PDA

Zobacz pełną wersję : duzy problem paliwo w chlodnicy

Maniek-1111
20-07-14, 15:23
Panowie mam spory problem. Poskladalem prawie cale auto, ale cos jest nie tak. W plynie chlodzacym jest paliwo... :( podczas odpowietrzania z tego zaworka leci paliwo z plynem chlodzacym i to dosc gorace, a auto jest ledwo co odpalone. Boje sie jezdzic zeby nie zrobic szkod. Pomocy!!!!

Maskunt
20-07-14, 16:20
Tak jak gadaliśmy, obawiam się, że to pęknięta tuleja.

endriu286
20-07-14, 16:22
Panowie mam spory problem. Poskladalem prawie cale auto, ale cos jest nie tak. W plynie chlodzacym jest paliwo... :( podczas odpowietrzania z tego zaworka leci paliwo z plynem chlodzacym i to dosc gorace, a auto jest ledwo co odpalone. Boje sie jezdzic zeby nie zrobic szkod. Pomocy!!!!

Jaki silnik masz

Maniek-1111
20-07-14, 16:28
D15b2

endriu286
21-07-14, 20:45
D15b2

kurcze ciężko coś tak na odległość ci doradzić , jak przewodów nie zamieniłeś , zresztą nie ma jak to raczej nie ma możliwości żeby paliwo dostawało się do płynu , jak tuleja by pękła to ciśnienie by waliło w układ :confused:

reaktor
21-07-14, 21:32
zresztą nie ma jak to raczej nie ma możliwości żeby paliwo dostawało się do płynu , jak tuleja by pękła to ciśnienie by waliło w układ :confused:

x2

to raczej nie paliwo

olej najwyzej

Maniek-1111
21-07-14, 21:48
kurcze ciężko coś tak na odległość ci doradzić , jak przewodów nie zamieniłeś , zresztą nie ma jak to raczej nie ma możliwości żeby paliwo dostawało się do płynu , jak tuleja by pękła to ciśnienie by waliło w układ :confused:

Tuleje ok bo nie ma spadku mocy itp

x2

to raczej nie paliwo

olej najwyzej

Nie olej typowy zapach paliwa. Dzis bylo plukanie ukladu chyba z 6 razy i zalane woda destylowana na probe i runda po okolicy i niby nie czuc teraz paliwa, ale zrobilem maks 10km zobaczyny co bedzie dalej.

lozek
21-07-14, 22:07
Paliwo w oleju - OK
Olej w chłodnicy - OK
płyn chłodniczy w oleju - OK

ALE PALIWO W CHŁODNICY !? To by musiało być chyba ostre przelewanie na każdym cylindrze i do tego pęknieta tuleja/głowica/upg COKOLWIEK :)

Zobacz czy spod korka wlewu oleju Ci też śmierdzi benzyną

Maniek-1111
21-07-14, 22:10
Paliwo w oleju - OK
Olej w chłodnicy - OK
płyn chłodniczy w oleju - OK

ALE PALIWO W CHŁODNICY !? To by musiało być chyba ostre przelewanie na każdym cylindrze i do tego pęknieta tuleja/głowica/upg COKOLWIEK :)

Zobacz czy spod korka wlewu oleju Ci też śmierdzi benzyną

No wlasnie nie czysty olej.
Po kilku plukaniach woda jest niby ok, ale zobaczymy jak dlugo tak bedzie, jutro sie przejede znowu. Na razie nie czuc paliwa. Ale na okolo 5l plynu chodzacego bylo okolo 100-150 ml paliwa

kruczekvu
21-07-14, 23:43
Maniek a jak długo męczyłeś auto żeby odpalić bo coś mi się zdaje że od razu na kopa nie wzięło ?

Maniek-1111
22-07-14, 00:00
Maniek a jak długo męczyłeś auto żeby odpalić bo coś mi się zdaje że od razu na kopa nie wzięło ?

Mam byc szczery? To pol dnia...

kruczekvu
22-07-14, 00:04
Wiedziałem :D
Męczyłeś więc paliwo poszło wszędzie gdzie tylko mogło
Normalna rzecz więc nie panikuj bo będzie ok
Pamiętasz co się stało w moim aucie jak byłem u Ciebie jak po kilku próbach odpalania poszło w dolot ?
Chwila i było ok więc się nie stresuj

Maniek-1111
22-07-14, 00:06
A jeszcze zeby odpalila to do gaznika jej zalalem z pol litrs jak nie wiecej paliwa

kruczekvu
22-07-14, 00:08
No to już przesadziłeś i ciesz się że Ci to nie pierdykło
Maniek za szybko czasami chcesz ;)

Maniek-1111
22-07-14, 00:09
No to już przesadziłeś i ciesz się że Ci to nie *******nęło
Maniek za szybko czasami chcesz ;)

Wiem i to mogla byc wina paliwa w chlodnicy?

kruczekvu
22-07-14, 00:11
Maniek paliwa w chłodnicy nie miałeś tylko tak wszystko przeszło że myślałeś że paliwo jest
Myłeś silnik też nie, więc dokładnie nie jesteś w stanie wszystkich otworów zasłonić