Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Silnik D13B2

toxic
16-07-14, 19:01
Witam,

wiem, że to nie ten dział i mam nadzieję, że nie dostanę za to bana. W dziale kupię nie mogę zamieścić postu a dość pilnie poszukuję silnika D13B2. Szczerze mówiąc wolę kupić od kogoś z forum niż pseudo "perełki" z alledrogo. Myślałem też nad D13B7. Czy te silniki wychodziły seryjnie czy to są przeróbki z B2?

toxic
17-07-14, 21:17
Panowie sprawa zrobiła się jeszcze bardziej pilna. Otóż dzisiaj w trakcie powrotu z pracy silnik "wystrzelił" płynem chłodniczym. Niestety do domu wróciłem już na holu. Jeszcze nie brałem się za diagnozowanie usterki. Jedyne co wiem, to tyle, że wyciek jest gdzieś w okolicy aparatu zapłonowego. Tylko tyle dojrzałem po otwarciu maski w momencie jak temperatura strasznie wzrosła. Moje pytanie brzmi: remontować swoje serducho czy szukać innego? Co lepiej? Jeżeli remont to chciałbym zrobić generalkę. Przy okazji może trochę go wymodzić. Czytałem trochę na temat modyfikacji tego silnika tylko pytanie jak to się sprawdza w praktyce? Nie jestem zaawansowanym mechanikiem to raz, a dwa to moja pierwsza honda. Liczę na Waszą pomoc. Remontować i modzić czy kupić inny? Jakie modyfikacje proponujecie? No i jak to może szacunkowo wyglądać pod kątem ceny? Dzięki z góry za każdą pomoc :)