Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : d15z6 a cudza mapa do podobnego setupu

quiksilver44
18-07-14, 23:27
witam mam pytanie co do strojenia d15z6 e-vtec, a mianowicie kolega ostatnio stroił swoje auto które ma podobne mody dolot wydech... ni i ma ssący od z6 ja zostawiłbym swój od d15z6 z zaślepionym egr wtryski 240cc od b serii bym tylko dorzucił bo on tez tak ma co oprócz przejściówki z obd2 na obd1 będzie mi jeszcze potrzebne i czy ma sens w ogóle brać jego mapę bo ma kilka kostek eprom i na jakim kompie najlepiej wrzucić tą jego kostkę zeby działał vtec-e itp. u niego jeździ to na p06 ale tego kompa chyba trzeba przerobić żeby obsługiwał vtec?

billiejoe
18-07-14, 23:54
Jednej rzeczy nie rozumiem, po co bawić się w strojenie d15z6 na wydechu, dolocie, wtryskach 240 i zaślepionym EGR ?

Jeśli masz w planach wałki z d16z6 lub d16y8 plus klawiatura to okej, jeśli chcesz zostać przy VTEC econo to miej ten wydech, dolot i seryjną mapę w seryjnym ecu, bez strojenia wyjdzie około 120KM, po cyrkach z wtryskami, przejściówkami wiązek, przerobionym ecu i nawet perfekcyjnie dobranej mapie to choćby skały srały to wątpie że pęknie 125KM...

quiksilver44
19-07-14, 00:04
wałek i klawiatura to plan na przyszłość co do samego strojenia to przecież napisałem czy ma to w ogóle sens i czy jest po co brać od niego tą mapę która w jego aucie zrobiła dużą różnice i nie mówię to o koniach itp. bo nie opłaca się tego nawet hamować ale w sposobie w jaki auto jedzie.

billiejoe
19-07-14, 09:34
Jeżdżenie na cudzej mapie jest średnim pomysłem, w Twoim przypadku przy tak niewielkich modyfikacjach to już zupełnie niepotrzebna ingerencja.