli chodzi o sposób montażu