Zobacz pełną wersję : GIRLING, LUCAS, TRW czym różnią się te systemy hamulcowe?
Dokładnie jak w temacie.
Ostatnio mam problem z hamulcami tylnymi i muszę kupić zaciski.
Szukając po sklepie i czytając kart produktów zauwarzyłem ze część z tych zacisków ma system Girling część Lucas a część TRW. Wyszukując je po modelu i roczniku wszystkie "pasują".
Czy to jakaś różnica (poza nazwą)?
Jeśli tak to jaka?
Z tego co wiem z historii firmy w której pracuje (TRW) Lucas Automotive to poprzednia nazwa aktualna to TRW Automotive ale mogę się mylić czy na pewno chodzi o tego samego Lucas'a
powiem ci ze kupilem ostatnio zaciski z hondy VII generacji z roczników 01-05, niby sa te same ale...
tloczek w nich jest wiekszy o 4mm oraz zaczep od ręcznego jest inny , roznica polega na tym ze w naszych hondach linka hamulcowa zaczepiana jest na tego grzybek co sie na dole zawleczke zaklada a w VII jest zaczepiana bokiem i otwor na koncu jest prostokatny ,próbowałem wyciagnac mechanizm aby przelozyc lecz moj byl roztrzaskanych ,doszlem do tego ze wystarczy odkrecic ta śrubę na której jest sprezyna i wybic delikatnie do góry zawias trzymajacy linki i podmienic , plus tego wszystkiego ze kupilem zaciski z zdrowiutkim recznym za 50 zł z rocznika 05:)