PDA

Zobacz pełną wersję : jaki zamiennik alarmu do ej9 hb z 97r?

SIMBA
18-07-14, 21:34
Czołem koledzy,

nie mogę wytrzymać już z moim obecnym alarmem - wyje sam od siebie w upał, chłód, wilgoć i niekiedy o tych samych godzinach (jak mu się zachce). Postanawiam więc zmienić kompletny alarm na nowy, z tego względu że w tej całej plątaninie kabli wolę nie babrać się w wyszukiwanie usterki i snucie domysłów, bo nie mam na to ostatnio nerwów ani czasu. Jaki alarm możecie polecić, uwzględniając cenę/jakość/funkcjonalność?

Obecnie mam zainstalowany Prestige Audiovox model AA 9093 s/n 015070800584 -06, pod który podpięta jest dodatkowa syrena i czujnik przechyłu. Połączony jest z centralnym zamkiem sterowanym wyłącznie z pilota. Poprzedni właściciel pozbył się zamków i otwieranie kluczykiem jest niemożliwe. Chciałbym, by nowy alarm również posiadał tę możliwość. Opcjonalnie mógłby być również - ale nie musi - wyposażony w możliwość podłączenia systemu domykania szyb.

Szukam czegoś sprawdzonego, co nie padnie po kilku miesiącach. Cena max. 300-350zł.
Proszę o możliwie szybką pomoc, bo początkiem tygodnia mam termin u elektryka.
Dzięki z góry :)

SIMBA
20-07-14, 14:00
Serious nikt nie ma alarmu w samochodzie?

woocasch
20-07-14, 14:38
polecam z własnego doświadczenia - mam ad nich alarm + domykanie szyb + otwieranie klapy bagażnika + czujnik przechyłu i jestem mega zadowolony :)
http://www.seo-alarmy.pl/products.php?d=1

SIMBA
20-07-14, 18:50
znałem tę stronę ale dzięki :). Jaki konkretnie model od nich możesz polecić?

woocasch
21-07-14, 08:41
Seo Dolphin

SIMBA
24-07-14, 21:21
OK zamówiłem - zobaczymy co to za ustrojstwo. Zastanawiałem się nad wersją Dolphin Plus, ale pomyślałem, że skoro już mam zabezpieczenia montowane jako dodatkowe do obecnego alarmu, to nie ma to sensu - zlecę przepięcie ich do nowego. Co do wycia - zastanawiam się, czy nie jest to kwestia zalanej syreny za grillem (deszcze, mycie itp), lub złego ulokowania centralki (pod otwieraczem maski) i łapania jakiejś wilgoci. Czasem zaobserwuję po deszczu jakąś kroplę na krawędzi zaślepki przy nodze - może to odrobina wody z pomiędzy drzwi i budy... Na wszelki wypadek zlecę umiejscowienie centralki w innym miejscu, a dochodzeniem źródła tej wilgoci zajmę się tak czy siak.