PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z nowym rozrządem i pasek nie idzie po środkuW kółka wałka rozrządu

Składowy
15-07-14, 21:56
Witam
założyłem nowy rozrząd i mam 2 problemy
pierwszy to naciąg paska, niby napinam i jest ok autko chwile po chodzi i jakby napina się bardziej
dwa pasek nie idzie środkiem kółka rozrządu jak poprzedni tylko równo z krawędzią tą bliżej głowicy co może być przyczyną?

endriu286
15-07-14, 22:58
Witam
założyłem nowy rozrząd i mam 2 problemy
pierwszy to naciąg paska, niby napinam i jest ok autko chwile po chodzi i jakby napina się bardziej
dwa pasek nie idzie środkiem kółka rozrządu jak poprzedni tylko równo z krawędzią tą bliżej głowicy co może być przyczyną?

musisz mieć coś krzywo dokręcone dlatego ściąga ci pasek ,może właśnie ten napinacz nie siedzi jak powinien zrób jakieś foto

reaktor
16-07-14, 02:26
czy ja wiem ja tez mam ustawione przy krawedzi i jest ok

przed dokreceniem napinacza nacigasz rozrzad o 3 ząbki?

mirasek
16-07-14, 08:41
Podkładki na dolnym kółku rozrządu masz założone właściwie i z obu stron? Napinacz po dokręceniu jest prostopadle do silnika?

Składowy
16-07-14, 17:38
Zaraz będę zerkał na napinacz... dolnego kółka nie ściągałem więc jedna na bank jest podkładka dobra a druga dałem też dobrze bo były ślady paska na niej, tak oczywiście o 3 ząbki naciągam i wydaje mi się że ciut za mocno wtedy jest