Zobacz pełną wersję : Problem z nowym rozrządem i pasek nie idzie po środkuW kółka wałka rozrządu
Witam
założyłem nowy rozrząd i mam 2 problemy
pierwszy to naciąg paska, niby napinam i jest ok autko chwile po chodzi i jakby napina się bardziej
dwa pasek nie idzie środkiem kółka rozrządu jak poprzedni tylko równo z krawędzią tą bliżej głowicy co może być przyczyną?
Witam
założyłem nowy rozrząd i mam 2 problemy
pierwszy to naciąg paska, niby napinam i jest ok autko chwile po chodzi i jakby napina się bardziej
dwa pasek nie idzie środkiem kółka rozrządu jak poprzedni tylko równo z krawędzią tą bliżej głowicy co może być przyczyną?
musisz mieć coś krzywo dokręcone dlatego ściąga ci pasek ,może właśnie ten napinacz nie siedzi jak powinien zrób jakieś foto
czy ja wiem ja tez mam ustawione przy krawedzi i jest ok
przed dokreceniem napinacza nacigasz rozrzad o 3 ząbki?
Podkładki na dolnym kółku rozrządu masz założone właściwie i z obu stron? Napinacz po dokręceniu jest prostopadle do silnika?
Zaraz będę zerkał na napinacz... dolnego kółka nie ściągałem więc jedna na bank jest podkładka dobra a druga dałem też dobrze bo były ślady paska na niej, tak oczywiście o 3 ząbki naciągam i wydaje mi się że ciut za mocno wtedy jest