PDA

Zobacz pełną wersję : Maglownica od civica do CRX ed9

adami
18-07-14, 17:17
Siema.
Kupiłem parę dni temu eleganckiego CRX ed9 z 91 roku. Jak wiadomo te zabawki nie mają wspomagania, czytałem trochę o przekładce maglownicy i pompy wspomy z civica IV generacji. Jednak mam praktycznie całą civic Vgen w częściach i między innymi magiel był w bardzo dobrym stanie. Parkowanie CRX bez wspomy na kapciach 185 to jest dosłownie siłownia a przełożenie też mi nie leży bo żeby skręcić koła do oporu potrzeba chyba 4 i pół obrotu. I z tego właśnie względu chcę przełożyć magiel z civica V tak by trochę ucywilizować CRXa.
Jak ktoś ogarniał kiedyś podobny temat to powiedzcie czy to w jakiś sposób będzie dało się dopasować skoro od civica IV podobno siada bez problemu. Łapę do pompy jakoś sobie wyrzeźbię.

flamboym
16-08-14, 20:00
Siema, z tego co kojarzę maglownica w 5g jest mocowana nad sankami w 4g / CRX pod. Poza tym sanki się różnią mocowaniami. Dlatego przekładka będzie możliwa tylko jeśli będziesz miał sanki od wersji ze wspomaganiem i maglownicę od wersji ze wspomaganiem od 4 generacji. Przerabiałem ten temat w zeszłym roku i takie rozwiązanie jedynie było możliwe. Ale może są jakieś tajemnice o których nie wiem, jak tak to proszę o weryfikację przez bardziej kumatych ;) pozdro

siara87
16-08-14, 20:04
jak wyzej, z Vgen nie podejdzie ani magiel ani sanki

crxvtec18
17-08-14, 09:18
Tylko od c4g pasuje .

Abaddon
26-08-14, 20:48
czy ja wiem czy jest taka tragedia bez wspomy? toż to lekkie autko, ja tam nigdy nie miałem problemu z parkowaniem a jakoś przypakowanym koksem nie jestem :D

adami
03-09-14, 16:31
Poradziłem sobie już z tematem. Kupiłem magiel razem z sankami od IV gena. Temat do zamknięcia.