Zobacz pełną wersję : OBX twin loop do MB/MC czy pasuje
Kupiłem tłumik jak w tytule ale w warsztacie (który nie specjalizuje się w wydechach) powiedzieli, że nie będzie pasował do Aerodecka, bo będzie za nisko wisiał, poniżej zawieszenia.
Czy może ktoś ma twin loopa w kombiaku, albo próbował go dopasować? Jakieś sugestie oprócz tego, żeby pojechać do tłumikarza :) ?
Wolałbym wiedzieć wcześniej, bo w razie czego go oddam.
No nic, widać, że nikt go nie montował... Pomierzyłem tłumik i miejsce za zderzakiem i wychodzi, że zmieści się na styk. Jednak puszka TL jest wysoka. W poniedziałek montaż u Pana Tomali. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie gładko. Napiszę co i jak, to może komuś się przyda...
U siebie mam zamontowany twin loop rm-motors.
http://ultime.pl/uploads/000002/2010/08/pict0241-640x480.jpg
Ma trochę inną puszkę niż OBX, bardziej podłużną. Wymagał przerobienia jednego mocowania do podwozia. Chociaż myślę, że mojemu tłumikarzowi nie chciało się kombinować;)W ciągu paru dni wrzucę foto jak wygląda na aucie.
Dziś założyłem OBXa do mojego Aero i rzeźby było sporo: wszystkie 3 wieszaki, przedłużenie końcówki i dospawanie wlotu. Jakbym miał teraz kupić ten tłumik, to szukałbym raczej takiego jak pokazałeś na zdjęciu. Ale ryk po wskoczeniu na vteca - bezcenne :)
Ja się spytam. Jaki jest sens tego kosmolota? Co to daje?
1. przelotowy (teoretycznie kilka koni więcej)
2. do ok. 3tys jest nawet cicho dzięki takiej "zapętlonej" konstrukcji
To tak samo mam w OEM Look ...