PDA

Zobacz pełną wersję : Zamulony po ulewie

grpi
17-07-14, 22:12
Cześć,

Pojawił się kolejny problem po swapie (dol b18c6/gora b18c4)
(Mam jeszcze wydech z d14, czekam ciągle na gościa, który ma mi to porządnie ogarnąć)

Auto nawet jezdzilo, jak na ten wydech, na niskich obrotach sie rwało fajnie, na srednich i wysokich już było przymulone - wydech.
Pewnego dnia podczas jazdy spotkała mnie mega ulewa. Mam CAI, więc jechałem spokojnie, jak dziadek, po jakimś czasie auto sie zamuliło, nie chciało się wkrecac na obroty, dużo paliło, coś jakby z przepływem powietrza.
Zostawiłem je na podziemnym parkingu, po ulewie sie przejechałem, było już lepiej, aczkolwiek dalej było nieco zamulone.
Niestety tak już zostało, dalej jest zamulone, a minął już prawie tydzień.

Sprawdziłem dolot, przeczyściłem hydroshielda, oraz stozek - tymi magicznymi preparatami, naoleiłem go, nic to nie zmieniło.
Wody raczej nie zassał, bo nie zgasł, może jakieś małe ilości, pewnie je przepalił, aczkolwiek wątpię.

Ciekawostka : mam ten stary wydech, zwykle jak jechałem, to sie grzały bardzo te plastiki w okolicy ręcznego (pewnie przez kata z d14, który swoje już przejechał) , po tym, jak sie zamuliło, to jest tam zimno, nic sie nie nagrzewa.
Ciekawostka 2 : auto pierdzi na tym starym wydechu, po zamuleniu jak go przycisne np na 3 z niskich obrotów (przed zamuleniem startowal elegancko , bez redukcji), to jest mała przerwa w pierdzeniu :) Zwykle było bzzzzzzzzzzzzzzz , teraz jest bzzzz bz bzzzzz (sorry, nie mam jak tego inaczej opisać)

Co to może być ?
Z góry dzięki za pomoc !

Fawor
17-07-14, 23:19
Może wydech przytkał sie już totalnie. Z jakiego powodu - cięzko powiedzieć. Może wjechałeś gorącym w zimną wode...a może po prostu przypadek. Zrób wreszcie porządne 2,5" i wszystko będzie jasne.

Sebek_WWL
17-07-14, 23:29
nie zawsze musi zgasnąć żeby woda się dostała do komory może lekko podgięło korbę i dla tego jest zamulony ps masz kata jeszcze w wydechu ?

grpi
17-07-14, 23:43
Mam hehe

grpi

Sebek_WWL
18-07-14, 10:34
to moze on jest przytkany

grpi
18-07-14, 13:54
Nie mam jak sprawdzic oby tak bylo

grpi

grpi
28-07-14, 14:48
Wywalilem kata, bo wydech dopiero pod koniec miesiaca bede robil, auto sie odmulilo

https://storage.szefu.pl/kat.jpg

Zupelnie inaczej jedzie, w koncu jedzie, jak ten wydech zrobie to mi sie odmulą wysokie obroty w koncu